söndag, december 29, 2019

Skyltsöndag v52

Min julresa dan före dopparedan, började hemifrån med buss nr 2. Sen en liten väntan på Lidköpings resecentrum och här ser jag Pressbyråns reklamskylt.

Efter en timmes busstur till Trollhättan, så är jag här i en tågkupé och har lyckats få en tystare del av tåget. Jo, jag tackar! För det pratas i mobiler med högtalare på, överallt.

Här är vi i Nössemarks kyrka och jag begrundar julkyrkobordet, som har en skylt. Det fanns även en julkrubba längst framme i kyrkan.

Ett fint tänkvärt budskap!

Detta var söndagens skyltutmaning, som förvaltas så perfekt av vår bloggvän BP 😀
💜 Ljus och Kärlek 💜

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Att prata i mobilen med högtalare på i det offentliga rummet är väldigt respektlöst tycker jag. Dessutom är de samtalen ofta väldigt högljudda.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Vilken fin och varierad skyltning! Ja, jag önskar att det vore förbud att prata i mobilen i allt offentligt utrymme.(Om det inte är olycka eller liknande..) Folk är totalt hänsynslösa i detta fallet. Å andra sidan kan jag också bli irriterad över högljudda samtal mellan personer också- utan mobiltelefon. Angående sista bilden så hörde jag ett bra nyårslöfte häromdagen på "Karlavagnen". En ung person hade i år haft att glädja en person, vem som helst, på något sätt var dag. Hon hade lyckats med detta och skulle nästa år satsa på att på något sätt glädja två personer.
Stor kram

Susjos sa...

Så skönt att du fick plats i en tystare del av tåget.
Fina skyltar du hittat denna sista skyltsöndag i december.
Må så gott!

wiolettan sa...

Förstår att du hade en fin jul med dina nära och kära.
Att välja tyst kupé skulle jag också göra, det är så påfrestande många gånger med detta mobilprat, många tar ingen hänsyn till andra.
Fina bilder med skyltar som du har hittat.
Ha det fortsatt bra.
Varm kram!

Ama de casa sa...

En sån där kyrka som på tredje bilden (en liknande i alla fall) hade jag när jag var liten. Det fanns ett litet vred på framsidan av tornet där man kunde vrida upp den och sen spelade den "Stilla natt" med ett sånt där mekaniskt grejs med pluppar på som väl finns i självspelande pianon också :-D

Härlig skyltning!

BP sa...

En toppen skyltmix:-) Skrattade gott åt första skylten med GB-gubben bakom "glasstrumman". Åsså många fler skyltar det fanns på den bilden.

Jo tack för en tyst del av tåget! Har vant mig att folk skriker i sina mobiler, men jag bara hatar när man (läs: mest killar) spelar hög musik med högtalare på som inte är min smak;-)

Julkyrkobordet är aningen tom, men självaste miniatyren av kyrkan är jättefin. Kan tänka mig att den är ganska gammal, snickrat i träd och inte plast.

Tusen tack för årets sista skyltning hos dig. Stort tack för länken också:-)

Znogge sa...

Jag är så irriterad på alla mobiltalande människor som mer eller mindre tvingar mig att ta del av deras vardag och kommunikation. Jag vill ha tyst omkring mig när jag reser.

Så fint skyltat hos dig denna söndag.

Kram <3

nalta norrland sa...

Mobilsamtal borde vara tysta och privata och inte delas med anonyma icke intresserade medmänniskor ;-)
Ibland på ICA kan man tro att vissa människor är helt galna då de står rätt upp och ner å för en diskussion med julmust ;-)

Din skyltning var stämningsfylld och inger julkänsla.

kram

Paula sa...

Fina skyltar hos dig, jag har inte besökt en Pressbyrå sedan jag flyttade från Stockholm 1995! Som lantis är jag inte van vid att sitta på ett tåg där alla språkar högljutt, jag skulle utan tvekan välja den tysta varianten, har inget behov att höra alla medresenärers samtal...ett riktigt otyg tycker jag. Noll hänsyn...
Gott slut och ett gott nytt år önskar jag dig

Anki sa...

En riktigt härlig skyltmix! Skönt att det finns, men synd att det ska behövas en speciell del på tåget för att få sitta i en tystare miljö.
Kram

Lena i Wales sa...

Tyst kupé och prat i telefon, hur tänker man då?
Gott nytt år!