onsdag, september 26, 2018

Om att använda sin tid - förr i tiden

God onsdagsmorgon! En kul tur med mina körkompisar igår! Vi besökte faktiskt två olika kulturevenemang gratis på Folkets Hus och sedan fikade vi. En riktigt fin och solig, kylig höstdag.


 Våren 2017 tar Petra Hultman examen på Kungliga konsthögskolan i Stockholm.
Från och med nu ska hon uppmärksammas stort. Inte minst under sin utställning på Färgfabriken våren 2018.

Nu har Lidköpings Folkets Hus glädjen att visa utställningen där hon lyfter fram sin farmors och farfars mångåriga hantverk.
Hon ställer också frågorna "vad gör vi med vår tid? Hur värderas vår tid och arbete olika beroende på bakgrund och sammanhang? Vem gör den värderingen?"

Det här är så otroligt fascinerande!

 Hundratals nyckelskåp!

 SÅ välarbetade, av en 85-åring! Men VARFÖR i all världen, säljer han dem inte??? Och får in lite pengar?

 Och farmor Marys produktion av stickat, virkat, broderat, under årens lopp under tiden som hon har skött hemmet till punkt och pricka.


Alltså, jag imponeras och häpnar. 
Tiden har vi ju alla, den bara utfaller olika beroende på hur vi använder den. Man kan diskutera tid i all evighet. En riktig tankeställare.

Tack för idén att vi gjorde denna träffen! Uppskattat.

💝 Ljus och Kärlek 💝

14 kommentarer:

Anki sa...

Ser att du haft härliga dagar!
Verkligen imponerande med alla dessa nyckelskåp och allt annat handgjort! Jag som har tummen mitt i handen och aldrig gjort något så fint och användbart i hela mitt liv ... ja, jag skäms lite också.
Ha det fint Gerd!
Kram

Ama de casa sa...

Oj så många fina hantverk! Själv saknar jag tålamodet att hålla på med den typen av pyssel (har provat - dock inte träslöjderi) så jag lägger tiden på annat istället :-)

Ha en fin onsdag!

Ingrid sa...

Alla dessa nyckelskåp!! Det verkar ju rent maniskt. Hur kan det bli så, men det kanske inte är så mycket bättre med allt kvinnorna tillverkade; sydde, stickade, virkade, knypplade mm mm. Saker som i dag inte är värda någonting. Jag blir chockad varje gång jag ser hur mycket sådant som skänks till Kupan och sedan säljs för en spottstyver och knappt det......
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Ja men, vi har alla våra special. Du är ju SÅ duktig på att fotografera, att kunna om svampplockning mm mm 💝 här behöver ingen skämmas!
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Vi är alla olika, tur är väl det. Jag har väl prövat på handarbete och faktiskt lite träsnideri en gång i tiden, gick kurs, men ingen fena på något..
Detsamma!

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag fattade inte varför han gjorde så. Och som du säger om kvinnorna, vadan till allt detta??
Sorgligt att det inte har något värde.
Kram

Ami sa...

Oj, det var verkligen många nyckelskåp, men så fina!
Kram

Ditte sa...

Visst kan man alltid fundera över tiden. Vi har ju alla 24 h/dygn att disponera och sedan beror det förstås på vad vi använder tiden till. Imponerande med allt dessa personer skapat. Men jag undrar varför mannen inte säljer en del skåp. och tänk att få till allt det stickade, knypplade och virkade.Otroligt! Vet att min mormor också hade otroliga mängder. mycket tillverkad hon kvällstid då hon lyssnad på radion.
Kram och trevlig onsdag.

Geddfish ♥ sa...

Som jag förstår så jobbade mannen mot betalning ända till 85 år. Skulle tro att han låtsades jobba vidare med sina nyckelskåp, eftersom han direkt lade skåpen i lådor för lagring. Knepigt. Men samma med kvinnan. Vad skulle hon med allt till??
Tack och kram!

Geddfish ♥ sa...

Jaa, så fina, men till ingen nytta, mer än konstverk.
Kram

znogge sa...

Vilken imponerande mängd nyckelskåp men varför i hela fridens namn sålde han dem inte? Det var en imponerande mängd som tillverkades under en livstid men samtidigt så tycker jag det är befriande att slippa den uppgiften. En intressant dag fick ni verkligen.

Kram

BP sa...

Häpnar precis dom du! Helt otroligt! Nyckelskåpen är ju konstverk, och han borde verkligen sälja dom. Sedan gillar jag det otroligt tilltalande sättet hur dukarna med mera presenteras. Att bygga pyramider med dom höger njutningsfaktorn ytterligare. Vilken fantastisk utställning!

Geddfish ♥ sa...

Han tillverkade inte dessa under sin hela livstid. Det var från 85 år och framåt. Det är det som är så märkligt.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Det hade nog inte med försäljning att göra utan mer att han inte orkade sluta jobba vid 85 år utan fortsatte nitiskt, till ingen nytta, då han paketerade allt eftersom.
Barnbarnet har gjort en enastående utställning. Du såg väl att den började i Stockholm?