tisdag, mars 01, 2022

En resa med dramatik 🚄

God morgon, frÄn mitt tjÀll! Jag kom hem till slut. JadÄ.

Jag unnade mig en 1 klass biljett frÄn Kil till TrollhÀttan igÄr. Sarah kom hem frÄn sitt jobb i Karlstad och skjutsade sedan in mig till tÄgstationen i Kil. TÄget gick 12.37. Jag var jÀttenöjd med bra plats, lugn och ro. Tills vi kom till Mellerud. DÀr tog det stopp. Helt stopp och belÀgg.

Ett tillbud pĂ„ spĂ„ret i BrĂ„landa gjorde att tĂ„get inte kunde fortsĂ€tta och ingen info gick att fĂ„. Efter en timme sĂ„ fick vi tvĂ„ SJ ersĂ€ttningsbussar och utan att gĂ„ in pĂ„ detaljer sĂ„ blev allt vĂ€ldigt rörigt. Men det intressanta Ă€r, att vid kris, sĂ„ börjar passagerarna prata med varandra och vi konstaterade, att det finns vĂ€rre saker. Som kriget i Ukraina. 

Men hem kom jag sÄklart till slut, med en restid dÀr jag var hemma en stund efter klockan 18 i stÀllet för 16. HÀr byte i TrollhÀttan till ny buss.

Med en ryggvĂ€rk from Hell stĂ€llde jag in gospelkörsĂ„ngstrĂ€ningen klockan 19.  

Idag Ă€r det lilla My´s 9-Ă„rsdag! Grattis grattis 🎂 Jag firade henne med presenter i helgen. Önskar en supermysig födelsedag idag 💖

Bilden hĂ€r ovan Ă€r en av de goda middagarna, som jag fick Ă€ran att smaka pĂ„ uppe hos fina familjen. Stort varmt tack för dessa hĂ€rliga dagar i ert "Vita huset" 💝

Ljus och KĂ€rlek 🙏

9 kommentarer:

  1. Jobbigt nÀr det strular sÄ pÄ resor, men skönt att du kom hem i hyfsat rimlig tid i alla fall.

    Stort GRATTIS till My!

    Hoppas ryggen Àr bÀttre nu!

    SvaraRadera
  2. RÀtt instÀllning att se problemens storlek och jÀmföra dem med andra problem som Àr betydligt större. Och du kom lyckligt hem, till ett hem som du fortfarande har. God mat och fina nÀra relationer. Kram!

    SvaraRadera
  3. Ajaj! LÄter jobbigt! Men man kan sÀtta perspektiv pÄ allt. Gott att vara hemma och vila ryggen! Kram

    SvaraRadera
  4. Det Àr mÄnga Är sedan jag Äkte tÄg, men Àven den gÄngen blev det stopp. Vi skulle frÄn Stockholm till SödertÀlje och nÄnstans pÄ vÀgen stannade tÄget och dÀr stod vi tills det kom bussar och hÀmtade upp oss.
    Du som betalt 1 klass-biljett o allting mÄtte vÀl fÄ ersÀttning för tidsspillan??
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Struligt och besvÀrligt men hem kom Du om Àn mörbultad.
    Grattis Lilla My đŸ„ł
    Kram

    SvaraRadera
  6. Vilken otur att det krÄnglade pÄ hemresan och att ryggen tog stryk. Klokt att stÀlla in dÄ. Hoppas ryggen bÀttrar sig snabbt.

    Kram och god kvÀll!

    SvaraRadera
  7. ErsÀttningsbussar Àr ett elÀnde. Inte bara att det tar Är och dag att skaka fram, de gÄr ju ocksÄ betydligt lÄngsammare. Suck! Som pensionÀr och utan tid att passa Àr det ju inte hela vÀrlden att komma hem tvÄ timmar senare Àn berÀknat, men har man en dejt eller ett möte Àr det mindre roligt.
    Men huvudsaken Àr ju att du hade det bra i VÀrmland och att du sedan kom hem ordentligt. Gissar att din rygg inte gillade bussÀtena. Det Àr bara att ta vÀrktabletter...
    Stort, stort GRATTIS till Lilla My pÄ födelsedagen. Hoppas hon fick fina presenter och sÄnt hon hade önskat sig.

    SvaraRadera
  8. VĂ€lkommen hem!
    Trist nÀr det kör ihop sig men det ordnade sig i alla fall. Och ett par timmar Àr ju hanterbart om man inte har en tid att pass.a Trist med ryggvÀrken sÄ hoppas den gÄr över.
    FörstÄr att du haft fina dagar i VÀrmland och sÄ trevligt med miljöombyte.
    Roligt att du kunde vara med att fira Mys födelsedag. FörstÄr att hon uppskattade det.
    Stor kram

    SvaraRadera
  9. Oj, sÄnt strul. Inte kul
    Skönt dock att du har haft fina dagar och Àr hemma nu.
    Onsdagskramar!

    SvaraRadera