torsdag, april 23, 2020

Ett hav av vitsippor - Mat i kylskåpet

Igår tog jag äntligen en tur till parken. Till Villaparken vid Villa Giacomina i Lidköping. Det är gott om bokskog där och ett hav av vitsippor. Så helt förtrollande vackert. Och man får passa på, det dröjer ett helt år tills nästa gång vitsipporna blommar igen.

Det går inte helt att föreviga det ögat ser i naturen.
Jag träffade på flera som jag hejade på och bytte några ord med. Det blev liksom naturligt, för alla verkade så tagna av skönheten.
Vänern syns i bakgrunden och jag var en sväng till stranden också.

Alldeles i närheten ligger Skogshyddan och det brukar vara välbesökt, så även nu. Folk satt ute och fikade med bra mellanrum (snällare ord än avstånd).

Det går inte heller att förmedla den känslan jag fick när jag gick runt här med min cykel. Bedövande vackert och nästan som en gudstjänst.

Alldeles intill här satt ett par på brassestolar med sin fikakorg. Ja, det var också en idé. Ja, är man ett hushåll, kan man sitta nära. Två väninnor och jag skulle varit här som idag, men det blev uppskjutet ett par veckor. Vi hade fått sitta två meter ifrån varandra med varsin matsäck.

Orsakullan undrar vad som alltid finns i mitt kylskåp. Svar: havredryck, fil, ost, norskt messmör, ägg, kaviar, saltgurka, ketchup och senap.

Nu ska jag njuta av solen på balkongen igen denna förmiddag. Sen ska det mulna på och i eftermiddag hämtar jag ut min veckohandling från Willys plus att jag ska läsa de bloggar som jag inte hann med igår.
Ljus och Kärlek

9 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder! Vitsipporna är ren och pur glädje kan jag tycka :-)

    Ha ännu en fantastisk vårdag!

    SvaraRadera
  2. Vilka skönheter och underbara vyer! Tack och lov att vår karantän inte innebär att vi måste sitta inomhus när det är så här vackert ute!

    SvaraRadera
  3. Vitsipporna är verkligen helt fantastiska nu.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Tack för att du tar med mig på dina turer i naturen. En fröjd för ögat=)
    Det känns ju lite udda om man skulle ha en picknick med sin vännina med 2 meters avstånd. Visst kan man sitta på tu man hand med sin partner som man ändå vistas med dagligen. Tack för ett vårligt inlägg <3
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig "njutflykt" och visst är det så vackert nu med alla vitsippor som man kan se i skog och mark. Svårt att föreviga det man ser på bild men vackert är det. Har varit här vi Villa Giacomina ett par gånger och även besökt Skogshyddan. väldigt fina omgivningar.
    Roligt att så många tagit sig hit och säkert är det uppskattat att var just här där det är gott om plats och fina omgivningar.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  6. Vitsipporna är verkligen otroligt vackra, som ett vitt täcke på marken. Hoppas du plockade en liten bukett för att njuta av hemma på balkongen.
    Selfien var riktigt bra den med. Ser dock ut som om det ändå var ganska kallt hos dig, eller?!
    Ytterligare en strålande vår-/sommardag idag. Det är bara att njuta för fullt:-)

    SvaraRadera
  7. Svar: Nej, jag vågar fortfarande vägra Facebook. Men även om man inte är med kan man ju bara läsa inläggen. "Följer" några som jag känner/kände när jag jobbade. Detsamma gillar ju för Instagram. Man kan titta men inte röra;-)

    SvaraRadera
  8. Verkligen helt fantastisk miljö ... och underbara bilder!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera