torsdag, februari 27, 2020

Veckans ord KLUBBA - dagens fråga KNYTA SKOR

Veckans ord att tolka är klubba. Här har jag hitta en synonym till ordet och det är trähammare. Jag tog även med den andra hammaren som har gummihandtag.

Den här morteln har en liten klubba att stöta runt kryddor eller skorpor med.

Bildresultat för bild på slickepinne
Så finns sötsaken slickepinne, som även kallas klubba. Nu har jag inte fler bilder men en bandyklubba hade mina barn. En klubba används på styrelsemötena när ett beslut är fattat. Och man kan klubba ner någon. Inte fint.

Ask-onsdagen. HÄR! har jag skrivit tidigare om just denna dagen.  Med denna dag börjar fastan, som sträcker sig fyrtio vardagar fram till och med påskafton.

Orsakullan vill veta något om jag knyter mina skor. Både ock, skulle jag vilja säga. Ibland är jag lat och tränger fötterna i medelst ett skojärn. Men det känns nog bäst om det knyts om.

Sanna är uppfinnare av "Gems weekly photo challenge".
Det är Orsakullan som håller i temat "Februari 29 dagar".

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Snygg tolkning igen :-)

Jag har inga snören i mina skor som jag har på fötterna, så dom är svåra att knyta. På min skoväska (en sån som du också har) åker snörena upp emellanåt och då måste jag ju knyta dom så jag inte ser så slarvig ut :-D

Ha en fin dag!

Ingrid sa...

Jag har så hög vrist, så jag måste alltid knyta skorna. Kan nästan inte kommer ur dem utan att knyta upp rosetten.
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

nalta norrland sa...

Detta klubbade Du finfint :)

Jag är slarvig i perioder ;-) knyter sällan mina gympadojjor... men nu under vintern kör jag med dragkedja :)

kram

Violen sa...

Fin variation i ditt klubbande! Den söta klubban kan jag vara utan men en rejäl hammare och en mortelstöt är bra att ha.
Ha det gott!

BP sa...

Skrattade gott åt dina hammare. Vi har likadana hammare och jag kan säga att den med trädskaft används betydligt mera än den med gummihandtag, som jag tycker väger ett ton.
Himla bra bidrag alla tre:-)
Vad gäller att knyta skor så är vi överens. Men jag har slutat med skojärn, då det som jag köpte i plast (hur dum får man vara) gick sönder vid första (och sista) användningen. Sedan dess använder jag händerna.

Helén sa...

Mycket bra inlägg till temat och kul diskussion om skoknytning. Jag har också hög vrist och har svårt att ta på skor utan att knyta dem. Vi har en bra liten kökssoffa i hallen så jag sätter mig alltid där och sätter på mig skorna.

Ditte sa...

Fina bidrag till temat. Jag tyckte det var knepigare för ordet fanns med i augusti 2019 och då hade jag haft med flera varianter. Nu ville ha något nytt.
Vad roligt att konserten på "Ask-onsdagen" blev lyckad och att många kom till kyrkan.
Stor kram!

znogge sa...

Snygg tolkning av ordet klubba. Själv gör jag lite både ock när det gäller mina skor.

Kram

Emma, Sol som sol? sa...

Saknar min mortel som jag fick efter farmor! Den var det ett himla liv i när man klubbade kardemumman till smått. Rena kyrkklockan lät den som, morteln och dess klubba är i gjutjärn. Den som står på hyllan nu här i Spanien är gjord i bambu, funkar hyfsat men det är definitivt mer jobb.

Någon dag ska vi väl ta och packa upp allt det som nu är magasinerat i Sverige. En hel del jag saknar där, särskilt köksredskap.

Carita Liljendahl sa...

Godisklubbor tänkte jag också på men det blev golfklubbor.
Att bli klubbad av en hammare vore inte så kul... fy, sådana mord har ju hänt. Fattar inte att nån kan slå en annan med en hammare...

midtlivskrise sa...

Blir mer og mer imponert over alle disse gode løsningene. Så enkelt, men likevel så sykt vanskelig. For meg som tydeligvis mister fantasien når språket ikke er mitt eget. :)

KajsaLisa sa...

Klubbor med snygg bakgrund :)