tisdag, januari 28, 2020

Om jag ska bjuda på middag...

 ...är det givet att jag lagar... frågar sig Orsakullans utmaning för idag!

 Något av de här två gillar jag att göra men de tar tid, måste förbereda mig. Jag gillar också att bjuda på rökt sik eller regnbåge med potatis och hollandaisesås. Sen gammalt även köttfärssås och spaghetti och då krydda den noga enligt mig.

Det blev ingenting med någonting igår. Jag föll nog i en välförtjänt koma. Den senaste tiden så har jag vaknat vardagar sådär vid halvfem av att det klampar på mitt tak. Det håller på så i en och en halv timme. Jag har räknat ut att det är den nye sambon på tredje våning, som klampar omkring som en elefant, haha, fast det vet han ju inte om.

Så jag missar en del sömn. Men min brist på företagsamhet kanske är kroppens sätt att säga VILA. Så inatt sov jag som en stock och vaknade nyss. Dessutom råkade jag radera många väldigt fina kommentarer fyra dagar bakåt, då jag skulle ta bort en lång skräpkommentar, suck.

Roligt med upptakten på Gospel igår kväll. Ett till schema att pussla ihop med övriga scheman, kul! Jag ser framför mig två musikgudstjänster, fem övriga framträdanden och en "Sjunga in våren"! Lite att jobba på. Ljus och kärlek.

11 kommentarer:

Ami sa...

Man mår inte bra om nattsömnen blir störd gång på gång. Hemma i Helsingborg har vi måsarna som börjar skrika tidigt på morgonen och dessutom tycker de om att landa på vårt tak och de är ganska klumpiga och tunga när de klampar omkring där uppe :(
Kram

Biggeros sa...

Fisk är för mig en utmaning att tillaga. Älskar fisk och beställer det ofta på restaurang =)
Spagetti och köttfärssås går alltid hem. Jag gillar även att krydda och lägga till extra godsaker.
Mannen på taket kommer jag ihåg som flicka men inte elefanten på taket=) Du borde ge en liten pik till din granne att du hör en klumfot ovanför dig och att du inte visste att elefanter var välkomna som hyresgäst. Vi hade en granne i Kanada som gick tungt. Vid ett tillfälle frågade hon oss om vi hörde deras två Chiuauer som tassade omkring. Nej, men vi hör en elefant som klampar tungt=)) Hon tog faktiskt inte åt sig utan skrattade hjärtligt<3
Kram

Anki sa...

Inte kul att bli väckt innan man själv vill! Jag går ju upp vid femtiden varje morgon, men det är frivilligt :)
Grytor är bra bjudmat ... och olika gratänger! Här blir det kalops idag - rester från igår :)
Ha en fin dag!
Kram

nalta norrland sa...

Jag äter gärna fisk :) så Du vet ifall Du ska bjuda mig på mat :D men jag har lite svårt för torsk... och ostron.

Att bli väckt och inte få den sömn man så väl behöver är absolut inte skoj, det är faktiskt en form av misshandel... ta Du å vila Dig i form, det Du inte gör idag lär vara kvar i morgon.

kram

Ditte sa...

Kul med så många trevliga evenemang inom körerna så jag kan tänka mig att det är en del att träna in.
OM jag bjuder på middag så blir det ofta asiatiskt eller en härlig fuskgryta. Är det vinter lagar jag också gärna en del grytor. Perfekta att förbereda och blir bara bättre av att lagas i förväg-
Lax är också ett säkert kort.
Kram och trevlig tisdag.

Ingrid sa...

Jag gillar att göra grytor, för de mår bara bra av att stå till sig lite, eller också en god fisksoppa/gryta. Det blir oftast uppskattat. Nu har jag en laxsida i frysen (en rest från julhandeln) och den kan man också göra något gott av.
Hoppas den där mannen slutar klampa omkring. Jag hör ingenting av grannen ovanpå.
Kram, Ingrid

Susjos sa...

Ser att vi har samma kokbok! Den är så bra.
Jag ska ha tjejerna från bokklubben här på fredag och tänker bjuda på coq au vin på kycklingfilé, hoppas det blir gott!
Trist med grannar som stör, jag sover alltid med öronproppar, men så sover jag ju en del på dagtid, då man kan störas av många ljud!
Ha det gott!
Kram

Ama de casa sa...

Burgundisk köttgryta lagade ofta svärmor. Jättegott! Eftersom vi kallade henne "Gumpe" så blev namnet på köttgrytan såklart Burgumpisk gryta. Haha!

Hoppas elefanten lugnar ned sig...

Ha en bra dag!

Znogge sa...

Det är irriterande att få sin nattsömn störd av en sådan anledning. Blir det inte bättre så får du kanske påpeka det på ett lite diskret sätt även om det kan vara känsligt.

Din kokbok är väldigt bekant och rätterna på uppslagna sidor har jag lagat många gånger :D

Kram och god kväll <3

BP sa...

Boeuf bourguignon är ju såååååå gott! Å den rätten lagar sig ju själv kan man säga. "Bara" slänga allt i en gryta och några timmar senare är allt klart. Perfekt mat att frysa in också. Spaghetti med köttfärssås är ju en idiotsäker rätt och även den kräver inte mycket hjobb.
Att bli störd mitt i natten flera nätter i rad är inte kul. Du kan väl prata med den nya sambon, skämta till det lite med elefanten och ber honom att gå med lite lättare steg. Annars är det öronproppar som gäller...
Jättekul att du har så många events att se framemot. Du gillar ju att sjunga och vara "in action".

Lena i Wales sa...

Jag gillar att laga mat om jag har gott om tid. Gjorde faktiskt paella igår.
Jag brukar sova som en stock när jag sover. Fast ibland blir det lite si och så med sömnen, fas oftast är den bra. Inte lätt det därmed sömn, många har problem.