tisdag, september 11, 2018

€ € €

Hav en god tisdagsmorgon!  Här är den kylig, 14 grader.
Jag vaknade klockan 07 av att en bildörr smällde utanför mitt. Fem minuter senare en kraftig duns i mitt tak (nyinflyttade grannen ovanpå´s golv). Jo men, målarfirman är där och flera dunsar fick jag som morgonpsalm.

Igår skrattade jag näppeligen när jag klockan 11 påklädd i hel regndress med keps, kapuschong och gummistövlar ilade över med påsarna till tvättstugan i hällregnet. Tre turer fram och tillbaka i regn. 

Men jag begav mig senare iväg till staden ett par gånger till innan jag slutligen drog iväg till kören.  

Några bilder från "älva" i ett lätt regnigt väder.

Verkligheten, utan försköning.

Jag jagade € EUR. Jag, som alltid är i så god tid att beställa, hade glömt. Här i staden har vi inte lyxen att ha FOREX, nejdå, då får jag ta bussen till Skövde och nejdå, vill inte.
Men jag fick napp. Och då förenade jag det med lite fotografering.

Det var lite nytt i kören. Vi övade på en gospelmässa, som ska hållas den 14 oktober. Samtidigt träning inför Elvis Christmas 5 december i Vara konserthus. Igen. Wow. Och så blir det en konsert till i december. Jag "kör" på det som är kul.

Nu ska jag ta en bloggvandring, sedan får jag börja planera packning, är alltid sen med detta moment. Packar du långt innan eller i sista minut?

💝 Ljus och Kärlek 💝

14 kommentarer:

  1. Vi fick bara några droppar igår, men det kanske kommer mera i dag.
    Jag förbereder nog som regel packningen i god tid när jag ska ut på vift.
    Ha en skön tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. NU börjar min förberedelse, jag tar ut min packlista via datorn. Så åker det i väskan i morgon.
      Tack och kram!

      Radera
  2. Själva packningen blir alltid i sista stund, men förberedelserna görs innan. Tvätten, alltså. När jag har tvättat "allt" så inför jag klädrestriktioner. Det som sen används innan avresan får inte följa med :-)

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tvättrestriktionerna lät förnuftiga.
      Detsamma!

      Radera
  3. Du får trösta dig med att regn lär vara bra för hy och hår. Men inte direkt kul att jaga ut till tvättstugan i sådant väder. Visst är det bar att ha lite euro med sig men annars är det ofta mer förmånligt att ta ut utanför landet i en bankomat. Beror förstås på vilka kort/bank en har och deras påslag
    Roligt med lite nytt i kören och så även med lite konserter.
    Vad gäller packning så blir det dagen innan, vet oftast vad som ska med.
    Önskar dig en jättefin resa.
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag betalar mest med kort, men det finns någon vinbonde som bara tar kontanter och så även på någon vinfest. Skönt slippa leta bankomater också, vill vara garderad.
      Tack detsamma med fin dag och du gör ju många söta småresor!
      Stor kram!

      Radera
  4. Lite bättre väder hos mig, hoppas du lyckades hålla tvätten torr på väg från tvättstugan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag räddade tvätten! Och idag faller regnet igen på den gröna gräsmatten!

      Radera
  5. Ditt gråväder verkar ha förflyttat sig hit till oss. Inte speciellt roligt just i dag när Miss E:s päls behöver vara torr men det löser sig.

    Kram och ha en bra dag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt får man lösa. Här regnar det så det blir innearbete.
      Detsamma och kram 💝

      Radera
  6. Så roligt med din resa :) Vi reser ju oftast bara mellan Sverige och Spanien nu och då med handbagage, men jag vill ändå se till så jag har packat det vi ska ha i god tid!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste vara underbart att bara ha handbagage! Ungefär som när vi åkte ut med husvagnen för varje vända, det mesta fanns ju där.
      Jag blir senare och senare med åren, med min packning, kanske därför att jag har färdiga packlistor till olika resmål?
      Kram

      Radera
  7. Ser att du har haft fullt upp trots kyla och dåligt väder. Det viktigaste var nog att du hittade ett växelkontor(?) för att ta ut Euro. Tyskland ligger ju ljusår efter Sverige vad gäller användning av kort.
    Himla kul med alla musik events som du har på G!

    Vad gäller packning så tar vi den aldrig i god tid om man säger så. Beroende när flyget går packar vi kvällen innan avresa respektive samma morgon när flyget gå. Tycker det är bäst så. Då har man också hunnit tvätta upp sina kläder och slipper komma hem till en halvfull korg med smutstvätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga växelkontor här men jag hittade en automat, som har € ibland. Nejdå, Tyskland tar kort, men inte på vinfester och dylikt.

      Nu tror jag mig ha bra koll på packningen enligt lista, men det ligger än så länge bara två saker i resväskan. Jag åker jättetidigt i morgon bitti.

      Radera