onsdag, november 20, 2019

Julskyltning

Här råkade jag komma i måndags middag, rakt upp i uppsättningen av juldekorationerna. Jag släpar efter med bilderna, för jag skulle visa Emigrantaftonen igår. Den släpade också lite sedan söndagen, haha. Inte alltid som det går att visa pinfärskt.

Jojomen, jag tog mig en cykeltur i regnet. Var på jakt efter en nyare röd långärmad top inför julkonserten. De flesta julröda är med motiv på och det får det inte vara, men jag hittade en blus. Den blir fin även på julaftonen med döttrarnas familjer.

Men, vad tror ni hände med den lilla dörrstoppen, som grannen i samma trapp fixade till oss med cyklar? Den hade blivit stulen! Så nu får vi väl ha varsin i fickan.

Ikväll är det den lilla sångövningen igen och inför Advent. Det är många höga toner i dessa julsånger och jag kom osökt att tänka på att sjunga i falsett. Ser/hör då framför mig en pojke i målbrottet där rösten spricker och blir pipig i falsett. Men det finns faktiskt en sångteknik som heter Falsett. Tänk vad man lär sig!

Ljus och Kärlek!

Stort kärleksgrattis till äldsta dottern med make, som firar porslinsbröllop idag!
20 år!

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men fy tusan... Att folk inte kan hålla fingrarna i styr!

Ser ut att kunna bli fint pyntat där, men ännu så länge är det ingen vidare julstämning. Det gör inget - en sisådär 10 dagar kvar innan det är legalt att julpynta ;-)

Ha en fin dag!

znogge sa...

Vilken kärleksfull bild du visar oss i dag!

Så surt att folk inte kan skilja på mitt och ditt och det ställer till det för andra.

Även här är pyntningen på gång.

Kram och ha en fin onsdag!

nalta norrland sa...

Långfingrade personer borde inte få finnas till... jag menar varför stjäla en dörrstopp?
Rött är inte min färg... men till jul är rött en väldans gångbar färg :) och så klart en kör bör vara färgmatchande och inget störande tryck/motiv.
Fin bild på Din dotter och hennes man <3
kram

Ami sa...

Så bra att du hittade en blus som passade!
Och vilken fin bild på din dotter och svärson ❤
Kram

Ditte sa...

Jättetrist med den stulna dörrstoppen. Undrar hur folk tänker.
Ja, snart är det ju första advent och dags för julskyltning. Föredömligt av Lidköping att vänta till dess. Eller tjuvstartar de kanske till helgen.
Perfekt att du hittade en röd blus som är användbar även utanför "kören".
Stort grattis till din äldsta dotter med make.
Varm kram

BP sa...

Att stjäla en cykel "kan jag köpa", men att knycka en dörrstopp är ju bara löjligt. Måste ju vara någon som har sin cykel i källaren där. Du kan ju alltid leka Sherlock Holmes om du känner för det. Det skulle jag göra.
Kul att du hittade en passande röd blus. Å du är en av få personer som faktiskt klär sig i rött, för de flesta gör det inte.
Gå upp i falsett är nog det jag tänkte på spontant. Japp, man lär sig så länge man lever.
Stort GRATTIS till dottern och hennes man! 20 är verkligen inte illa:-)