onsdag, november 06, 2019

"Jag går omkring och hjälper..."

Det ska bli himla gott med kodlås, ska jag säga. Klockan 17 ringde det på på dörrklockan och det väldigt ivrigt. I tittögat såg jag en främmande man stå utanför och envist hålla upp sin mobil som om han tog kort på tittögat och som hade ett "ID-kort" runt halsen.

Jag öppnar inte för någon okänd, bara säkerhetsspringan. Han sa påträngande att han går omkring och hjälper folk med Lidköpings El-nät. Vaddå hjälper?? Jag tillslöt snabbt igen. Bluff, så det skriker om det. 

Jag har idag på morgonen ringt Lidköpings El-nät och de har inte skickat ut nån göbbe för att hjälpa till. Ringde också fastighetskontoret i ett bokningsärende med tvättstugan via en app och berättade om göbben. Det är klart, såna göbbar vill säkert försöka komma in genom porten fortsättningsvis, men här släpps ingen dj-l över bron av det slaget.

Bilderna är från min promenad tillbaka hem från stan igår eftermiddag. Lite färg skadar inte. Ikväll är det sångövning. Ljus och kärlek.

9 kommentarer:

Gunnel sa...

Fy, så otäckt! Bra att du var observant. Kram

znogge sa...

Man kan inte vara nog försiktig numera. Tråkigt men sant.

Kram och ha en bra onsdag <3

Ama de casa sa...

Fy vad obehagligt! Snyggt gjort av dig att inte släppa in honom och att påtala detta för både bolaget och fastighetskontoret.

Ha en bra dag!

Eva`s sa...

Bra att du var observant Gerd ....hoppas du får en skön onsdag kram fina du <3

Ingrid sa...

Det är inte så länge sedan någon gjorde en liknande raid här på Gotland. Han var också väldigt hjälpsam, men uppmärksamma polisanmälde honom, så han fick snabbt lägga ner sin verksamhet.
Det gäller minsann att tänka sig för innan man öppnar dörren.
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Bra med tittöga och kanske du även har säkerhetskedja och en kåpa över låset.
Det finns ju de som går runt för att se om man är hemma och i så fall när för att sedan ta sig in. Bra att du ringde. Kanske bra att även kontakta polisen så att de vet. Men obehagligt är det.
Kodlås är bra. Vi har haft det länge och koden byts ju ut med jämna mellanrum.
Kram och trevlig onsdag

nalta norrland sa...

Otäckt. Speciellt då det börjar bli mörkare...
Hösten är väl en tid då många inbrott sker.

Bra Du påtalade å gav upplysning till dem som är berörda, kanske Du även borde kontakta polis?

Här på samhället gick det en inbrottsvåg i slutet av augusti, början av september... tyvärr verkar de flesta inbrott häromkring vara av utländsk härkomst ;-)det är trist när man i princip misstror utländsk registrerade bilar.

kram

BP sa...

Jättefina konstverk som du har fotat. De har du inte visat förr så jagnjöt av färgerna:-)
Jodå, sådana oväntade besök får du nog räkna med även i fortsättningen. Här är det ofta killar som vill kränga säkerhetsdörrar. Å visst har dom ID-kort, förfalskade eller äkta...
Häromdagen ringde det faktiskt en kille på dörren. Öppnade inte, men sedan hörde jag "oljud" från farstun. Kollade genom tittögat och såg att han hade öppnat elskåpet i "hallen". Då öppnade jag dörren för att undra vad han höll på med.
Roligt nog var han faktiskt från elbolaget Ellevio och skulle fixa nåt. Han ville bara meddela att hushållen på vårt våningsplan skulle vara utan el i två minuter. Det var ju riktigt gulligt, så jag skämdes en aning. När han var klar med jobbet ringde han igen för att tala om att vi nu hade el igen.
Oooops, då skämdes jag ännu mera...

Anki sa...

Fy farao så obehagligt! Bra att du var misstänksam!
Kram