måndag, augusti 20, 2018

Återgång till det normala

God morgon, måndag! I eftermiddag går sista programmet om "Tid att leva". Jag tycker det har varit ett helt underbart och tänkvärt program.

Annars gillar jag lite lättsamma program såsom Landet runt, Sverige idag, Fråga doktorn och Go´kväll. Sådana där program där jag kan sticka strumpor samtidigt 😀
Denna veckan verkar allt återgå till det normala. Gospelträningen börjar ikväll, så det valet har jag gjort.

Min Sigge och jag hade båda två tankar redan tidigt att göra annorlunda saker tillsammans. Vi satt t.ex och spånade på en annons om pensionärs au pair i USA. Vi tittade på lägenhet i Los Cristianos på Teneriffa. Vi kollade boendet i Nysted på Lolland i Danmark. Vi åkte runt och kände in atmosfärerna i Varberg, Falkenberg och Halmstad. Funderade på Kalmar (nära Öland).

Inget blev av, för vi kände ändock att gräset skulle inte vara grönare där.

Här var gräset grönt trots hettan och torkan.

Ännu återstår soliga dagar, men temperaturen är i min smak lite svalt. Det välbehövliga regnet kommer vi också att få dras med. Men jag gläds åt den kanonsommar vi haft!

💝 Ljus och Kärlek 💝

16 kommentarer:

  1. Många grejer har man gjort, och många grejer har inte blivit av. Så är det nog för alla.
    Gillar verkligen den där första, dubbeltaggiga bilden :-)

    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, taggiga bilden, ja. Taggtråden ville ovillkorligen vara med.
      Tack detsamma!

      Radera
  2. Visst har det varit en fantastisk sommar. Den får vi komma ihåg i vinter när snöstormarna yr.
    Ska det fortsätta och vara så varma somrar får vi nog tänka om och använda andra typer av gräs. Den sort de använder i medelhavsområdena, för det tål både torka och värme.
    Ha en skön måndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. OK, finns det olika sorters gräs, det har jag inte tänkt på.
      Solen var framme idag och jag har fångat den.
      Tack och kram!

      Radera
  3. Ibland är det så att planerna och funderingarna stannar vid en tanke. Men att planera och fundera är roligt så länge det pågår :)
    Kram och ha en bra måndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste få drömma, sant.
      Tack och kram

      Radera
  4. Att planera och drömma är härligt. Även om inte allt blir av så har det varit roligt under planeringen. Jag tycker det känns bra nu när vardagen är här igen, och jag gillar att det blivit lite svalare. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, en planering är alltid roligt. Men som sagt, det går alltid att ändra sig.
      Kram

      Radera
  5. Ibland behöver man fundera på hur man vill ha framtiden. En del går att genomföra annat inte men visst ska man fundera över vad man vill göra och hur man vill ha det.

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är bra att fundera och verkligen tänka till, inte bara önska, för då händer inget, men ibland har saker olika mening.
      Tack och kram!

      Radera
  6. Mycket återgår nu till det "vanliga" då det gäller bland annat TV-program. Jag ser också gärna de program du nämner, men Landet Runt, nja, det är roligt att se alla inslag ifrån olika platser i vårt land, men programledaren är inte i min smak och de egna inslagen är i töntigaste laget för mig.
    Förstår att du saknar din Sigge otroligt mycket för ni var som två pusselbitar och passade så bra till varandra. Det känns att mista en sådan livskamrat.
    Sköt om dig.
    Stor kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om programledaren, han är ju mycket speciell, nåja.
      Visst saknar jag min pusselbit oerhört mycket, för vi hade så roligt och hittade på så mycket, trivdes även ihop i tystnaden. Saknar närheten.
      Tack och stor kram!

      Radera
  7. Visst är det skönt nu att tillvaron samlas ihop efter den fina sommaren. Jag tycker det är skönt med det svalare vädret och att orken att göra roliga saker, "trevligheter" kommer tillbaka. DEssa väldigt varma dagar har jag gått på viss sparlåga men det har varit ifnt med sena kvällsproemader och att sitta länge på balkongen och njuta. DEtta att planera, tänka och se sig om är alltid trevligt och ibland är det fullt tillräckligt.
    Önskar dig en bra start på veckan och en trevlig körövning-
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det ska så vara. Allt ska återgå till det normala.
      Jag har trivts bättre i värmen, förutom när graderna steg till 38. Nu är det lite för svalt för min del. Men klart att hög värme tröttar.
      Tack detsamma och stor kram!

      Radera
  8. Helt underbara bilder:-)
    Å vad är normalt då?
    Åsså har jag alltid sagt att man inte ska planera nåt, för det blir sällan som man önskat. Å det är absolut inte grönare på andra sidan staketet heller, även om Los Cristianos är otroligt fint. Men att bo på en ö -nja... Fina Lidköping är nog ett toppen val!!!

    Kul med första körträningen efter sommaruppehållet. Ungefär som att skolorna börjar igen imorgon - åtminstone i Täby Kommun;-)

    Å du, jag har också trivts betydligt bättre i värmen. Satt till klockan två på natten på balkongen och läste en bok - 23-24 grader varmt. Det gör jag då inte vid 14 grader kan jag säga...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Jo, planera och drömma, det vill jag. Även om jag älskar spontana saker, så fordrar vissa en liten planering och det är det som är spännande, om det löser sig på annat sätt, ser gärna möjligheter.

      Ja, normalt, det är ju när höstterminen börjar, precis som med skolorna ;)

      Denna morgon har jag suttit ute i solen och mår då så mycket bättre. Som du, gillar jag värmen!

      Radera