tisdag, juli 23, 2024

Bor i min nya lya 🍀

Jaa, nu bor jag hÀr pÄ riktigt. Jag sov hÀr första natten till mÄndag. Mycket Àr pÄ plats men det stÄr grejer lite hÀr och dÀr, för jag har inte fÄtt hit det bestÀllda vitrinskÄpet och TVbÀnken Ànnu. Men endast en kartong har jag kvar att packa upp och den kommer vÀck nÀr de sista möblerna kommer.

Bilden visar min egen lilla invigningsfest med rÀksallad och det fick bli rött vin (det enda jag hade) till. Det var hett pÄ balkongen sÄ jag fick faktiskt flytta in och Àta. Jag behöver köpa solskydd.

Morgonsolen, som gÄr upp i öster och var sÄ hÀr fin 05.58 igÄr.

MĂ„ndagens lilla frukost i mitt sommarrum!

Ja, bÀst som jag sitter dÀr och njuter pÄ balkongen sÄ kommer en ambulans. Det Àr en del som kör fram till sina portar men det hörs inte, hÀr Àr sÄ ljuvligt lugnt men samtidigt lite grand att titta pÄ.

En flÀskschnitzel fick det bli igÄr kvÀll och dÄ kom vinet fram igen, sÄklart. En hÀrlig kvÀll, alldeles perfekt att sitta ute i sommarrummet. Om nÄgon undrar om porslinet, sÄ tog jag med mig Rörstrands MÄrbacka - och jag har Àven Rosenthal serviser i sista flyttkartongen.

Nu har jag startat igÄng datoriet och det Àr mycket enklare att blogga, sÄ jag hoppas hinna ifatt och bloggvandra lite mer.

Önskar alla en skön tisdag med Ljus och KĂ€rlek đŸ™đŸ»

20 kommentarer:

  1. SÄ mysigt att sitta pÄ balkongen och Àta och samtidigt spana pÄ vad som hÀnder nedanför.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ingrid, sÄ mysigt hÀr! Kram!

      Radera
  2. Ser jÀttemysigt ut. Och god mat, det ser du till att fixa. Imponerad över din matlagningskonst. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. HĂ€rligt❣️SĂ„ bra det blir đŸ€© Ditt uterum Ă€r ju toppen att sitta och chilla i och bara njuta 👍
    Go mat och nĂ„nting gott att dricka Ă€r ju aldrig fel 😃 jag testade tvĂ„ för mig nya rosĂ© viner under helgen och de var riktigt goda đŸ·
    Ha en fortsatt fin dag kram Ă„sa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev jÀttebra! SÄ nöjd. Kram!

      Radera
  4. SÄ skönt att nÀstan allt Àr pÄ plats nu. En inglasad balkong Àr verkligen en tillgÄng och blir under sommarhalvÄret som ett extra rum. Det ser verkligen jÀttemysigt ut!

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, nÀstan allt. Det blir bÀttre i augusti nÀr jag fÄr hem tvÄ möbler till. Kram!

      Radera
  5. SÄ trevligt att du nu Àr pÄ plats och installerat dig. Ja, ett solskydd kan nog behövas, men med frÄndragna glasskivor sÄ blir det ju ocksÄ lite mer genomdrag. Att ha fin utsikt och en del att titta pÄ Àr ju ocksÄ roligt och likasÄ att omrÄdet Àr lugnt. hÀr kommer du att trivas. Eller, du gör det ju redan nu. Ser sÄ fint ut.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. SÄ bra hÀr! JodÄ, jag har korsdrag pÄ balkongen. Men mÄste ha solskydd, det hjÀlper inte med att bara öppna fönster. Sen blir det finemang.
      Kram!

      Radera
  6. LillaSyster2024-07-23 17:09

    Skönt att du kommit pÄ plats. Klart att nya lyan mÄste invigas ordentligt och det har du ju gjort. Hoppas att du ska trivas riktigt bra och att du fÄtt bra grannar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det har verkligen blivit invigt och inmyst, sÄ nöjd! Grannarna kanske jag aldrig lÀr kÀnna, de Àr mÄnga, men de jag möter Àr trevliga och hÀlsar.

      Radera
  7. Fint sommarrum, jag Àter frukost pÄ altanen pÄ östersidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan Àta alla mÄltider i mitt nya sommarrum nu!

      Radera
  8. SÄ fint och hÀrligt du har det. Njut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst Àr det fint och jag njuter verkligen!

      Radera
  9. Ett solparasoll Àr ju bra att ha nÀr solen stÄr pÄ över balkongen, ett mÄste ju i min vÀrld.
    HÀrligt att du kommit iordning Gerd, njut och ha det bÀst. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nÄgot skydd fÄr jag ha, har inte kommit fram till vad Àn, nÄgon typ av gardin, eller persienn. Jag Àr rÀtt bra i ordning nu ÀndÄ.

      Radera
  10. Du har fÄtt det fint dÀr, och sÄ skönt att bara ha en kartong osorterad. HÀr mycket mer fastÀn jag bott snart fyra veckor... har för fÄ skÄp men ocksÄ bra att INTE ha sÄ mÄnga skÄp dit jag bara trÀnger in saker :-D
    Vacker utsikt och med solskydd pÄ balkongen blir det toppen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har dĂ€remot flera soppĂ„sar kvar med skor och klĂ€der. Ja, en bit i taget, ett steg i taget. Kul vi Ă€r nöjda đŸŒș

      Radera