tisdag, augusti 04, 2020

Solsken, frĂ„gor och svar 🌞

 I söndags sĂ„ var jag bjuden pĂ„ trĂ€dgĂ„rdsfika hos en Vasa Orden av Amerikas syskonvĂ€n! SĂ„ himla trevlig. Vi hade med eget fika och nĂ„gra egen stol och fick kaffe och the serverat och det fanns Ă€ven en handspritstation. SĂ„ vĂ€lordnat och gemytligt.


Nog Ă€r det nĂ„gra personer pĂ„ solbryggorna vid Ă€lva Lidan, allt 😀 om Ă€n inte sĂ„ mĂ„nga.

IgĂ„r tog jag mig en tur till stan, nej, tvĂ„ turer tog jag! Först ett Ă€rende inne i stan, sĂ„ lite lunch och sol pĂ„ balkongen, dĂ€refter en lĂ€ngre tur till ett köpcentra. Kikade in pĂ„ Rusta, stora COOP och sist Lidl. Försökte komma underfund med tidpunkten för minst folk. 
Inalles cyklade jag nĂ€stan 15 km för jag tog ut svĂ€ngarna i stan 😁 och det kĂ€ndes bra.

Orsakullan frĂ„gar och jag svarar!

1. Första augusti idag, för vissa Àr detta ff en sommarmÄnad och för andra Àr det höst. Hur ser du pÄ augusti? Jo, det Àr en sommarmÄnad, som kan vara vÀldigt varm och skön, men i Är kÀnns det lite konstigt efter den kalla juli.
2. Djur Àr nÄgot som jag...tycker om, men som med mÀnniskor, man behöver inte Àlska alla.
3. Barn Àr nÄgot som jag...jag Àlskar mina fyra barn och alla barnbarnen.
4. Semester, pension eller tillbaka till jobbet, hur ser din vardag ut just idag? Jag Àr pensionÀr med lite volontÀrjobb.

Idag Ă€r det en solig dag, som jag vĂ€lkomnar med ljus och kĂ€rlek!🌞

9 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken trevlig söndag det blev. För min del Ă€r augusti en renodlad sommarmĂ„nad men i och med att skolan börjar igen sĂ„ kommer Ă€ndĂ„ höstkĂ€nslan in. Är det hösttermin sĂ„ Ă€r det liksom-

Kram och god tisdag <3

Ama de casa sa...

SÄ trevligt med trÀdgÄrdsfika :-)

NÀr jag var liten sÄ tyckte jag att sommaren tog slut tillsammans med sommarlovet. I slutet av augusti, alltsÄ. Nu har jag typ sommar Äret om :-)

Ha en fin dag!

Ami sa...

Vilken trevlig trÀdgÄrdsfika ��
Kram och ha en fin dag!

Ditte sa...

Vad trevligt med trÀdgÄrdskaffe! Ett bra sÀtt att umgÄs pÄ. Har sett liknande hÀr hemma pÄ de olika gÄrdarna.
Skönt att solen och det fina vÀdret Àr tillbaka och det lockar ju till utevistelse. Sköna cykelturer fick du.
Ska nu ivÀg pÄ en minisemester norrut och det ska bli sÄ roligt.Fint hotell och mysig miljö. Och dotter Helen har ordnat.
Stor kram och trevlig tisdag.

nalta norrland sa...

HÀrligt med en vÀlordnad liten sammankomst, jag tror det Àr bra att trÀffa mÀnniskor - slÀkt/vÀnner - ibland Àven om distans och sunt förnuft Àr viktigt.

Augusti kÀnns Àn sÄ lÀnge liksom juli som en höstmÄnad ;-) igÄr + 10 och ihÄllande regn, dessutom sÄ dimmigt Ä grÄtt att det kÀndes mörkt.

kram

Ingrid sa...

Jag instÀmmer helt i dina svar pÄ Orsakullans frÄgor.
Ha en skön tisdag!
Kram, Ingrid

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

SÄ hÀrligt det lÄter med sÄdan dag nÀr du varit ute sÄ mycket :). Det dÀr med barn och barnbarn förstÄr jag att du gör för :).

BP sa...

Kul med en fika hos en Vasa Orden medlem. Ett bra initiativ. Dessutom var personen smart att bjuda in till ett knytkalas;-)
Att rekognosera i olika affĂ€rer Ă€r inte dumt alls. HĂ€r har de stora typ ICA och Willys mejlat vilka tider som Ă€r mest lĂ€mpade för riskgrupper. Å bĂ„da var överens att besök efter klockan 19 pĂ„ vardagar och efter klockan 18 pĂ„ lĂ„r- och söndagar.

Ska svara pÄ Orsakullans frÄgor imorgon. Men en sak gör mig nyfiken hos dig. Du skriver att du har fyra barn, men du skriver ju bara om Sarah, Jessica och Thomas. Varför skriver du aldrig om nummer 4?

Geddfish ♥ sa...

BP: Gör jag inte? Skriver om barn nummer 4 Peter, som bor utanför BorÄs. Han som cyklar VÀttern och VÀnern runt och förra Äret cyklade han till mig i Lidköping och vi Ät lunch pÄ Skogshyddan, sen cyklade han hem igen, tror det blev 25 mil.
Sonen Wictor, som nyss fyllt 20 Är. Visserligen har jag inte trÀffat dem sen studenten förra Äret, coronan kom emellan och lite annat.