mÄndag, juni 29, 2020

Glad mĂ„ndag 😀 och en Ă€ndring

God morgon, kĂ€ra vĂ€nner! Vad blir det för vĂ€der? JodĂ„, rĂ€tt skapligt. Det regnade ifrĂ„n sig igĂ„r och sĂ€nkte temperaturen, sĂ„ nu behövs inte denna kaftan, som jag köpte i Thailand 2013. 
Den var underbar att bĂ€ra i förra veckan, ska jag sĂ€ga. I siden, sĂ„ behagligt. 

Intressant att se frÄn en vecka till en annan. HÀr blommar de orange sÄ det bara sprutar om det, som hÀrliga solar!

HÀr Àr det pelargonerna som tagit över glansen. De orange har dragit sig tillbaka igen, precis som de gjorde dÄ de var nyinköpta.

Det hĂ€r skulle jag vilja Ă€ndra spĂ„nar Orsakullan. Jo, jag kom pĂ„ att jag behöver Ă€ndra en lĂ€kartid som jag önskade fĂ„ lĂ„ngt fram till sista augusti p.g.a. coronan. Jag trodde dĂ€r i mars att allt skulle vara över dĂ„.

DÀrför skulle jag Àven vilja Àndra pÄ de som slappnar av nu och kÀnner att pandemin Àr under kontroll. Det Àr den INTE! Jag Àr förfÀrligt noggrann nÀr det gÀller att vistas i samhÀllet och kÀnner olust att gÄ in nÄgonstans, dÄ jag vet att en del trÀnger sig för nÀra. För mig Àr pandemin ett spöke, jag som bor sjÀlv.

Det Ă€r Carita som Ă€r inspiratör till temat, att sprida lite mĂ„ndagsglĂ€dje! 😀 sĂ„ dĂ„ kör vi pĂ„ bĂ€sta vis.
Ljus och kÀrlek!

12 kommentarer:

Eva`s sa...

Ja det Àr glÀdje att se din topp super fin :) Àlskar det mönstret :) ja denna pandemin Àr inte o leka med ..njut av din mÄndag fina Gerd kram

Ama de casa sa...

Vilken lÀcker kaftan! :-)
Nej, det Àr verkligen inte över... Fast hÀr beter sig folk vÀldigt respektfullt tycker jag och hÄller avstÄnden.

Ha en fin start pÄ veckan!

Znogge sa...

Kan tÀnka mig att det var ett perfekt plagg förra veckan. SÄ vackert det blommar pÄ din balkong just nu.
Nej, pandemin Àr lÄngtifrÄn över och den svenska strategin fortsÀtter att krÀva liv. TyvÀrr Àr en del vÀldigt dÄliga pÄ att förstÄ det hÀr med avstÄnd.

Kram och glad mÄndag till dig <3

Ingrid sa...

Jag kÀnner som du gör och försöker verkligen att tÀnka mig för. Covid-19 vill jag inte ha och vi lÀr nog fÄ leva vÄrt karantÀnliv lÀnge till om vi vill klara oss ifrÄn elÀndet.
Ha en Glad mÄndag!
Kram, Ingrid

Biggeros sa...

Jag hÄller det hundra procent med dig med denna pandemi ska vi alla jobba gemensamt att hÄlla avstÄnd.
Vilken prakt balkong av blomster du har och en fÀrgglad top som du fick anvÀndning av förra veckan. Trevlig mÄndag Gerd <3
Kram

Ditte sa...

Vilken fin kaftan! Och sĂ„ skön att bĂ€ra dessa varma dagar. Köpte och lĂ€t sy upp mĂ„nga sidenplagg i bĂ„de Kina och Thailand och de Ă€r verkligen super bĂ„de nĂ€r det Ă€r varmt och Ă€ven annars. Ångrar bara att jag inte lĂ€t sy upp Ă€n fler.
Jag tror annars att VC och lÀkare Àr vÀldigt noga nu det Àr den erfarehneht jag har hÀrifrÄn nyligen av bÄde sjukhus och VC.Men det kan ju se olika ut förstÄs. Ska opereras pÄ onsdag och vill absolut ha det gjort.
HÀr kom det regn i natt och en hel del Äska men nu Àr det sol igen. Men lite svalare.
SÄ vackra blommorna Àr! Och de piggar ju verkligen upp.
Vad gÀller pandemin Àr jag inte orolig för egen del. Men jag hÄller avstÄnd, Äker bÄt, (dÀr jag kan vistas ute) och helst inte buss eller tunnelbana. Och vi trÀffar vÀnner utomhus.
Tycker överlag hÀr att mÀnniskor i butiker och ute Àr bra pÄ att hÄlla avstÄnd. Men visst skulle en del kunna bli bÀttre pÄ det.
Önskar dig en fin mĂ„ndag.
Stor kram

Anki sa...

Inget regn hÀr ... och fortsatt varmt, sÄ en sÄn kaftan skulle jag gÀrna ha :) HÀrliga blommor pÄ din balkong. HÄller med dig angÄende den pÄgÄende pandemin - den Àr inte över Àn!
Kram

BP sa...

Kaftanen Ă€r verkligen lĂ€cker. Den lĂ€r du inte ha svettats i. Å vilken blomsterprakt du har pĂ„ din balkong. Det syns att blommorna trivs hos dig:-)
VÄrdcentraler Àr de sÀkraste stÀllen att vistas pÄ enligt mig. Ingen vÄgar sig ju ditt och det Àr folktomt. LÀkarna har ju stÀllt om och gör hembesök istÀllet, Ätminstone hÀr i TÀby.
Oavsett om man bor ensam eller inte sÄ Àr Covid-19 ett spöke, ett vÀldigt elÀndigt sÄdant.
Pratade med en granne idag, och vi hade samma Ă„sikt. Det Ă€r tyvĂ€rr upp till oss sjĂ€lva att hĂ„lla avstĂ„nd. Ingen, precis ingen annan gör det lĂ€ngre. Som jag skrev förut pĂ„ bloggen, jag har en viss förstĂ„else. För reaktionen Ă€r tyvĂ€rr mĂ€nsklig. Det har pĂ„gĂ„tt för lĂ€nge för att man ska kunna upprĂ€tthĂ„lla disciplinen, man glömmer eller orkar inte lĂ€ngre. Å att vara nojig Ă€r ju inte bra det heller...

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Vi tÀnker helt klart lika gÀllande corona. FörstÄr inte att sÄ mÄnga tycks tro att faran Àr över? Det Àr ju fortfarande lika allvarligt :(. Som att sommaren fick folk att glömma :/.

Susjos sa...

JÀttefin kaftan, hÀrliga fÀrger!
Lite skönt Àr det att det blivit lite svalare, lÀttare att sova pÄ nÀtterna dÄ!
SÄ fint du har pÄ din balkong med alla blommor.
Pandemin Àr nÄgot man verkligen vill Àndra pÄ!
MÄ sÄ gott
Kram!

Annette sa...

SĂ„ fint du har hos dig! Älskar fĂ€rgerna, som pĂ„ din kaftan! Jag var sent ute med planteringar och sĂ„dd, men det börjar komma igĂ„ng nu. Skall gĂ„ runt med kameran i dag nĂ€r det Ă€r svalare och ta nĂ„gra bilder till bloggen.

Vissa verkar ha glömt att vi har en pÄgÄende pandemi, eller sÄ gör vÀrmen och den lÄnga tiden som den pÄgÄtt att de inte orkar bry sig lÀngre. Vi Àr fortsatt försiktiga och trÀffar inga vÀnner och bekanta inomhus, bara utomhus och utan att kramas. Jag hoppas verkligen att allt inte stÀngs ned igen efter semestrarna, pÄ grund av att antalet smittade ökar nu nÀr restriktionerna inte Àr sÄ hÄrda lÀngre.

Hoppas du fÄr en fin dag!

Freedomtravel sa...

Synd att inte kaftanen behövs lÀngre. Supersnygg!!! Men vÀrmen kommer vÀl Äter, vid tillfÀlle ;)