torsdag, juli 19, 2018

Inget nytt under solen

God torsdagsförmiddag! Det vackra vädret tog lite paus igår och stänkte ner gräsmattan, strax efter det att åkgräsklipparen kört runt på de torra stråna. Kanske man måste klippa, även om det är torrt, vad vet jag. Jodå, det kom åska och regn i tisdagskväll också. Kändes bra i den kvava hettan, luften måste rensas. Otäckt med alla skogsbränder också.

Men - solen har hittat hit igen med en behaglig temperatur.

 Tråkbilder, men det blev inga andra, då jag inte var ute mer än till brevlådan och till sophuset. Alternativet hade varit ett foto på min middag, eller på strumpstickningen.

Mig passar vädret perfekt, eftersom jag känner mig lite knäsvag. Eller vad ska man säga? Jag har ryggont och har fått ett bett på ena fotankeln, som svullnat upp och kliar. Jag är säkert allergisk mot något flygfä. Och detta går ju över. 

Mitt ryggonda kommer och går, inget nytt under solen, och jag brukar få el-akupunktur. Men nu är det semestertider, så det får bli en kombo Alvedon/Ipren enligt vården. Bakgrunden är att jag har skolios, som smärtar mer med åren. Inte så ovanlig åkomma, om man börjar prata om den. Det är åkomman som gjort att jag blivit 8 cm kortare på senare tid.

💝 Ljus och Kärlek 💝

16 kommentarer:

Gunnel sa...

Ryggont är jobbigt. Det hindrar en från att göra så mycket. Förhoppningsvis hjälper pillerkuren hyfsat. Så klart måste all vårdpersonal också ha semester...det behöver de verkligen...men det borde finnas annan personal som täckte upp fullt ut. Det är ju faktiskt inget nytt för i år att folk kan bli sjuka på sommaren, så alla politiker har haft massor av år på sig att få till en lösning på problemet. Kram

Ama de casa sa...

Fy vad jobbigt med ryggvärk! Har själv varit drabbad i yngre år och det är riktigt vidrigt. Hoppas du blir bättre snabbt (så du inte försvinner helt... ;-) )

Jag har inte heller varit ute sådär jättemycket. Nån sväng i korridorerna. Min rapportering har haft inriktningen "mat", då det inte händer så särskilt mycket här.

Ha en fin dag!

Eva sa...

stackare där, ryggen är inget skoj alls, men hoppas det blir bättre kram å krya <3

Geddfish ♥ sa...

Pillerkuren lindrar med det som hjälper är egentligen akupunktur. Vi får väl se hur det utvecklar sig.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Min åkomma försvinner aldrig, den hänger med, suck, gäller att göra det bästa!
Det har varit spännande att följa dig i korridorerna *ler* men nu hoppas jag du snart får en godare meny hemmavid.

Geddfish ♥ sa...

Nej, inte alls kul. Siktar på bättring!
Kram 💝

Ami sa...

Skönt att solen tittade fram igen, för det gråa vädret vill man inte ha :)
Kram och krya på dig med ryggen!

znogge sa...

Skönt att solen tittade fram igen! Åkommor som gör att man krymper är välbekanta här. Min svärmor har krympt mycket men även Husse vilket i kombination med ryggbesvär inte alltid är så kul. Men det kunde varit värre.

Kram och ha en härlig dag <3

Geddfish ♥ sa...

Nej, precis. Solsken är trevligare.
Tack och kram!

Geddfish ♥ sa...

Jo, alltid trevligt med finare väder.
Att bli kortare är inte hela världen men att få värk till och från är mindre kul. Jag vet ju hur jag ska hantera detta men inte alltid det lyckas så bra.
Tack detsamma, kram 💝

Ditte sa...

Ja, önskvärt vore det med lite reg som kunde pigga upp luften. Här är det just nu +31 i skuggan och orken tryter rejält.
Jobbigt och ont med dina ryggbesvär och ibland är de ju värre. Men du blir ju inte av med dem. Hoppas dock att det onda ger sig.
Här är det inte många knop idag men det blir middag i kväll i Nacka strand hos dotter Helen och fint att sitta i skuggan på terrassen och njuta av utsikten av inloppet till Stockholm.
Kram och tankar till dig.

Geddfish ♥ sa...

Så varmt har inte vi här. Men 26 grader räcker till. Det är klart att värmen tröttar i längden. Men jag tar en tupplur på balkongen.
Det ryggonda får ju gå, blir en livsstil, att försöka tänka mig för.
Vad fint att bli bjuden på middag, flott!
Ha det gott, stor kram!

wiolettan sa...

Jag har inte sett regn på flera veckor och här har vi haft över plus 30 i flera dagar. Just nu såg jag att det var 32 grader på vår termometer. Så jag håller mig också inne, i möjligaste mån. Det går ju inte att sitta på balkongen och få luft, så vi försöker ta en liten runda vid 6 halv 7 tiden på morgonen.
Jobbigt för dig med ryggbesvär, det är handikappande att ha ont och inte kunna röra sig som vanligt. Hoppas att du snart får hjälp med akupunktur.
Sköt väl om dig.
Kram!

BP sa...

Får väl säga "grattis till regnet", för det behövs ju. Inte en droppe här, bara sol och 31 grader. Nej, jag klagar fortfarande inte, men en nattskur skulle jag inte tacka nej till.
Ryggont är jobbigt, riktigt jobbigt. Har inte skolios men väl spinal stenos. Den krymper man visserligen inte av, men ju äldre man blir, ju kortare blir man ju automatiskt. Hoppas din "pillercocktail" hjälper!
Har inte fått ett enda myggbett i år, vilket är jättekonstigt. Men för att bli av med kliandet köp After Bite på apoteket. Det stiftet är en av de bättre uppfinningarna.

Geddfish ♥ sa...

Nej, här har varit torrt också men vi fick en skvätt nyss, men det är väl "en piss i Mississippi".
Tack snälla. Kram!

Geddfish ♥ sa...

Regn behövs och skogsbränderna är skrämmande.
Jag klagar inte, jag gillar värme, men klart det tröttar lite. Dock har jag tid till att vara trött.
Jag har aldrig i hela mitt liv haft ont i ryggen förrän på senaste tiden. Och visst är det jobbigt. Man ser, och många gånger är det åldersrelaterat. 2 cm är väl normalt att krympa pga ålder.
Kliandet har stillat sig, men tack för tipset! Vet inte vad det är som ondgjorde detta.