tisdag, oktober 15, 2019

Foton från Ed

Jag tänkte sprida några vackra bilder ifrån Ed, Dals-Eds kommun, Dalsland.
Så ofta som jag har gått "runt sjön", d.v.s. gått runt Lilla Lee. Det är väl en halvmil ungefär. Nu tog vi en del av den rundan, dottern Jessica och jag, efter det att vi varit på höstmarknaden.

Denna gata har också en gång varit min gata.

Dals Eds kyrka ligger vackert, men fotot gör inte rättvisa.

Här är vi inne i skogen på väg mot Domarringen, och rastar Molly. Det var i söndags och helt otroligt fint och soligt höstväder.

Här tog jag ett kort över en del av Stora Lee, när jag skulle ta tåget hem på söndag eftermiddag.
Ed ligger alltså på ett ed mellan sjöarna Lilla och Stora Lee och jag har bott i kommunen i 21 år, därefter har jag bott i Lidköping i 20 år. Minsann!

Jag har färskare bilder att lägga upp men de får jag ta en annan gång. Jag var ute och cyklade i morse, nämligen och det i spöregn, så totalt onödigt väder, tycker jag. Blev blöt som en katt.
Nu går jag nog inte ut mer idag. Ska lyssna på boken, den är väldigt bra. Det är "Jag heter inte Miriam" av Majgull Axelsson. En tjock bok, men jag har snart gjort hälften.

Må så grankott, som Nicke Lilltroll sa. Ljus och kärlek, sa jag.

9 kommentarer:

Ditte sa...

Så vackra bilder från ett höstlikt Dalsland. Fint att var ute nu och njuta för snart har ju träden fällt sina löv och grenarna vinkar kala mot oss.
Grått även här i Stockholm idag. Men jag har jobb att göra så det passar bra. Restaurangmiddag med vänner i kväll så ut kommer jag en sväng.
Boken du lyssnar på har jag läst och jag gillade den. Tycker att flera av Majgull Axelssons böcker är riktigt bra.
Önskar dig en skön tisdag.
Kram

nalta norrland sa...

Jättefina bilder.
Jag känner igen Ed - Dals Ed av nån anledning, vet att jag hört talas om detta ställe... kommer dock inte ihåg.

Utvecklingssamtalet gick väl så bra det nu kunde gå... Nej vi kände oss inte nöjda med förklaringen om varför killen ansågs mer sanningsenlig.

kram

BP sa...

Vilka fina bilder från din förre detta hemkommun! Den sista bilden är en absolut höjdare!
Ja, den gångna söndagen var nog sista chansen att njuta av höstsol verkar det som. Grådaskvädret med kontinuerligt regn/duggregn sedan igår bjuder verkligen inte in till promenader eller annan utomhusvistelse. Burr och Grr.
Hoppas du tog några bilder från höstmarknaden. Alltid roligt att se tycker jag. Å Jessica är mycket lik dig, ansiktet i alla fall:-)

Susjos sa...

Fina höstbilder, och minsann har jag varit i Ed, eller vänta nu, det hette kanske Lilla Edet, och det är inte samma sak?
När en stor grupp studenter sprang "Solastafetten" under min tid på Röda Korsets sjuksköterskeskola, så sprang vi olika sträckor med start i Göteborg och mål i Karlstad!

Visst är det underbara bilder från det irländska bröllopet, tack för info om ringarna!
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Hösten ÄR fin med sina färger och klara luft, ibland blåst, ibland regn.
Plats för mys.

znogge sa...

Vilka vackra bilder som du bjuder på. Den boken har jag läst och den var väldigt bra. Man blir sällan besviken på Majgull Axelssons böcker.

Kram <3

Gunnel sa...

Mycket vackra höstbilder, men den sista vinner absolut. Kram

wiolettan sa...

Blöt som en katt, lustigt uttryck, men så säger man ju, fast jag inte begriper det. Kanske det att katter ogillar väta på kroppen.
Mycket vackra bilder som du visar, riktigt tjusiga höstbilder.
Att du bodde där i denna kommun så pass länge, det visste jag inte.
Ha en finfin dag och hoppas att regnet har försvunnit för denna gång.
Kram.

Klara Ovidia sa...

Höst, även den grå delen är fin! Minnen är också på sitt sätt, det vi varit med om är en del av oss, lite vemod med i de goda minnena. och ja, jag har varit i ED på besök för mååånga år sedan. Och jag heter inte Miriam är en underbar bok; att lyssna ger ofta mer.
Må gott gott <3