måndag, januari 14, 2019

Glad måndag!

Gomorron, måndag! Jag är ju flexibel med teman, så jag kallar denna måndagen för glad! Även om det är 2 minusgrader ute i skrivande stund. Det är vännen Carita som håller i temat Glad måndag. 

Så här såg det ut igår då jag kommit hem från kyrkan. Det gick fint med läsningen och det handlade bland annat om Mose i korgen i vassen. Undrar om inte de flesta känner till den berättelsen från Gamla testamentet Andra Moseboken 1:22 - 2:10.  Jag tyckte den var spännande - fast lite hemsk - när jag var liten. 

Visst blir man glad av oss färgglada väninnor, där i Wales? Absolut. Vi ses ju ibland hemmavid också. Nu var det ett tag sen vi var i Alingsås och lunchade. Läge för ny träff nu. 

Det är härligt att ha äkta vänner "på riktigt" eller IRL, som det heter på internetspråket. 
Vad är väl 5000 vänner på Facebook och 10000 följare på Istagram?

Nu ska jag äta frukost, duscha och sen ut på stan. Skrivs senare. Vad gör du idag? Hoppas du får känna glädje.

💖 Ljus och Kärlek 💖

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Självklart blir man glad av färgglada väninnor - oavsett var dom nu råkar befinna sig :-)

Jag minns att jag ritade Moses i vassen på lågstadiet. Sen dess minns jag den berättelsen (saker och ting fastnade bättre förr... ;-) ). Sälen som jag hade i badrummet ett tag döptes till Moses. Just därför att han skrek så in i vassen :-D

Ha en finfin start på veckan!

Carita Liljendahl sa...

Väninneträff och lagom med snö, inte för kallt, gör oss glada!
Tack för att du är med i Glad måndag, länkar upp hos mig till dig och andra jag hittar den här veckan.

znogge sa...

Eftersom det är måndag igen så jobbar jag men önskar dig självklart en riktigt glad dag <3

Kram

Veiken sa...

Färger är härligt! Man blir glad av det!Moses i vassen är hemsk för små barn!Så gör man inte har jag fått höra om den berättelsen! Kram och ha det bra!

Ditte sa...

Moses i vassen minns jag och ler när jag tänker på mina elever i skolan som dramatiserat den. (10- åringar och uppåt) Skönt att läsningen gick fint.
Och vänner det är för mig de jag har i verkligheten och där räknar jag in flera bloggvänner. Men om jag rannsakar mig så är en nära vän en person jag kan ringa mitt i natten om jag skulle behöva. Antalet vänner blir sällan så många men antalet bekanta är desto fler.
Stockholm har bjudit på strålande sol och jag har träffat "The Beijing Ladies" på bokklubb. Så trevligt och gott. Hoppas du haft en bra dag.
Kram och trevlig kväll.

BP sa...

Bilden på din väninna och dig borde bli reklamaffisch för 55 plussare och hur man borde klä sig. Helt underbart att se fler som klär sig färgstarkt. Skönt att veta att jag inte är ensam. Å egentligen är det kanske lite kul ändå - vi står ut helt enkelt. Oss kan man liksom inte missa i mängden av gråa "tanter";-)
Ungefär samma väder här, strålande sol dessutom, blåsigt och halt.