fredag, oktober 04, 2019

Jo, tack. Det är som vanligt!

God fredagsmorgon! När någon frågar: Hur har du det? Hur är läget? Vad svarar man då? - Jo tack, det är som vanligt, brukar jag säga, om jag inte är sjuk eller har något bekymmer. För mig betyder det att jag mår bra. Men "som vanligt" kan för någon annan betyda "med bekymmer, värk".

Detta apropå att jag pratade med en väninna i telefon och bortsåg från att jag ramlat och har ont. Men det går ju över. Jag tar en Alvedon och så somnar jag en stund, kroppen behöver nog det.

Ja, vad gör jag egentligen på dagarna? Jag tänkte att jag skulle spalta upp allt som inte har med hushållet att göra och i osorterad ordning.

Gjorde så, men tog bort det. Många saker gör jag en gång per månad och det är inte så värst. Det jag gör varje dag, är ju bloggen. Därnäst kommer att kolla MOD och ha något skriveri på gång där. Sedan är det körövningar två gånger per vecka. Men allt är roliga saker som ger mig energi. 

 Ja, nu kan man spalka kling i löven, fina fälgel 😀

Igår gjorde jag en improviserad rotfruktsblandning med kycklinglår i lergrytan. Dubbel sats, så det räcker till idag med, eller så får det bli lördagsmiddag. Jag älskar att göra lergrytemat, det blir så perfekt.

Fyra grader och molnigt lyser vi upp med ljus och kärlek!

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag svarar som du, för jag tror inte att den som frågar egentligen vill veta alla mina krämpor. Det är annat om man pratar med sina närmaste för de känner till problemen och frågar av omtanke. Det är enklast och säga at man mår bra och sen kan man fortsätta prata om något trevligt. Ha en skön helg.

Ingrid sa...

Jag gör också som du, säger att det är jämna plågor, som vanligt, helt ok osv.
Den som frågar förväntar sig nog som regel inget annat.
Ha en fin fredag!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Frågan "hur har du det" kan ju innefatta så mycket". Vill den som frågar veta eller frågar man bara för frågandets skull eller för att inleda ett samtal. När man i USA frågar "How are you" förväntar man sig inget svar, utan det är mer en artighetsfras. Jag frågar aldrig "hur mår du". Kanske mer "hur har du det"? Eller "hur är det"?
Hoppas att du nu får mindre och mindre ont för var dag.
Och visst är det mycket man gör dagligen. Jag brukar göra minst tvp för mig nya saker varje dag. I liten eller större skala. Oftast blir det fler. Och jag vill ha roligt och göra det jag tycker om i största möjliga utsträckning. Saker som ger mig energi och glädje. livet är för kort för annat.
Här tror jag att du är inne på liknande tankar.
Stor kram

Znogge sa...

Hur man mår är numera en rutinmässig fråga som man förväntas svara ja på, mer som en artighetsfras. Naturligtvis är det annorlunda om det är någon man står väldigt nära för då frågar man av annan anledning kanske.

Kram och ha en fin fredag!

Ama de casa sa...

Åh vad länge sen jag lagade nåt i lergryta! Så himla gott, men den fick inte följa med i flytten till Spanien. Hade inte ens en ugn där från början, nu har vi i alla fall en liten bänkugn. Kanske kan jag hitta en liten lergryta som går in där också? :-)

Härligt att sparka runt i frasiga höstlöv. (Mindre trevligt när dom är blöta... ;-) ).

Ha en fin fredagskväll!

BP sa...

Alltså om någon frågar hur jar mår så anser jag att det ofta är en slags "artighetsfras" à la "how are you" i USA och England. Man förväntar sig liksom inget ärligt svar, speciellt inte i vår ålder. Jag menar hur roligt är det på en skala från 1-10 att prata om krämpor och sjukdomar, vilket samtalen nästan alltid kommer in på när man träffar grannar i samma ålder. Och hur roligt är det att lyssna på svaren. Inte ett dugg kul enligt mig. Ofta resulterar ju "ärliga" svar i en slags tävling, typ vem som har mest ont etc. Så du gjorde helt rätt att inte prata om att du ramlat med din väninna.

Ja, vad gör vi pensionärer om dagarna - egentligen alltså;-) Jag gör det som faller mig i, och just nu står friidrotts-VM i Doha högst på prioritetslistan. Det där med städning och att laga mat står längst ned på listan. Det finns ju näringsrik mat hos Picard;-) Ja, vi har också en lergryta som användes flitigt förr...

BP sa...

Som bilentusiast vet jag såklart vad Koenigsegg är för något. Jag kopplade bara inte företaget som har sin biltillverkning i Ängelholm till Lidköping. Kan liksom inte riktigt föreställa mig att anställda från ett sådant flashigt företag sover i kåtor, men det gör de uppenbarligen. Jättekul!

Anki sa...

Svarar som du ... även om det är sämre än vanligt. Tror inte så många är såå intresserad av att höra hur ont jag har eller hur jag mår egentligen ...
Åhhh ... jag måste nog skaffa en ny lergryta - min gick sönder för flera år sen och det har helt enkelt inte blivit av att skaffa en ny.
Ha en fin dag!
Kram