torsdag, augusti 01, 2019

Fjerritslev 2

God morgon torsdag! Augusti är här och nog är museum underbara. Alla kanske inte tycker det, men jag faller i trance när jag går där och tänker mig in i hur de levde förr.

 Cyklarna stod färdiga för att köra ut ölen.

 Här väntade väl ölen på cyklarna.

 Telefonväxeln i byn. Vid en sådan växel jobbade mamma halvtid - kolla alla växlingssladdarna - och andra halvan bakade hon i bageriet i samma hus. Hos Maja på Runhällen i Heby/Enåker kommun. Det var innan hon flyttade till Stockholm och fick tjänst som hushållerska och barnflicka i en fin familj på Östermalm. Jag vet, jag har berättat förr, men minnena kommer igen och igen.

 Telefonapparaterna.

 Alla mått och vågar. Idag lägger vi det vi vill väga på en elektronisk platta - eller sätter en elektronisk krok i vår resväska. Vips så har du en vikt!
Baren?  Baren försvann. För ut och leta.

Där var den ju.
Ljus och Kärlek

6 kommentarer:

  1. Men visst är det intressant att se hur människor levde förr! Tänk att sitta i en sådan växel och koppla rätt. Minst sagt imponerande tycker jag. Klart att minnena kommer <3

    Kram och ha en fin första dag på den sista sommarmånaden för i år!

    SvaraRadera
  2. Gillar ju museum och att se/höra om "förr i tiden", intressant, allt gammalt har en historia som vårt nya aldrig kommer i närheten av.

    kram

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också om museer av olika slag och visst är det roligt med ett museum där man får en inblick i hur livet var förr.
    Tack för besöket här.
    Stor kram och trevlig torsdag.

    SvaraRadera
  4. Små "mysiga" museer som det här gillar jag, men att traska runt på stora museer typ Nationalmuseum eller Louvre är inte min grej.

    Här nickar jag igenkännande. Börjar med telefonväxeln. En sådan fast aningen större var faktiskt fortfarande i drift i början på 1980-talet på Gasverket här i Stockholm. Nej, det var inte bättre förr, men ack så mindre stress.

    Då min pappa var chef för en filial till ett bryggeri känner jag igen såväl faten som väntade på lagret. Minns till och med lastbilen som inte hade lyftplattform, där faten staplades för att köras ut till olika restauranger, ölhallar med mera.

    Så japp, även här dök minnena upp:-) Tack!

    SvaraRadera
  5. Vilka roliga och fina grejer! Såna där telefonväxlar har alltid fascinerat mig :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  6. Sådana muséer gillar jag verkligen. En fin återblick på det som var och inte längre finns.
    Det är så roligt att gå och minnas hur det var, för mycket kommer jag ju ihåg eftersom jag har åldern inne, så att säga.
    Växelstationen, nostalgi, vi hade en liten proppväxel i mitt barndomshem.
    Trevlig helg och varm kram till dig.

    SvaraRadera