onsdag, januari 01, 2020

Skalunda kyrka - nytt decennium är här! 💙

Nyårsdagen 2020, var hälsad!

Det första jag tänker på vad gäller den dagen, är Nyårskonserten från Wien och därpå backhoppningen i Garmisch Partenkirchen. Jag kan liksom höra skidornas skrapande i öronen, även om det är många år sen som jag tittade på detta på TVn.

I stället bjuder jag på bilder från Annandagens musikgudstjänst i Skalunda 1000-talskyrka klockan 18.00. Det är mörkt. HÄR! har jag några bilder i dagsljus sedan i våras.

Läser också lite HÄR! för den som är intresserad. Dalslänningarna hade en tid denna kyrka som församlingskyrka. Den ligger nära Hindens rev som möts av Hjortens udde i Dalsland. Men den har också norska influenser KLICK!

Vår lilla kör In Chorus på åtta personer stod här framme på Annandagen och sjöng både solo och i stämmor, julens budskap. Körledaren hade med en bärbar klaviatur, för det finns inget piano i kyrkan.

Här var julkrubban. Något jag inte själv lagt märke till, men som jag såg i en broschyr, är att det ska finnas ett rökelsekar från medeltiden i kyrkan. Jag är så fascinerad av historiens vingslag! Skalunda var en viktig plats en gång i tiden.

Igår var jag på Systembolaget för att införskaffa en flaska vin till nyår och en att medföra i morgon. Men, ack, det var tomt i hyllorna, det såg ut som värsta utförsäljning, haha, särskilt på de italienska vinerna. Systemet måste ha haft kanonförsäljning slutet av 2019! 

💙 Ja, då får vi skriva tjugotjugo eller tvåtusentjugo eller tjugohundratjugo 💙
Ljus och Kärlek 

7 kommentarer:

Susjos sa...

God fortsättning på det nya året tjugotjugo!!
Säger jag som hade svårt att sova inatt pga min dygnsrytm, men kommer väl snart nu runt lunchtid att somna i ett par timmar!
Kram

Znogge sa...

Vilka vackra bilder från kyrkan. Programmen såg jag alltid förr med min pappa men numera avstår jag dem.

Kram och Gott Nytt År!

nalta norrland sa...

En god fortsättning på det nya året <3

Backhoppning var det alltid på tv då vi åt lunch hos min mormor på Nyårsdagen, då vi hade lantbruk - mjölkkor - kunde mina föräldrar inte vara hemifrån under eftermiddag mot kväll för då var det mjölkning.
Även mina morföräldrar hade ett mindre lantbruk... så korna var en central del av min uppväxt.

kram

Ditte sa...

God fortsättning på 2020!
Vad trevligt att få följa med till Skalunda kyrka och er konsert. Jättefina bilder därifrån. Förstår att konserten blev lyckad. Roligt att här även få veta mer om kyrkan.
Oj då! Vilken åtgång på bolaget!Kanske ville många fira in det nya decenniet lite extra.
Stor kram!

Ama de casa sa...

Vilken fin krubba! Men jag saknar den bajsande gubben? ;-)

Ha en riktigt fin fortsättning på detta sprillans nya decennium :-)

BP sa...

Säger också god fortsättning på tjugotjugo! Precis som du läste jag att man kan välja hur man säger årtalet och alla tre former som du skrev är korrekta. Bra där, men tjugotjugo (rödkrull än så länge) låter kortast.

Har aldrig tittat på nyårskonserten men väl på backhoppningen som jag är uppväxt med. Men har inte tittat på den på länge, för egentligen är den ju rätt tråkig.

Anki sa...

Fina bilder från den vackra kyrkan.
God fortsättning!
Kram