fredag, september 28, 2018

Saumagen

God fredagsmorgon! Jag blev glad, när jag vaknade av att se solens strålar. Borta är gårdagens mulna och småregniga skyar. Detta blir en härlig dag!

 Här är vi i Kallstadt (inte Karlstad😀). Jag vet att jag visade detta förra året, men här är en färsk bild. SÅ häftigt med Saumagen och vinet. Finns ett vin också som heter Saumagen nämligen. Har en flaska här hemma nu, annars så är det en maträtt, typ pyttipanna, tillagad i en grismage.

 Vi lunchade här ute och åt en typisk surkålsrätt, jättegott.

Sedan besökte vi vinbonden. Prisbelönt, diplomerad och stor vingård. Det är för tredje året, som jag besökt denna. Det är också härifrån som "vikingatåget" utgår varje höst.

 Denna gången blev det en öppen vinprovning. Alltså vi fick gå och ta oss själva i den ordning vi ville. Här fanns torrt, halvtorrt, sött, ja det mesta i vitt, rosé och lite rött.

En selfie bland vinrankorna. Jag bjuder på detta!

💚 Ljus och Kärlek 💚

16 kommentarer:

  1. Har aldrig varit i Tyskland men funderar på att åka dit. Grismage? Vad är det för fel på stekpanna :) Det var ju exotiskt i alla fall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grynkorv och köttkorv stoppas ju i något, förr hade man väl tarmar. Så det är väl den varianten ;)

      Radera
  2. Fina bilder från en härlig resa!
    Och visst blir man glad när solen skiner :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, jag blir så glad när solen skiner!
      Kram

      Radera
  3. Det är trevligt med vinprovningar. Den där Saumagen har jag aldrig hört talas om förut. Det låter spännande! Har du ätit det?
    Trevlig helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ätit Saumagen, förra året. Jättegott. Det är inte alls något konstigt.
      Tack detsamma, kram!

      Radera
  4. Pytt-i-panna gillar jag, men den får gärna tillagas i nåt annat sorts kärl ;-)

    Härliga bilder från en härlig tripp :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äter du köttkorv, eller värmlandskorv eller julkorv? Detsamma, det är tillagat i en tarm. Inget konstigt alls
      Detamma!

      Radera
  5. Pyttipanna är inte min grej och skulle den lagas i en komage hade jag sagt nej! Men lite drickbart hade nog suttit bra. Den bilden på dig kan du gott bjuda på!

    Ha en riktigt härlig helg nu!

    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen maträtt för dig, förstår jag. Men vinet, som hör till, är gott. Det är ett vitt vin.
      Detsamma och kram 💚

      Radera
  6. Pyttipanna tillagad i en grismage. Det var verkligen något nytt, har aldrig hört talas om det. Undrar om det är gott?
    Det verkar som om ni hade det trevligt och njutbart.
    Härliga bilder som du bjuder på, inte minst dig själv.
    Trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är gott!
      Jaa, vi hade jättetrevligt, verkligen.
      Trevlig helg till dig/er och kram!

      Radera
  7. Intressant är det med resor och upplevelser. Vad gäller pytten i grismagen så hade jag kanske smakat för artighets skull... Och vinprovningar och vingårdar tycker jag om. Var igår på en sådan och har varit på en del även i Frankrike, Italien, USA, Australien och Nya Zeeland. Men Tyskland har jag kvar...Jätteroligt att följa din resa så det känns lite som om jag varit med.
    Bilden på dig är jättefin och du ser ut att trivas.
    Stor kram från den spanska terrassen i sena kvällen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sant. Man kan alltid smaka. Och smaken är som baken. Man vet inte heller förrän efteråt. Men jag gillar surkål.
      Vinprovningar i vingårdar, det tycker jag är toppenroligt och intressant.
      Stor kram till dig på den spanska terassen!

      Radera
  8. Alltså Haggis med skotsk "pölsa" har jag ju hört talas om. Har ätit det också och jag gillade smaken (dock inte doften i köket;-) ), men grismage med fyllning har jag aldrig hört talas om. Jag som bara älskar sådana "udda" rätter hade nog huggit in med god aptit. Gud så sugen jag blev nu;-)

    Har bara varit på en vinprovning. Då jag är ingen vinkännare så var det nog bortkastad tid för mig. Tyckte det var synd att spotta ut vinet varje gång;-)

    Kul att både du och Ditte hade vingårdar på "programmet" idag;-)

    PS. Utsmyckningen i första bilden är en höjdare:-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart du hade smakat Saumagen!
      Vinprovningar är roliga. Och det slinker ju ner en del i halsen, allt hälls inte ut.
      Visst är första bilden cool!

      Radera