onsdag, oktober 06, 2021

Onsdagsmix - elcykeln inlagd för op.

Efter min törnrosasömn, med nybäddade lakan, ett litet höstaxplock från centrum.......

Löven ska ju städas bort men än så länge pryder de färgskalan och jag känner mig glad.

Svar på testet om tvättkapslar: Det är hugget som stucket. Båda maskinernas tvätt med Via vs ICA doftade detsamma och lika rent, så ingen favorit!


I måndags tittade jag till en extra gång, då jag såg fotot i Klimakteriehäxans blogg. Hon hade ju en likadan katt som jag haft i alla de år!

Min katt, som sitter förvarad i vitrinskåpet bland några andra porslinsfigurer, ville inte gärna vara med på kort, var väldigt svårflirtad, förmodligen av instängdheten. Jag kommer inte ihåg historian bakom figuren, men det var vanligt att samla på prydnadsporslin förr.

Min första egenhändigt inköpta julklapp till mamma var dock ett skärt servettställ, som jag hittade i en bosättningsaffär.

Orsakullan
  1. Kanelbullens dag idag! Blir det någon bulle? De bidde ingen kanelbulle, de bidde ett grovt runt matbröd från Garströms Konditori.
  2. Berätta om en händelse som förändrade ditt liv. Den största händelsen var när jag blev mamma 1969. Visserligen kallad "fröken" av barnmorskan, för vi var ju inte gifta ännu! Sen gifte vi oss och barn nummer två, tre och fyra föddes, såååå tacksam!
  3. En barnbok jag minns… Vildungen, absolut första serien jag hade när jag var sex år.
  4. Ikväll blir det körövning igen! Med In Chorus. Och Sigge Batavus är inlagd på cykelhospitalet för ev. operation av systemet😂 Fick höra att jag inte var den enda drabbade. Inget varar för evigt. Visste ni att en elcykel väger 25 kg???

Ljus och Kärlek🙏 

8 kommentarer:

  1. 25 kilo cykel lär vara bökigare att släpa på än en Frost på 24 kg, en hund är nog lättare 🤔💭
    Skönt Sigge cykel nu förhoppningsvis blir piggelin 👍
    Nästa vecka, på onsdag, ska Frost bli en icke binär typ då blir det klipp klipp och kulorna försvinner.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med porslinskatten. Jag såg den ju häromdagen hos Klimakteriehäxan så den kanske var vanlig i rea trakter. Hade aldrig sett den innan.
    Att elcyklar är tunga visst jag och hoppas nu den kan bli lagad och åter snart vara i funktion.
    Trevlig onsdag och roligt med körövning.
    Stor kram

    SvaraRadera
  3. Så fint att du har kvar katten! När jag var liten var det vanligt att samla på porslinssaker men jag fastnade aldrig.
    Ja, det vet jag för i förrådet står min elcykel. Så visst är de tyngre.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  4. Ja, nog kan man vara otroligt tacksam att man fått tre välskapta och skötsamma barn som man inte kan vara annat än stolt över.
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. 25 kg cykel verkar ju mastigt minst sagt, fast elcyklar är väl så förstår jag.
    Har också lite sådant porslin från föräldrahemmet här, min bror har nog det mesta av det dock, han är bra på sådant.
    Fint är det hur som helst :)

    Ha det fint.

    SvaraRadera
  6. Dessa lövhögar hör verkligen hösten till. Även på vår innergård körde fastighetskillen runt och samlade ihop löven.

    Alltså ingen skillnad mellan VIA och ICA tvättpluppar. Intressant, för de borde ju ha olika dofter åtminstone kan jag tycka.

    Världen är liten. Så roligt att Klimakteriehäxan och du har likadana prydnadskatter. Hade aldrig sett några liknande porslinsfigurer förut, nu har jag sett två likadana;-)

    En elcykel väger 25 kilo - herreguuuuuu! Gissar att största delen av vikten är batterierna eller... Hur länge har du haft cykeln? Det kan väl inte vara mera än 2-3 år sedan eller. Hoppas att reparationen går på garantin.

    SvaraRadera
  7. Jag gillar inte doften av via tvättmedel.....här kör vi ica basic pulver och arielflytande.
    Jo att cykeln väger en del det kände jag då jag försökte lasta in den i bilen, men den gick inte in.... förra bilen var större i kofferten, för där var det inga problem att få in den. Hoppas att den snart utskriven från sjukan. Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Höstlöven gör sig bra även på trottoarerna. Fast dom där såg lite för blöta ut för att locka till spring och spark i högen :-D

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera