onsdag, oktober 16, 2019

Porten är öppen eller portad

 Igår morse var jag iväg medelst cykel (i spöregn) för första gången på 2,5 vecka. Jo, jag skulle tappa ur mig fem rör blod och lämna ett morgonurinprov på blodcentralen inför stundande kontroll av hela mig p.g.a. min njurdonation. Och detta sker om en vecka på Borås lasarett, som var utredande sjukhus 2014. Donationen skedde i mars 2015 på Sahlgrenska i Göteborg.
Det är bara att hålla tummarna för att jag är genomfrisk!

 Lidköpings fina sjukhus. Gammalt och nytt möts.

 Här cyklade jag genom stadsparken.

Inga blommor nu, men rätt mycket löv.


Jag har ingen aning om hur den här experimentfulla konsten fungerade. Jag såg den inte förrän igår, men den har nog funnits hela sommaren. Den hade nog ljudat färdigt och ja, mycket annorlunda, i alla fall.

På väg hem via gågatan.


Ja visst, ja. Jag skulle berätta om portarna här på bostadsområdet. Jag märkte nu efter att jag inte tagit ut någon av cyklarna på 2,5 vecka, att jag inte kunde "ställa upp" källardörren. Hur ska jag komma igenom en dörr som slår igen direkt? Hm. Det var liksom besvärligt.

Fastighetskontoret svarade att nu inför alla kodlås så har de tagit bort möjligheten att ställa upp dörrar. Det finns folk som aldrig stänger och då smiter ju vem som helst igenom. Sant. Men även vi ordentliga, blir drabbade på detta vis. Jag som är ensam har ingen som håller upp dörren när jag ska ta ut någon av mina cyklar. Plötsligt blev det ett problem.  

Men, titta här, nu på morgonkvisten. Tillfälligt löst, haha. Nej, vi får ny dörr.

Gick ut och tog ett kort nu på källarnedgången. Här ska cyklar rullas upp och ner och svängas in där till höger i dörröppningen. Icke det lättaste om dörren förblir stängd. Sätta en fot emellan är näst intill omöjligt.

Ljus och kärlek 

10 kommentarer:

znogge sa...

Jag kan verkligen förstå tanken med dörrarna men inser också att det kan ställa till ett problem. Men jag förmodar att man får ta det onda med det goda för visst är det skönt att slippa objudna gäster.

Då hoppas vi på att alla proverna är bra!

Kram och ha en fin onsdag!

Susjos sa...

Håller tummarna för att dina provsvar är bra!
Trist med nya porten som inte går att ställa upp! Hör har vi fått automatiskt öppnande av våra entré portar, man trycker på en stor knapp och vips öppnas dörren. Kommer man utifrån så använder man portkoden , sen trycker man på knappen!
Ha en trevlig onsdag!

Ditte sa...

Håller tummarna hårt för att du är fullt frisk. Tänkte som Susjos här. Vi har också en sådan port med automatisk öppning och den är jättebra. Kanske kan du lämna det förslaget. För det andra verkar osannolikt bökigt.
Kram och trevlig onsdag.

Geddfish ♥ sa...

Susjos och Ditte:
Jag kan direkt säga att någon sådan knapp kommer inte upp här. Jag har frågat mig för och det är stopp och belägg. Tyvärr. Jag fick som förslag att ha en trädörrstopp i fickan. Det känns som om jag skulle behöva ha cyklarna ute. Suck.

nalta norrland sa...

Så galet att de inte installerar en dörröppnare så det går att komma ut/in även om man har händerna fulla... förutom cykel kan det ju vara storhandling, barnvagn eller möbeltransport å då är det big problem ifall dörren icke går att ställa upp.

Sr fint ut i Din stad.

Så bra med rejäl undersökning det var det bästa jag hört på länge, var tacksam... vanligtvis verkar allt sådant läggas ner efter ett par år.

kram

Geddfish ♥ sa...

Nalta:
Lade nu till en bild på hur det ser ut att få ner cykeln och in genom dörren.
Stora entrén är inga problem, det är bara att sätta en fot emellan. Men i källaren står man med en tung cykel som ska vridas in.

BP sa...

Håller tummarna att alla dina prover är bra, och det har de ju varit hittills.
Att cykla i det här vädret är då inget jag ens skulle fundera över. Men du är ju så duktig:-)
Det där konstverket var aningen udda skulle jag säga. Instruktionerna var ju glasklara, men repetitionsprocessen om den röda knappen inte funkade aningen irriterande. Tror inte att många orkade.
Ja, tillgången till ditt cykelrum är ju ingen höjdare. Otroligt svårhanterligt. Det jag inte förstår är att rummet ligger alltså i källaren. Mån öppnar entrédörren med bricka, går genom hallen och ned till cykelrummet. Varför har cykelrummet fått ett kodlås då? För entrédörren slår ju igen efter dig direkt. Så obehöriga kommer ju inte in i alla fall...

Geddfish ♥ sa...

BP:
Nej inte riktigt så. Trappan ner är utifrån och in i källaren. När man kommit in i källaren finns det ytterligare ett cykelrum. Jag kan iofs ta in cykeln via entrédörren och ner för en trappa inomhus till källaren, men där är en tjock källardörr som inte heller går att ställa upp. Suck.
Jag fick skjuts idag, orkade inte krångla ut cykeln, nej.

Ama de casa sa...

Håller tummarna för att alla proven visar att du är precis lika frisk och alert som du verkar vara här på bloggen.
Stor KRAM!

nalta norrland sa...

Men fyy så jäkligt det blev, inte det lättaste att klura ut HUR cykeln ska komma ut och tillbaka in. Galet. Jag hoppas de som tänker tänker en gång till och gör om.
kram