torsdag, maj 24, 2018

Vilken dag, vilken kvĂ€ll! 💝

God morgon! Fullt ös igÄr. SommarkvÀll. SÄng och musik, dans. Kyrka. Potatis- och morotssoppa i församlingshemmet. Sydafrikansk glöd och glÀdje. Hopblandat med oss svenskar. Varannan i kören stundtals. Vilken energi!

HĂ€r Ă€r den officiella bilden av Enpangeni Church Choir frĂ„n staden Enpangeni i KwaZulu-Natal-provinsen i Sydafrika. Kyrkan Ă€r vĂ€nort till Skara Stift KLICKA!

Nu var den fÀrgstarka kören, med de otroliga piporna och danserna, helt annorlunda klÀdda. Det sprakade av fÀrg, fart och flÀkt. Kyrkan var fullsatt. Vissa sÄnger sjöng vi gemensamt och fick blanda oss med afrikanerna. Vilken kÀnsla!

 Denna vackra kvinna, med orange naglar och pĂ€rlor pĂ„, stod bredvid mig till höger och hon inspirerade verkligen. Vi jĂ€mförde vĂ„ra naglar ocksĂ„ 😀

NÀr konserten var slut, fick jag detta vackra armband av min medsÄngerska!

 Det hĂ€r var körens spelevink, kan man sĂ€ga, hon var sĂ„ rolig och blĂ„ste visselpipa, nĂ€r de framförde sina egna danser.

Jag hoppas verkligen att fÄ tag i en bild dÀr vi stÄr allesammans blandade pÄ scenen.
Innan kören Äker hem pÄ söndag ska de göra fler framtrÀdanden plus fÄ besöka flera av Skara stifts 1000-Äriga kyrkor. NÄgot sÄdant har de aldrig sett. Deras kyrkor Àr frÄn 1800-talet, dÄ missionÀrerna kom och omvÀnde folket till kristendomen.

 HĂ€r satt vi och Ă„t soppa. Underbar utsikt!

 Otterstads kyrka klockan 17.00, innan allt började.

Om jag lÄter helt lyrisk, sÄ Àr det sÄ. Det var fantastiskt!

💝 Ljus och KĂ€rlek 💝

11 kommentarer:

znogge sa...

Kan tÀnka mig att det var en mycket inspirerande, trevlig och fantastisk kvÀll! Vilket fint armband du fick av din medsÄngerska.

Kram och god torsdag!

Gerd ♥ sa...

Ja, energin fick ordentlig pÄfyllning. GlÀdje, skratt och dans! Afrikanska rörelser, kul.
Kram!

wiolettan sa...

Du har all anledning att vara lyrisk för jag förstÄr att detta var en upplevelse utöver det vanliga. Dessa fÀrgstarka sÄnger och sÄngare förstÄr jag bjöd mycket pÄ sig sjÀlva, de brukar göra det.
Gospel Àr ju ocksÄ sÄ medryckande och hÀrligt.
HĂ€rliga bilder.
Varm kram och sköt om dig.

Gerd ♥ sa...

Ja, jag blev helt lyrisk och frĂ€lst pĂ„ detta sĂ€tt som musik framfördes! Det filmades och fotades livligt pĂ„ alla hĂ„ll. Synd man inte kan fota kören sjĂ€lv 😀
Varm kram med massa solsken i!

Ami sa...

Kan tÀnka mig att det var en fantastisk kvÀll. Och vilket fint armband du fick :)
Kram

Gerd ♥ sa...

Ja, det var det och jag blev vÀldigt glad över armbandet, vilken fin gest!
Kram

Ditte sa...

Vilken upplevelse och sicken kvÀll! Kan tÀnka mig att det svÀngde bra i Otterstads kyrka. SÀkert sÄ att taket nÀstan lyfte sig. Jag tycker mÄnga gÄnger att musiken i den svenska kyrkorna Àr trist och det Àr inte alltid glÀdje och fÀrg som man minns. Skulle önska mer av det. Helt klart.
Vilket fint armband! HÀrligt minne frpn en minnesvÀrd kvÀll.
Stor kram!

Gerd ♥ sa...

Ja, vilken kvÀll. Publiken stod upp och dansade med det sista.
Om vi pratar musik i kyrkan, sÄ har Kyrkokören lite stramare och med text i pÀrmar, men gospelkören, som jag Àr med i, vi ska kunna allt utantill och ska svÀnga pÄ oss. Och pÄ senare tid har vi fÀrgglada klÀder. Vi hade mycket rött, rosa och grönt, som "sommarbukett".
Stor kram!

BP sa...

WOW!!! Coolt! Vilken upplevelse! Kul att se att de hade mÄnga killar i kören ocksÄ. Tjejen som gav dig det fina armbandet Àr ju sÄÄÄÄÄ vacker! Hoppas att du gav henne ocksÄ nÄt att minnas frÄn Sverige!
Undrar om kören Àven sjöng nÄgra lÄtar som Àr sÄ typiska för Sydafrika. Minns nÄgra sÄdana som jag lyssnat pÄ och de gav mig gÄshud. De var sÄÄÄÄÄ mÀktiga.

Gerd ♥ sa...

Jojo, de sjöng typiska sydafrikanska lÄtar och dansade till, det var sÄ mÀktigt! Finns inga ord!
Tjejen fick allt nÄt av mig, men hur skulle jag vara förberedd pÄ detta??

Anki sa...

Vilken upplevelse! Ett fint armband - ett fint minne!
Kram