lördag, maj 30, 2020

Pingst i hänryckningens tid - och Mina bokmärken

Veckans bokmärke får bli det kort som jag fick från kyrkans gård. Jag får lite mail och hälsningar ibland.
Kanske  BP Hannele Agge eller nån mer har bokmärken? 😻

Idag gläder jag mig åt en skön sommarvärme, för nu tror jag på att sommaren har kommit! När jag ser parkbänkar, så kommer jag att tänka på "väntan". Jag väntar på att få ta upp mitt sociala liv igen.


 Men nu hoppar vi till de färska bilderna!
En alldeles klarblå himmel med full solstrålning lockade till gofrukost ute. Njutbart!

Jag körde hem varor igår eftermiddag och däribland hade jag beställt färsk timjan och basilika. Jag brukar ha lite grönt i köksfönstret. Funderade på att sätta ut dem på balkongen men i anvisningarna stod det att man inte ska ha dem i direkt skarpt solljus.

Orsakullan säger att Myggornas tid är nu. Har du fått myggbett ännu? Tack och lov har jag inte sett till en enda mygga!

Trevlig Pingstafton!

13 kommentarer:

Biggeros sa...

Du har många fina bokmärken att välja på. Vad härligt att sommaren har kommit gör att stanna=) Jag förstår att den sociala biten måste åter hittas tillbaka. Jag kännercprecis likadant. Längtan efter sina barn är stor. Trevlig Pingst
Kram❤

Ingrid sa...

Basilika är petig och mår nog bäst inne i köksfönstret. Det är min erfarenhet av dem i alla fall.
Myggstick har jag inte fått ännu, men däremot fästingar. Det går nästan inte att vara ute. Jag stod på gräsmattan och pratade med en granne igår iklädd shorts och sandaler igår. Det blev fyra fästingar. Två tog jag medan de kröp på mig. På kvällen upptäckte jag en som satt sig i knävecket och en på ryggen. Jag har aldrig varit med om maken.
Ha en glad pingst!
Kram, Ingrid

Eva`s sa...

Men va mysigt, ja att ha en balkong är ett stort plus, mysigt att äta där ...fint bokmärke med dess vallmo :) här blir en lugn lördag kram fina du <3

En rosa fluga sa...

Ingen mygga här heller, humla och fjäril har jag sett, här har sommarvärmen kommit och gått. Lite hit och dit väder!
Fina blommor och mysig balkong. Vi har inte börjat sitta ute ännu.
Fint kort som bokmärke ,-)
En skön Pingst önskar jag dig!
KRAM Primrose ,-)

Ama de casa sa...

Härligt att sommaren är hos dig nu :-)

Mygg... Nu leder myggdödarmanickerna över oss med 12 - 7 och jag har inte fått några bett på flera dar nu. Men fy för dom hemska blodsugande odjuren!

Ha en fin dag :-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Vi brukar inte ha så många myggor, men finns det en så sticker den mig! Än så länge har dom dock inte visat sig.....däremot vimlar det tydligen av fästingar i år. En betydligt värre och otäckare insekt!
Santos har "fästingshalsband" på sig sen flera månader för i början på april kröp det en på honom. Till dags dato har han väl haft en 3-4 stycken som har krupit runt, men dom syns bra i hans ljusa päls och dom har inte satt sig - puh! När han inte har halsband på sig, så brukar han ibland få 3-4 stycken om dan...och dom suger sig då fast!! Jag har hemskt svårt att ta bort dom!!!
TREVLIG PINGST/Susie

Znogge sa...

Vilken fin hälsning <3
Just nu går vi bara i väntans tider på att allt ska bli normalt, om det nu blir det...

Kram och glad pingst!

Ditte sa...

Vad roligt att få ett så fint kort från kyrkans gård. Och roligt med hälsningar är det ju.
Strålande väder även idag hos oss också. Bara att njuta. Vi satt ute till sent igår kväll, visserligen med en kofta på, men det var ljuvligt.
En fin start fick du denna pingstdag med god frukost på balkongen. Så även för oss.
Tror du gör klokt i att ha kryddorna inne för solens strålar är inte deras bästa vänner.
Kanske kan du så smått börja ta upp det sociala livet om ni ses utomhus och de du träffar inte direkt tillhör någon riskgrupp. Tänker då inte direkt på åldern.
Jag brukar träffa vänner utomhus och vi är alla friska. Men man måste ju göra som man tycker känns bäst.
Stor kram och trevlig pingstafton.

nalta norrland sa...

Norrland har varit förskonade från mygg fram till nu då värmen så sakta börja dra sig upp över landet.
Utomhus ska det ju vara lättare att umgås... men det kräver ju ändå att alla är friska och inte tillhör någon riskgrupp,
Js far är dålig å de bor 15 mil från oss men jag vet inte om vi törs hälsa på... min svärfar har hjärtproblem och väntar på operation men det förvärras pga kol å ändå fortsätter han att röka... nu har han fått cirkulationsproblem i benen så han kan knappt gå.
Ja det är svårt att veta... ska vi hälsa på typ innan det är försent = han har gått bort, eller riskerar vi hans liv om vi hälsar på.
Svåra val.
kram

Hanneles bokparadis sa...

märket helt i min smak, nästa helg gifter sin yngsta sonen ❤️

BP sa...

Kortet du fick är läckert. Vasen med de lilla snöret ser nästan tredimensionellt ut.
Jo, värmen kar kommit för att stanna verkar det som. Å snart kan du sitta på din balkong även när solen försvinner. Det ska ju bli 27 grader på måndag. I believe it when I see it;-)
Basilika ogillar sol intensivt, men på balkonggolvet trivs den nog. Åt andra sidan doftar basilika ju så gott, och då är det roligare att ha plantan i köket tycker jag. Å den är väldigt törstig och vill ha mycket vatten. Timjan är mera "lättskött" tycker jag, mindre krävande. Å doften - mmmhhhhh:-)

PS. ICA tar också ut en plockutgift på 49 kronor, vilket jag tycker är väldigt, väldigt modest. Tjejen som levererade berättade att folk ibland beställer så mycket att det kan bli 8-9 kassar med varor. Å det kostar lika lite som två eller tre kassar. DS.

Älskar att läsa sa...

Men så härliga bilder! Kortet är jättefint.
Trevlig pingst!

Veiken sa...

Du har så många fina bokmärken! Jag har bara några stycken och jag använder dom inte.
Nu äntligen är sommaren här. Undrar hur länge. Vi får leva i nuet och hoppas att vänliga Fru Sommar trivs och stannar hos oss!
Myggor?? NU?? Har inte sett till några. Det är sällan vi har några här!
Kram och njut av denna fina söndag som dessutom är Mors dag!