måndag, mars 25, 2024

SELFIE - om sport

Såhär skriver Klimakteriehäxan: "Idag ska våra SELFIEs handla om sport, vare sig vi är bara publik eller energiskt tränande utövare eller möjligen tämligen ointresserade ...? Ser fram emot era svar och kanske en och annan överraskning?! Hugg i!"

1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan:  Inget vidare minne därifrån. Jag var rädd för att hoppa bock och handskas med stora redskap och gillade heller inte brännboll. Dock kunde jag jonglera och hysta vanliga små bollar.

2. Det är "min" idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare):  Det här har legat mig varmt om hjärtat. Att jogga. Jag sålde träningskläder åt Landstinget, var ordförande i Korpen i Dals Ed. Tog med folk på skogspromenader, ledde gympa för invandrare. Tog gärna och långa cykelturer.
Fotona ovan är tagna av en journalist på tidningen Dalslänningen sådär för drygt 35 år sen.

3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel: Ingemar Johansson i boxning och Ingemar Stenmark i slalom.

4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera:  Pass.

5. När det sänds sport i tv så ... kan jag råka ha ljudet på av "misstag" och känna atmosfären i mitt första äktenskap, där TVn alltid visade all sorts sport.

6. Hur sugen är du på OS i sommar? Inte ett dugg.

Idag så skriver jag också Glad måndag med Carita. Jag har hunnit med ett blodprovsbesök på vårdcentralen inför torsdagens årliga dropp mot osteoporos. Nu ska jag kika vidare i fotoalbumen om jag ser några roliga foton sen förr.

Ljus och Kärlek 🙏🏻

16 kommentarer:

  1. älskade redskap, hoppade fast jag är ganska kort. Ingemar Johansson och sprang samma lopp 1981, synd att han kom i mål före mig... Slötittar sport ibland med maken. Cykla gjorde du ju innan du skadade axeln...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har cyklat otroligt mycket och året runt i mina dagar. Tråkigt att inte cykla med så här är mitt nya liv. Jag har sprungit flera lopp, men högst en mil.

      Radera
  2. Jag tyckte inte heller om redskapsgymnastik men olika bollsporter var bättre. Sedan har jag simmat mycket och spelat tennis. Numera tittar jag sällan på idrott. Cyklar gör jag en hel del sommartid.

    Önskar en fin måndagskväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, ingen av mina barn har heller gillat redskapsgympa. Men annat, såsom jogging och cykling. Äldsta dottern springer i Stockholm varje år, med kompisarna. Äldste sonen cyklar en massa lopp. Övriga tränar styrka.
      Tack och kram!

      Radera
  3. Ingemar & Ingemar har bjudit oss på mycket! Jag joggade/sprang ganska flitigt en period men det gör jag inte längre, tycker jag promenerar för lite också,. och cykeln är stulen ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, två Ingemar. Glömde förstås Börje Salming, som jag skakat hand med och fotat uppe i Stockholm, hur kunde jag?

      Radera
  4. Håller med om OS. Inte så intresserad. Har alltid varit dålig i sport och gympa. Men gillar att träna. Saknar att inte kunna springa längre. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utöva sport eller träna allmänt, är två helt olika saker, enligt mig.
      Kram

      Radera
  5. Kul att få veta mer om Dig, sånt som kan typ aldrig frågar om… idrott, gympa var väl inte mitt mest älskade ämne 🤪
    Nu ser jag framemot en fin vår och en skön sommar med många skogspromenader.
    Ha en fortsatt fin måndag kram åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man (jag) lägger inte upp så värst många minnen, så visst finns det sidor och händelser i det fördolda, som kan komma fram vid tillfälle, som nu.
      Kram!

      Radera
  6. Jag ser att du har samma varma känslor inför sommarens OS som jag. ♥
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väl bra! Alltid gläder OS någon annan!
      Kram

      Radera
  7. Haha, alla mina ex-män har varit sportfånar, dock intresserade av helt olika idrotter! Inte konstigt att jag dragit ner på antal tv-timmar framför idrotten. Jogging har jag testat en gång, fy så jobbigt, och så tråkigt. Raska promenader är min melodi, när det torkat upp i markerna ska jag testa mina bungy-stavar. Fina foton på en som alltid glad tjej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser du 😂 Jag blev så glad när jag träffade min Pusselbit och att han inte såg på sporten, men som jag, tränade, joggade och vandrade.
      Numera joggar jag inte utan det är promenader som blivit från raska till ganska så stillsamma pga axelskadan.
      Gladkram!

      Radera
  8. Det är värdefull insats att få andra med sig ut för att motionera, behöver ju inte vara med blodsmak i munnen :)
    Annars var det kanske svar jag väntat mig, att OS inte direkt intresserar :-D Men vem vet, nån dag kanske du sitter klistrad vid en enstaka händelse där.
    Tisdagskram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, nån ska ju leda de vilsna. Jo, du känner väl mig vid det här laget. Fast nej, jag kommer aldrig sitta klistrad vid en sporthändelse 🤣 Nej. Tror inte det.
      Kram!

      Radera