onsdag, maj 27, 2020

Minnenas allé och en bostadsfråga

Gomorron! Idag så ploppade det upp ett minne på Facebook från 10 år tillbaka. Min Pusselbit och jag hade varit ute och vandrat och hittat liljekonvaljer, så vackra.

Här var vi på Österplana hed på Kinnekulle och vandrade, också ett minne som kom farandes. Vi var ju ofta ute. Varje morgon så planerade vi vad vi skulle göra med "den här dagen" och vi vandrade väldigt mycket på olika håll.

Detta meddelande möttes jag av nu i "utforma" när jag skulle göra inlägget. Alltså, jag vill inte ha Nya Blogger, det var ju den jag testade och höll på att bli galen! Kommer Gamla Blogger finnas också? Jag är misstänksam.

"I slutet av juni blir det nya Blogger-gränssnittet standard för alla användare. Det äldre gränssnittet finns fortfarande tillgängligt som alternativ. Vi rekommenderar att du provar det nya gränssnittet genom att klicka på Prova nya Blogger i navigationen till vänster. Rapportera eventuella kritiska problem."

Så här såg Min blogg 2011 ut i original. Header, vänlista och allt som var, hämtat från arkivet. Man kan dock inte klicka och få fram kommentarer men vissa länkar fungerar. Och, ja allt fungerade då utan Nya Blogger.

Orsakullan har en fråga idag: Hus, lägenhet, bostadsrätt, villa eller husvagn med mera, man kan bo på olika sätt, hur bor du?
Det direkta svaret är att jag bor i en hyresrätt, som är en lägenhet, en tvåa.
Utöver det så har jag prövat på att bo i några villor och husvagn (som rullande sommarstuga).

Naturcamping på Öland. Tyska campingvännernas vagn till vänster och vår vagn till höger. Ett par år säsongscampade vi så, annars var vi mest på rullande hjul, lite av nomader.

Ljus och Kärlek och TilliT

14 kommentarer:

wiolettan sa...

Liljekonvaljer, är så vackra och jag älskar verkligen dessa blommor. Hemma, i mitt föräldrahems ängder, finns det otroligt många av dessa växter.
Du och din pusselbit var ju ute och bilade med "huset" väldigt mycket, vad jag kommer ihåg. Du tog ju till och med körkort i att köra detta svåra ekipage. Bra gjort.
Trevligt att få se dina bilder.
Ha det fint och sköt om dig.
Kram.

Ama de casa sa...

Hoppas att du slipper att tvångsövergå till Nya Blogger. För mig finns ett liknande "hot" och jag fasar inför första juni när det kommer till det...

Härliga minnen!

Ha en fin onsdag :-)

Eva`s sa...

vackra blommor :) o Öland skulle jag gärna vilja besöka ha en fin dag kram fina Gerd

Lena i Wales sa...

Liljekonvaljer, vackert! En av mina favoritblommor.
Jobbigt med ändringar i bloggvärlden. Stör mig varje gång det blir en ändring, eftersom jag knappt fattar vad jag gör idag,hi,hi. Lycka till!
Ha det bra!

Ingrid sa...

Liljekonvaljer ska det vara till Mors dag och sedan Åke gick bort plockar jag till honom, för det var alltid han som plockade till mig.
Boende: Jag bor i bostadsrätt, en tvåa på 69 kvadrat och här trivs jag bre.
Ha en skön fortsättning på onsdagen!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Liljekonvaljer är så vacker och igår när jag var ute på mina föräldrars gamla lantställe såg jag ett par. Men mängder av dem som är på gång. Så inom en vecka så bör de vara i blom.
Knepigt och trist att Blogger ska ändra. Och det verkade ju inte så troligt om den gamla varianten blir kvar. Kanske kan du skriva och fråga.
Ja, boenden har man ju hunnit med att testa en del.Vi är så nöjda med vår bostadsrätt här på Söder vid vattnet så det ska mycket till innan vi lämnar den. Har förstått att du är väldigt nöjd med ditt boende och det är ju viktigt för att man ska trivas.
Just husvagn har jag inte testat men husbil på Nya Zeeland var trevligt. Båt har vi ju haft o omgångar och det gillade vi. Fritt och hittade också oftast egna vikar i skärgården. Kan sakna lite av båtlivet nu. Men minnena finns kvar.
Önskar dig en fin onsdag.
Stor kram

nalta norrland sa...

Här hos mig hoppar blogger lite fram å tillbaka, i måndags då jag skrev det bortplockade inlägget hade jag plötsligt nya blogger men idag åter igen det gamla... vet faktiskt inte varför eller hur det kan bli på detta viset.

För tillfället så känner jag att jag borde vara tankeläsare ;-)
Det är svårt att veta vad nån vill eller tycker då det typ gäller att jag gissar rätt.

Liljekonvalj är fina på avstånd, lukten ger mig andnöd å jag typ kvävs, jag har väldigt svårt för starkt doftande växter inomhus.

kram

Susjos sa...

Älskar liljekonvaljer! Synd nog var de inte utslagna vid stugan när vi var där i mitten på maj.
Ska blogger ändra sig? Jag vet ingenting!!
Ha det gott!
Kram

Znogge sa...

Liljekonvaljer är ljuvliga blommor som verkligen doftar alldeles underbart <3
Jag tycker att du verkar bo bra för det är lite så att var sak har sin tid.

Kram och god kväll!

Biggeros.blogg.se sa...

Underbara blomster och luktar underbart!!
Jag gillar heller inte förändringar när det gäller bloggvärlden. När man är inkörd på något och det funkar så vill man behålla det. Jag var lite nyfiken och kollade in din andra blogg=) Kul att jämföra. Man flyttar ofta i början av sitt liv och inser tillslut vad som passar en bäst. Tiden har sin gång.
Ta hand om dig 🙏
Kram

En rosa fluga sa...

Så fint du berättar om det liv du levde med din pusselbit. Jag älskar namnet pusselbit, det säger allt! En Varm Kram direkt för jag blir så rörd!

Ändra om, herregud , jag avskyr förändringar på bloggen, jag kan inte klara av sånt, gillar när det fungerar! Och har du haft krångel då får jag krångel ,-)
Jag gillar som det är nu!
Ha det jättefint KRAM KRAM Primrose -)

BP sa...

Liljekonvaljer som luktar lika ljuvligt som syrener - mmmmmhhhhhh.
Idag såg jag också för första gången "hotet" på min blogg. Gjorde omedelbums en kopia på hela bloggen, nästan 100 MB. Ja, inte att det hjälper med Nya blogger, men... Bävar inför slutet av juni. Det blir kanske några väldigt skrala bloggkontakter av oss blogspottare då...

Har aldrig haft husvagn eller husbil. Har inte campat heller. Är uppväxt i hus, men insåg väldigt fort vilket oerhört arbete en stor trädgård med hönshus kan medföra. Så jag lovade mig själv att aldrig. Så jag har alltid bott i lägenheter.

Anki sa...

Liljekonvaljer ... visst är de ljuvliga med sin skönhet och sin daft!
fina minnesbilder från förr - roligt att se.
Tråkigt när de gör om våra bloggar - WP ändrar sitt den 1/6 och jag har testat lite, men gillar det inte alls!
Ha en fin torsdag!
Kram

Veiken sa...

Jag kan nästan känna doften av dina liljekonvaljer, ljuvligt!
Det är så mysigt att titta på lite äldre bilder och minnas....
Oj, hoppas ändå att du så småningom kommer att bli nöjd med det nya hos blogger. Det är lite svårt ibland att lära om tycker jag!
Det spelar väl ingen roll hur man bor, bara man har tak över huvudet och trivs!
Vårkram!