söndag, september 15, 2019

Skyltsöndag v 37

Gomorron! Idag är det inte bara skyltning utan även en kulturutflykt på gång. Den ser jag verkligen fram emot, den tar oss till Falbygden. Där jag har så många minnen med min älskade Pusselbit. Tyvärr är inte vädret med oss riktigt. Det regnar och blåser lätt kuling, får hoppas på förbättring där. 

Men först ska jag ta er tillbaka till Läckö slott och en guidning som barnbarnet Elin och jag var med på i juli i år. Jag har varit med om många guidningar här och det är lika underhållande varje gång. I det stora hela handlar det om samma sak men alla guider har sina egna historier och nischer.

 Vi gick med guiden genom de finaste rummen på tredje våningens bostads- och representationssviter, dit man inte får gå själv.

Så synd bara att jag glömt bort så mycket information. Men hjärnkontoret har regelbunden storstädning så att inte hårddisken blir full.Jag har redan glömt vad guiden hette också men hon fick bästa betyg. Allas öron fladdrade och tog in det hon berättade. Elin gillade detta väldigt mycket och vi gick sedan på egna strövtåg i slottet.

 Detta är en skulptur i glas av Bertil Wallien. I två olika lägen kan man se en spegelbild från sidan. Jättehäftigt. Denna fanns i en utställningslokal på slottet.

Om ni tycker det är ont om just skyltar, så kommer en här. Den är från Vänermuséet i Lidköping!
Den som förvaltar skylttemat är bloggkompisen BP. Hos henne kan du se flera som skyltar.

Tjingeling, medans jag är ute på vift! Ljus och kärlek.

7 kommentarer:

Gunnel sa...

En bra guide är guld värd. Din beskrivning av storstädningen i hjärnan är dråplig, men den passar säkert in på många av oss. Kram

Ditte sa...

Läckö slott är så fint. Och väldigt roligt att via dig komma hit igen. Visst är det bra att strata med en guidad tur och särskilt om det är en guide man tycker är bra och som kan sin sak och är entusiastisk. Roligt att Elin också tyckte om både guidningen och besöket.
Falbygden känner jag väl till för därifrån kom min farmor så många besök har det blivit där när i mina barn och ungdomsår. Och så roligt för dig att nu komma till en trakt du tycker om och har fina minnen från.
Önskar dig en bra söndag.
Kram1

Znogge sa...

Vilka härliga bilder från er guidade tur. En bra guide gör verkligen stor skillnad.

Kram och ha en trevlig utflykt!

BP sa...

Du skyltar med ett otroligt fint slott! Det är faktiskt betydligt finare än Drottningholm om jag får säga så själv. Gillade sekretären på första bilden och glasskulpturen extra mycket. De är vackra båda två, men på helt olika sätt.
Konstigt nog hade jag inte hört talas om Bertil Vallien, men väl om hans fru Ulrica som ju också gjorde fantastiska konstverk i glas.

En toppen och annorlunda skyltning som jag gillar skarpt. Tusen tack för den och länken:-)

Susjos sa...

Tack för fotona från Läckö slott! Bra guidning är a och o, allra helst om man hör vad de säger, haha!
HA det toppen!

Ama de casa sa...

Väldigt vackert där! Känner igen det där med att informationen är intressant när man är på plats, men sen är den typ puts väck. Skulle behöva installera extraminne i hjärnkontoret... ;-)

Ha en bra start på veckan!

Anki sa...

Att få gå runt med en bra guide är verkligen en upplevelse :)
Ser trevligt ut!
Kram