tisdag, mars 30, 2021

Vita tisdagen och Den som söker...

...han finner.
Ja, på väg hem från Willys luckor med min Dramaten och rygga så letade jag efter något som blommade. Fick syn på dessa påskliljor i en rabatt i bostadsområdet. Blev så glad! Så jag fann!

Den vita tulpanen får symbolisera vita tisdagen. Ja, tulpanerna står sig än.

Utanför Arenan i lördags

Nu ska jag inte tjata något mer om den där hemska raggarträffen. Vill bara visa att det här var ingen riktig cruising utan 600 gamla, mest risiga fordon i omlopp i stan, trots avspärrningar och med stök och bök av ca 1000 personer.

Notera att detta inte är lidköpingsbor utan tillresande från halva Sverige, som ville festa till det, fira våren och umgås på parkeringar. Folksamlingar, fast utan bilar, har ju varit med i demonstrationer i våra största städer och de är lättare att häva. 

Förr var det Tivolit och Dansbandskvällar som kunde låta lite högt, men efter det att Power Big Meet kom till stan för några år sedan och nu i och med pandemin, så har sådana här saker eskalera. Som sagt, nu ska jag sluta att vara en man som heter Ove😂

Lidköping är en underbar stad och jag älskar den 💖 annars hade jag inte bott kvar här i 22 år 🙏 

Igår e-deklarerade jag och gjorde soppa på en spik. Älskar att komponera en soppa utifrån det jag har och så krydda starkt och gott. Denna gången blev det på fisk.

Ljus och kärlek🙏

10 kommentarer:

  1. Vilka fina blommor! :-)

    Men fy för alla som inte verkar fatta att det pågår en pandemi och som dessutom stör omgivningen rejält...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Man börjar ju undra vad som pågår i hjärnan på dessa människor som ska trotsa pandemin ÷(
    Du fick tag på riktigt fina blommor på din inköpsrunda.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med lite vårtecken.
    Soppa är så gott och jag göra lite som du och Kajsa Varg, tager vad man haver.
    Man undrar verkligen över mänskligheten när man läser vad som står i tidningen och hos dig Hur tänker de eller är de helt tomma i skallen?

    SvaraRadera
  4. Det var riktigt fina vårblommor som du fick syn på.
    Läste om detta spektakel i Lidköping. Jag förstår inte hur en del personer är funtade, verkar inte bry sig om lagar och att de stör och förstör för andra.
    Ha det bra och varm kram till dig.

    SvaraRadera
  5. Så ljuvligt med blommor! Och så trist med stora samlingar av folk som inte fattar nånting?!
    Ha en fin tisdag.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Soppa på en spik brukar bli jättegott!
    Så härligt att påskliljorna redan är utslagna. Det har jag inte sett här i rabatterna i alla fall.
    Ha en fin fortsättning på Stilla veckan!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  7. Jag kollade efter maskros igår :) ja efter väggen på simhallen brukar det komma upp tidiga exemplar så fort snön försvunnit men icke än... får kolla till helgen om vädret fortsätter med plusgrader.
    Några påskliljor har jag inte sett annat än på bild än så länge :)
    Folk har ingen farstu... inget sunt förnuft å fattar typ inget.
    Det är som om de glömt covid19 och risken för smitta.
    Min kusin i Tyskland som hade covid19 tidigare svimmade och föll ihop förra veckan å hamnade på sjukhus - det blir väl så när man faller ihop utomhus på väg hem från jobbet ;-) och diagnosen är sviter efter covid19.
    kram

    SvaraRadera
  8. Visst blir man glad av vackra vårblommor.
    Väldigt trist med allt väsen och det spelar ju ingen roll varifrån folk kommer till Lidköping om de inte kan sköta sig.Kan tänka mig att polisen fick jobba en hel del för att dämpa det värsta.
    Kämpigt är det helt klart och så även för de boende.
    Strålande sol här idag så jag har varit ute hela dagen med en väninna. och nu en stund i solen på balkongen. Hoppas på bra väder nu i påsk.
    Trevlig kväll.
    Stor kram

    SvaraRadera
  9. Vilka härliga påskblommor!
    Sedan undrar jag vad det är som folk inte förstår. Varför träffas på detta vis och riskera sin hela samt öka belastningen för sjukvården? Ärligt talat så måste det vara fel i huvudet på en del. Tråkigt att behöva säga det men jag ser ingen annan förklaring...

    Kram och god tisdagskväll!

    SvaraRadera
  10. Du sökte och du fann - påskliljor. Det gjorde ju jag i och för sig också igår, men jag sökte påskliljor som snittblommor och fann inte, tyvärr. Älskar påskliljor troligen för hag har bättre hand med dom än med tulpaner;-)

    När jag läser Polisens faktaruta så förstår jag dig bättre. Så får det verkligen inte gå till, inte ens i "normala" tider. Men polisens "raid" gav ju i alla fall lite intäkter till staten - jag menar om man vill se når positivt med det hela;-)

    SvaraRadera