torsdag, maj 16, 2019

Mynttorget och Blodbussen

God torsdagsmorgon! Så gick gårdagen i sakta mak. Måste ju få en återhämtning innan gårkvällens räkmacka med kaffe och kaka på Skogshyddan och körgänget. Det var enormt trevligt och högt i tak.

Idag ska jag jobba en liten stund men sedan har jag bestämt mig för att vara totalförslöad.

I tisdags var det en viktig dag då MOD fick delta i ett seminarium med några av våra främsta experter och profiler för att uppmärksamma vikten av organdonation och att ta tillvara den utredning som lämnas över i början på juni. Jag är tacksam att jag fick vara med och lyssna.

På Mynttorget var så Blodbussen uppställd. Allt för att de som kunde lämna blod hade möjlighet till detta på plats. Det råder brist på både blod och organ.

SÅ många som fotade, så jag kom knappt emellan. Här är idrottsgänget och Annie Lööf framför Blodbussen. 

Så här jobbar en tidningsreporter in full action.

Peter Carstedt, grundare av MOD, jag och Emma Dalman, som gjort en svensk klassiker efter sin hjärttransplantationt.Här är Tord Grip, legendarisk fotbollsspelare och tränare.

Här är Fredrik Olausson, levertransplanterad NHL-hjälte.

Här är Börje Salming, en av de främsta ishockeyspelarna genom tiderna.
Jag pratade och hälsade på alla tre herrarna och sa, att om ni har tur, så kommer ni med i min blogg 😀

Jag är så tacksam över att fått prata med så många trevliga människor, tack tack tack!
Ljus och Kärlek

10 kommentarer:

wiolettan sa...

Så intressant och spännande att få träffa så många kändisar och prata med dem. Bra att donationer uppmärksammas för det behövs verkligen att vi blir medvetna om att det är viktigt, att kunna göra en sådan stor tjänst för en medmänniska.
Fina bilder.
Kram och ha en finfin dag.

Ditte sa...

Vilket givande seminarium och det är ju så viktigt att budskapet med organdonation sprids än mer.
Roligt att du även fick till pratstunder med flera av dessa som är aktiva inom Mod och även själva har olika erfarenheter. Viktigt också att ge blod.
Förstår att det blev en väldigt intressant men intensiv och lång dag. Du hade ju en bit att resa också.
Stor kram!

nalta norrland sa...

Så skojjsigt att Du fick tillfälle att träffa och prata med en hel del Sverige kändisar.
Intressant och viktigt med all info vad gällande organdonation.
Att dessutom kunna visa upp att folk som fått organ donerade faktiskt lever fullvärdiga liv, att se att den människa som fått t ex hjärta, lever faktiskt fungerar helt normalt tack vara en givare.
kram

BP sa...

WOW! Här har MOD och inte minst du lyckats perfekt med att samla kändiseliten - åtminstone inom den svenska idrottsvärlden i din blogg. Underbart! Å vilken grej att dessa stjärnor ställde upp både som modeller men främst som reklampelare för MOD. Å visst är även Nicklas Lidström med på gruppbilderna!? Så avis jag är här;-)
Å du som reporter/fotograf gjorde ett enastående jobb här. Gruppbilden med dig i mitten är en höjdare. Så fotogeniskt du är:-)

Geddfish ♥ sa...

BP: Ja, Nicklas Lidström är med. Jag kan inte namnen på alla. Men jag skakade tass med många och många blev skratten. Från dessa underbara själar!
Ja, jag älskade min roll som reporter, kände mig som klippt och skuren, haha.
Ja, idrottsmännen ställde även upp för blodgivning.

Anki sa...

MOD gör verkligen ett bra jobb ... och du också! Intressant och trevligt inlägg! Kul att du fick träffa så många kändisar också :)
Kram

Gunnel sa...

Måste ha varit väldigt intressant och kul också att få träffa på så många kändisar. jag gillar ditt uttryck totalförslöad. Ska testa det tillståndet i helgen. kram

Ama de casa sa...

Många kändisar att mingla med där och tur hade dom ju också som hamnade på din blogg :-)

Ha en härlig dag - fast här har jag fredag idag... ;-)

Unknown sa...

Hej!
Ingrid Engström från Blodcentralen. Jag var där med blodbussen på Mynttorget. Finns det möjlighet att jag kan/ om det behövs få använda din bild med hela eventet på avstånd från Riksdagen?

Geddfish ♥ sa...

Hej Ingrid Engström från Blodcentralen! Det går utmärkt att använda min bild!
Mvh, Gerd