onsdag, oktober 02, 2024

En dag hos mig

Hej och morning, onsdag den 2 oktober!

Nu bjuder jag på ett dygn bakåt i tiden, hemma hos mig.

Tisdagskvällens middag genom hemtjänsten (sjukhusrestaurangen) blev dillkött med potatismos och morötter. För mig en alldeles lagom välsmakande portion i form av kylvara. Intogs på balkongen i solskenet.

Dessa strumpor i vacker blå färg, som jag precis börjat på innan min skada med krossad axel och bruten arm plus brutet revben 1 december 2022. Det har liksom tagit en ohemult lång tid. Länge länge kunde jag inte sticka alls på grund av värk i armen. Sedan kom en slags ofrivillig leda. Ja, men nu är det färdigt, och det känns SÅ SKÖNT!

En riktigt blå himmel när klockan var 17.

Tisdagsmorgon och god frukost vid köksbordet. Det är lite kyligt ute, även på den inglasade balkongen.

Yngsta dottern kom förbi med en burk hemlagad äppelmos och det måste ju jag inviga till min lunch!
Plus att jag planerade lite bland alla de greniga snärjen som jag har framför mig, haha.

Tisdagens middag blev egenkomponerad av "man tager vad man haver" och det är bland det bästa som jag vet.

Tittade ut. 1 oktober och flyttedags. Här kunde de ha åkt på böter om de inte begärt särskilt tillstånd. Ekipagen hade barrikaderat hela framfarten så att inte blåljus hade kunnat komma fram.

Nu idag här på morgonen väntar jag hem persienngubbarna som ska sätta in persienner och plisségardiner. Äntligen ska jag kunna se TV och datorskärm utan blänk.

Igår var biståndshandläggaren här för Karlstad kommun och vi planerade vad jag kunde få för hjälp med anledning av det trauma som jag råkade ut för för drygt en månad sedan. Ett positivt besök, tycker jag, så jag blev nöjd och glad.

I morgon ska jag iväg tidigt till vårdcentralen och ta prover inför nästa veckas läkarbesök, en årlig uppföljning av min hälsa. Och nu på fredag ska jag träffa ögonläkaren på sjukhuset med anledning av mitt försämrade synfält. Mycket nu, men bra det händer något.

Lugnt idag. Ljus och Kärlek 🙏🏻

14 kommentarer:

  1. Du ser ut att ha fått det så trevligt och vården verkar ta bra hand om dig. Själv ska jag också iväg på en årskontroll. Först provtagning och sedan en uppföljande telefonkontakt med läkaren. Sen får vi se vad hon hittar på. Tuta och kör, eller boka ett besök.
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, tack, jag bor jättetrevligt och regionen är också fina. Det är bara att förklara att jag är nyinflyttad så får jag förståelse, för man ska inte tro att allt är sig likt mellan regionerna.
      Kram

      Radera
  2. Det är mycket med det jordiska men du verkar bli väl omhändertagen av vården och det är bra. Skönt att du får hjälpmedel som underlättar för dig. Kan tänka mig att det kändes bra att sockorna blev klara!
    Önskar en fin onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur? Och lite tillkom i och med flytten, något som jag inte räknat med. Men nu faller det på plats med lite stöd.
      Kram!

      Radera
  3. Läste bakåt, att du hade börjat må väldigt dåligt, otäckt! Respekterar förstås att du inte vill tala om varför , men att du själv vet ändå, önskar att du får må bra! Vilken mysig lägenhet du har, vacker ,-) Ser så fint ut inne, mysigt! och skönt med familj nära!
    Allt gott! KRAM Primrose

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag råkade ut för en händelse som krävde ambulans och det där var hemskt. Men det är rätt lugnt nu.
      Mitt hem är så mysigt, jag är så nöjd!
      Kram!

      Radera
  4. Dillkött med potatis är så gott, längesedan jag gjorde. Jag är också expert på rester.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lätt att glömma bort hur gott dillkött är. Även pepparrotskött. Hederlig husmanskost.

      Radera
  5. Bra Du får köpa) mat som ger Dig både mättnad och energi, dessutom kanske mer varierande än när Du ska laga till mat åt Dig själv. Länge sedan jag smakade på äppelmos, varken hemgjord eller köpt.
    Så skönt Du fick till sockorna till slut, fin färg.
    Bra att sjukvårdande instanser ser till Dig och att Du får fortlöpande undersökning. Hjälpmedel som underlättar vardagen är nödvändiga.
    Ha nu en fortsatt skön onsdag kram åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beställer från en veckomeny och man kan välja från 3 till 7 middagar. Jag har valt 4 så har jag utrymme för eget, eller nån annan variant.
      Jadå, regionen är säkert bra på att ta hand om sina invånare när man väl kommit intill i systemet.
      Tack och kram!

      Radera
  6. Köttkorven, den såg god ut.
    Och strumporna hade samma färg som himlen. En av mina favoritfärger.
    Bra att du blir omhändertagen, både av dotter och andra hjälpare. Har du hittat någon kör att sjunga i ? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag inte hade blivit sjuk så hade jag redan hittat en kör för det finns en kyrka här inte alltför långt bort. Men det får anstå ett tag till.
      Kram

      Radera
  7. Så fint att biståndshandläggaren var hemma hos dig och att ni kunde gå igenom vilken hjälp du behöver för att få det dagliga att gå ihop och bli så bra som möjligt. Är så tacksam för de hjälpmedel jag fått förskrivna och skulle ha svårt att undvara dem Finns ju så mycket som kan underlätta.
    Skönt också att sjukvården har bra koll på dig. Nog så viktigt.
    Kan tänka mig att det blev skillnad nu med solskydd både på balkongen och inomhus. Har en mycket sol i lägenheten är det ju viktigt. Vi har syd, lite öster och en del västerläge så utan solskydd skulle det bli knepigt. Men solen och ljuset vill vi ju ha.
    Kram och önskar en fin fortsatt vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett jättefint besök här, det uppskattades.
      Solskydden blev också toppen. Nu kan jag se bättre på både TV- och datorskärm.
      Kram!

      Radera