mÄndag, mars 09, 2020

Glad mĂ„ndag 😀 trots elĂ€ndigt Avast - Coronaviruset

God morgon alla söta! Idag Àr det mÄndag och som jag hoppas, en bra dag! Jag har tvÀttstugan mellan 11 och 15 och pÄ kvÀllen Àr det Gospelövning, sÄ vÀldigt OK.

IgÄr var min kollega M och jag kyrkvÀrdar Ät en inlÄnad, för oss okÀnd, prÀst. han jobbar som biskopsadjunkt i Skara. VÀldigt trevlig och lÀttsam, snar till skratt. En fin egenskap.

Allt förflöt bra, tills jag fick aviseringen frĂ„n mitt ena korts "Spendwise". Jag har alltsĂ„ fĂ„tt en otillĂ„ten pĂ„spĂ€dning av ett abonnemang frĂ„n Avast antivirus som jag sagt upp. Detta har ignorerats och man drog igĂ„r 698 kronor (pĂ„ en söndag) helt oanmĂ€lt, skitfrĂ€ckt.

Jag har spĂ€rrat kort och reklamerat, men beloppet Ă€r ju borta. Man kan inte anvĂ€nda Avast support pĂ„ svenska/nordiska och de gömmer sig bakom no.reply. De har sitt sĂ€te i Tjeckien och Ă€r vĂ€ldigt aggressiva i sin marknadsföring. Jag vill varna. Det Ă€r inte guld allt som glimmar, nej för fan 😈

Flaska, Öl, Beach, Dryck, Kall, Transparent
Orsakullan undrar om jag Àr orolig för Coronaviruset? Jag svarar att jag inte slösar sÄ mÄnga tankar pÄ det Ànnu. Hoppas innerligt att det inte fÄr stort fÀste i Sverige. Det kan drabba de infektionskÀnsliga hÄrt. Ha en god handhygien.

Förresten, sĂ„ ska jag till tandlĂ€karen imorgon och fĂ„ min porslins corona tillverkad i  Kina. VĂ„gar jag?

Det Ă€r Carita som Ă€r inspiratör till temat, att sprida lite mĂ„ndagsglĂ€dje! 😀
Det Ă€r Orsakullan som hĂ„ller i temat Mars 31 dagar.

10 kommentarer:

  1. Ja man kan inte gÄ runt o va orolig ha ha ja corona överallt :/ önskar dig lycka till hos tandis o en fin mÄndag kram

    SvaraRadera
  2. Jag Àr inte heller sÄ orolig men rÀknar kallt med att jag kommer att dö om jag blir smittad. Det Àr vi gamlingar som stryker med!
    Glad mÄndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. JÀttetrist och vÀldigt frÀckt av dem att dra pengar frÄn ditt konto. Och oftast Àr det inte sÄ mycket man kan göra- Sedan jag blev av med mitt kort för nÄra Är sedan har jag tagit bort möjligheterna att nÄgot alls kan dras frÄn mitt kort om jag inte sjÀlv lÄser upp det. Men det hjÀlper ju inte dig just nu. Hoppas ÀndÄ du kan fÄ fina pengar tillbaka.
    Vad gÀller Corona sÄ Àr jag inte ett dugg orolig. Vad ska man oroa sig för? Tycker att man nu frossar i detta och för de som Àr lite skÀrrade blir det ju inte bÀttre. Och att bli smittad innebÀr ju i sig inget. Har de jag kÀnner som Àr det efter en skidresa i Italien. (Har inte trÀffat dem men pratat i telefonen) Och de mÄr ganska bra men Àr isolerade hemma. )
    Vad gÀller Kina sÄ Àr det nog ingen fara. HÀr grejade man att bromsa det hela hyfsat. VÀrre verkar det vara med Italien just nu.
    HÀr blir det en hÀrlig mÄndag. Först nu ska jag pÄ en disputation pÄ Karolinska och senare i kvÀll festlig baluns.
    Önskar dig ocksĂ„ en fin mĂ„ndag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Men sÄ frÀckt att göra pÄ det viset nÀr du hade sagt upp det. Hoppas du fÄr rÀtsida pÄ det.

    Kram och glad mÄndag till dig <3

    SvaraRadera
  5. Men fy sÄ frÀckt (pÄ ett dÄligt sÀtt) av det dÀr företaget!

    Visst Àr det trevligt med skratt! Mindre trevligt med tandlÀkare dock... Men det Àr ju bra att dom finns.

    HÀr oroar vi oss inte sÄ mycket för corona, men visst kÀnns det lite olustigt nÀr man gÄr in pÄ en chino (prylaffÀrer som drivs av kineser) och personalen gÄr runt med munskydd...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Coronaviruset verkar fÄtt fÀste i Sverige och ja vi lÀr vÀl fÄ höra om det under flera mÄnader, vÀrst Àr det för gamla, kroniskt sjuka och de med nedsatt immunförsvar.
    Men att gÄ omkring Ä vara orolig kÀnns för tillfÀllet i alla fall som onödigt slöseri med energi.

    SÄ jÀkla onödigt att ett företag kunde sno pengar av Dig, jag hoppas Du fÄr dem Äter... det Àr verkligen helt okul att bli av med pengar utan att man sjÀlv valt detta.

    kram

    SvaraRadera
  7. Men fy farao sÄ frÀckt att dra pengar frÄn ditt konto ... och sen gömma sig och inte vara antrÀffbar!
    Corona viruset Àr lÀskigt, men det kÀnns inte aktuellt att göra annat Àn att hoppas att man blir smittad ...
    Kram

    SvaraRadera
  8. Vilka hÀrliga nejlikor(?), fÀrgen alltsÄ:-)

    Osis med Avast, som har ju egentligen ett riktigt gott rykte. KÀnner fler som anvÀnder deras antivirusprogram. FrÀckt och onödigt. Men det borde vÀl ÀndÄ gÄ att reklamera beloppet pÄ engelska om inget annat eller ARN. Spendwise har jag aldrig hört talas om - ooooops!

    Coronaviruset har jag ocksÄ bloggat om idag, Àven med ölen. DÀr var vi aningen synkade.

    FörvÄnansvÀrt att du fÄr din corona till tanden imorgon. Trodde att alla leveranser hade avbrutits frÄn Kina. DÀr hade du tur. Hoppas tandisen har desinficerat kronan...

    SvaraRadera
  9. Men SÅ frĂ€ckt av avast!!! Otroligt!
    FörstÄr att du Àr förbannad.
    Inte orolig över Corona Ànnu, men tycker UD skulle stoppat resor till Italien tidigare.
    Kul med prÀst som Àr lÀttsam ,-)) Kul med humor och skratt, mer sÄnt.
    Ha det jÀttefint. KRAM frÄn mig Primrose ,-)

    SvaraRadera
  10. Jag blir sÄ trött pÄ alla oseriösa företag som gör som dom vill. Allt för att dra in pengar! Bra att du spÀrrat ditt kort!
    Vi Àr ju i Thailand sedan lÀnge och hÀr mÀrks inte sÄ mycket av Coronan. Visserligen kommer man inte in i offentliga byggnader utan att en skÀrm lÀser av temperaturen pÄ folk. Sjukhus och flygplatser likasÄ.
    Än sĂ„ lĂ€nge har ingen kommit till Sverige frĂ„n Thailand och varit smittad!
    Det verkar vara hysteriskt i Sverige. Det Àr inte kriget som har kommit! SjÀlvklart ska man ha stor respekt för viruset och hÄlla hygienflaggan högt!
    Kramar

    SvaraRadera