tisdag, oktober 08, 2019

Ljudböcker

En kylig och solig bild från igår. Idag är det regnig kyla, det skiftar verkligen från dag till dag.

Ja, godmorgon en kvarts månad in i oktober, nu rullar det på, snabbare och snabbare. I min kalender är det relativt tomt. En sångövning i morgon kväll och på fredag tar jag buss och tåg till Dalsland.

Jag är just nu inne i en bokläsarperiod. Jag har nyss läst ut en ljudbok "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff. Den var lättlyssnad med trevlig norrländsk dialekt, om man bortser från det våldsamma inslagen och det försupna röjarlivet. Det är konstigt, jag kan läsa om förintelsen, men övergrepp inom familjen har jag svårt för. Nu har jag startat ny ljudbok "Kring denna kropp" av Stina Wollter.

Mina skador läker sig. Det som känns mest är revbenen i bröstkorgen, känns när jag andas. Men det försvinner så småningom. Mycket att tänka på när man blir äldre. Lättare att trilla och så tar läkning längre tid. Bäst att inte bara se upp - utan även se ner på fötterna och lyfta på dem!
Ljus och Kärlek

10 kommentarer:

Ami sa...

Ljudböcker lyssnade vi mycket på förr när vi körde bil mellan Sverige och Spanien. Och även i solstolen är det praktiskt att lyssna :)
Kram och krya på dig!

Ditte sa...

Skönt att läkningen är i gång. Men visst tar det tid. Att lyssna på böcker gör jag också gärna och det är perfekt när jag är ute och går eller inte sitter still hemma. (Beror ju på vilken typ av bok det är förstås. Men lyssnar även på tunnelbanan och bussen) Har inte läst någon av böckerna du tipsar om men har andra på gång just nu.
Trevligt för dig med en tur till Dalsland och hoppas dina skador fortsätter att läka.
Stor kram

Veiken sa...

Skönt att det går framåt med läkningen. Du har så rätt. Man måste ha ögonen på skaft och lyfta på fötterna. Jag är dålig på det där med att titta på var jag sätter fötterna! :(
Jag läser också mycket just nu. Tyvärr kan jag inte lyssna på böcker - jag somnar om jag skulle sätta mig ner. Sedan är det fullt sjå att ta reda på var i berättelsen jag somnade.
Skönt med en riten minisemester till helgen!
Kram

znogge sa...

Den boken har jag läst och även uppföljaren "Vi får upp med mor". Jag tyckte båda var mycket bra men samtidigt så är det också böcker med väldigt brutala inslag i form av våld inom familjen. Det är jobbigt tycker jag.

Så skönt att det går på rätt håll med dina skador.

Kram och ha en fin tisdag!

nalta norrland sa...

Ljudböcker har jag inte lärt mig lyssna på, jag föredrar böcker som jag håller i :) men kanske borde jag testa.

Så bra Du börjar känna Dig bättre, att det går åt rätt håll.

kram

Ingrid sa...

När kvinnor och barn misshandlas orkar jag inte varken läsa om det eller se det på film. Annars kan det få gå nästan hur rått till som helst utan att jag reagerar märkbart.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrdi

Susjos sa...

Skönt att du är på bättringsvägen!
Jag har ju svårt att höra, så ljudböcker funkar inte så bra för mej, men du fixar det bra?
Tänkte prova igen att lyssna på böcker nu när jag köpt riktiga hörlurar, kanske det funkar bättre då?
Må så gott!

Ama de casa sa...

Länge sen jag lyssnade på ljudböcker... Men sommarpratare och dokumentärer från radion/nätet lyssnar vi mycket på. Både när vi åker bil och här på båten.

Skönt att du börjar läka ihop nu! Fortsätt så :-)
Kram

BP sa...

Vilken toppen bild med blå himmel som bakgrund. Läckert!

Vad gäller böcker så har vi ju totalt olika smaker. Har inte ens hört talas om din ljudbok.

Bra att du börjar bli dig själv igen. Revbensskador tar minst tre veckor att läka, oavsett ålder faktiskt. Men du har rätt, vi "gamlingar" läker långsammare. Å du har även rätt med att man ska titta upp OCH ned, mest ned faktiskt, speciellt om man har ryggeländen att bära på som du och jag har.

Gunnel sa...

Evigheter sen jag lyssnade på en ljudbok. Skönt och höra att det går på rätt håll med läkningen. Du har helt rätt...man måste inte bara se upp utan även ner. Kram