måndag, maj 25, 2020

Glad måndag v.22 - fråga om avslutningar

Gomorron! Jag letar efter finvädret, men det kommer kanske.
Än så länge får jag skratta åt mig själv. När det känns för dystert plockar jag fram Snapchat och leker lite.

Glada besked är att Frankrike fr.o.m. 24 maj tillåter religiösa sällskap samlas med mer än tio personer (bild från Taizé igår kväll).

Tyvärr så är inte allt glatt idag. Igår så tog räven den finaste Nuggets nästan inför ögonen på Sarah och Diego hann inte ens skälla. Nuggets var en sån speciell tillgiven tupp och varje morgon släppte Sarah ut hönsen som fria och lyckliga. Men det får bli andra bullar nu, det smids planer. Jäla rävfan. Naturen är hård.

Orsakullan undrar hur jag ser på student- och skolavslutningar? Jag kan säga att i mitt fall så berörs jag inte i år. Äldsta barnbarnet går ut Chalmers, men han har redan fått fast jobb som byggnadsingenjör, så det är lugnt på fronten där.

Dofta, dofta, vit syren, den sjöng vi i kören för ett år sedan.

Det är Carita som är inspiratör till temat, att sprida lite måndagsglädje! 😀
Och jag ska ta mig en frulle med bönfralla och kaffe. Det är roligt!

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men vad tråkigt med fina Nuggets! Naturen är verkligen hård...

Ha en skön dag!

Ingrid sa...

Rävar är inte roliga att få in i hönsgården. Ett år tog en nästan alla våra unghöns. "Någon" hade glömt att stänga luckan på kvällen och då passade räven på. Vi hittade döda höns långt nere i skogen sen.
Inte heller jag är berörd av någon avslutning.
Ha en glad måndag!
Kram, Ingrid

znogge sa...

Rävar vill man verkligen inte få in i hönsgården. Hoppas att de kan se över säkerheten på något vis.

När det gäller avslutningen så blir vår annorlunda i år men det gör inte så mycket. Hoppas att det löser sig så att det blir lite festligheter för studenterna i alla fall.

Kram och glad måndag!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Men fy så tråkigt att räven tog :(. Nog är djurvärlden brutal alltid. I veckan så såg jag hur en gädda tog en andunge, den bara försvann där ner i djupet. Så galet sorgligt :(.

Veiken sa...

Dessa eländiga lata rävar! Dom ska jaga och visa sin list - inte bara gå och hämta sig en tupp. En vän till mig blev av med sin Kronjuvel, bästa tuppen, häromdagen. Hon var inte nådig i sina ord. Det var den andra tuppen som gick åt på kort tid, men nu vankas andra bullar!
Då får man glädjas åt alla vackra blommor som finns istället! Syrener är ljuvliga!
Kramar

Ditte sa...

Jättetrist när naturen tar sig sådana friheter. Men den enes bröd blir där lätt den andres död. Men å dagen har man ju inte tänkt sig att räven ska våga sig fram. Så sorgligt.
Ja, man får pigga upp sig så gott det går. Viktigt! Jag försöker göra minst ett par saker som jag tycker är roliga varje dag. Och det behöver ju inte vara så mycket. Men skönt nu att det lättar lite här och där.
Önskar dig en fin måndag.
Stor kram

Anonym sa...

Du har ju pippifräknar du :-)
Aj aj för räven!
Snapchat kul med bilder har jag haft med min sonhustru och min syster;
Hälsar Tove

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Trodde först det var en fågel på ditt huvud, men sedan såg jag att den var "ditlagd" :-D
Man kan skratta gott åt resultaten av de där bilderna :-)

Susjos sa...

Kul med snapchat, fast jag har aldrig provat det!
Trist med den fina tuppen, usch så sorgligt!
Men underbart att syrenerna nu börjar blomma, doftade lite på dem idag på min joggingrunda.
Kram!

nalta norrland sa...

Inte kul med en räv som tar en skrovmål så där på fina tuppen... jobbigt när sådant händer.

kram

BP sa...

Har heller inte provat Snapchat, men sett många roliga exempel. Å vilken tur att duvan inte sket ned dig, för det brukar de göra när de sitter på statyer. Gillar förresten din tröja som matchar färgen på stolen:-)

"Survival of the fittest" är väl vad Darwin sa om jag inte minns helt fel. Han har förvisso rätt, men det är ändå sorgligt att stackars Nuggets som var så söt blev till en måltid för räven. Nej, inte roligt alls.

Skolavslutningen lär ju bli minst sagt lite annorlunda i år. Tycker faktiskt synd om studenterna som inte kan fira "som vanligt". Åt andra sidan gör vi70 plussare uppoffringar, så då får studenter också dra sitt strå till stacken.

Gunnel sa...

Så tråkigt! Det är svårt att skydda sin djur mot allt. Jag trodde nästan du skaffat dig en brevduva, men sen förstod jag. Kram