lördag, juni 25, 2011

Midsommardagen!

Idag är den "riktiga" Midsommardagen. Det är David som namnsdag och det är min äldste son Peter´s födelsedag, Grattis Grattis!


Så här såg det ut på vårt middagsbord igår. 
Ungefär, för bilden är inte min, den är lånad.



Och här till höger kommer en lånad bild från min yngste son Thomas! Snyggt fotat!


Idag äter vi lite frukter, får se om vi får tag i mera jordgubbar.
Det har ju varit gott om jordgubbar i år, och dom förnämsta här i stan är Råda. Dom har hela tiden legat 5 kr över dom andra från Blekinge och Östergötland.
Igår på Midsommarafton tog dom flesta svenska bären slut, och det erbjöds tyska jordgubbar för 30 kr.
Läste lite i DN Vem vill hålla vikten hela livet? Jag tror att vi vill det alla. Och formen. Och minnet. Visst?

14 kommentarer:

  1. Här blir det oxå mest frukter idag, vi åt så magen stod i alla väderstreck i går, hihihihihihi
    kraaaaaaaaam och ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Grattis till sonen då. Hoppas ni får en fin dag med svenska bär för nog är de en smula godare ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jordgubbar med vispgrädde hör liksom midsommaren till, känns det som. Smakade bra gjorde det också. Frukt är verkligen något som vi kan njuta av, nyttigt och gott. Fina bilder. Ha en bra dag. Kram.

    SvaraRadera
  4. Anki!
    Ja, vi är mätta än, även före frukost var vi det!
    Och det var så gott igår.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Znogge!
    Jo, svenska jordgubbar är bara så bäst! Kram

    SvaraRadera
  6. Optimist!
    Ja, jag är nog en frukt- och bärmänniska!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Grattis till din son!

    Frukt är gott! Och jordgubbar kan man ju inte vara utan ☺

    Midsommarkramar!

    SvaraRadera
  8. Simona!
    Tack!
    Ja, jag är en fruktoman, hihi....
    Midsommardagskram!

    SvaraRadera
  9. Det enda midsomriga vi åt här igår var jordgubbar. Med vispgrädde. Kram!

    SvaraRadera
  10. Piedra!
    Ni tog det bästa! Det är verkligen smaskens!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Hej..50 kr för gubbarna här. Nä tack.Så viktigt är det inte. Idag blir det färskpotata och kyling för tösa o mig. Vi struntar fullkomligt i sillen..Bless o hipp hipp till sònen. :)

    SvaraRadera
  12. Bless!
    Nä, de e för möcke, då får de väl va. Idag tar vi och steker upp lite prinskorv och potatis, får bottna lite i magen.
    Sonen har jag sjungit för, tralala han blev så gla, tralala.
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Hörde Mark Levengood sommarprata idag. Då nämnde han svenskarnas förkärlek för matjessill, ägghalvor, prinskorv och köttbullar till helgen, vare sig det var påsk, pingst eller midsommar som firades. Så sant. Funkar bra på julbordet också...

    SvaraRadera
  14. Blandade karameller!
    Jo, det var precis det som Pusselbit skrev till sin barndomskamrat i USA, när dom diskuterade midsommarmaten.
    Det har blivit för mycket av det goda.

    SvaraRadera