lördag, februari 04, 2017

Gröna ägg

God lördagseftermiddag i stugan! 👍
Ett litet livstecken och smakprov ifrån Sarahs hönsgård uppe i Ack Värmeland du sköna.

Otroligt läckra och goda 🍳 ägg. Hönan på bilden är en naturruvad Brahma, som lägger beiga ägg. De gröna äggen läggs av Isbar. De vita och bruna äggen kommer från Lohman. Alltså olika hönsraser.

💕 ljus och kärlek 💕

14 kommentarer:

 1. Vilken vacker äggkorg!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att få färska ägg.
  Gröna ägg visste jag inte att det fanns, inte från hönor i alla fall.
  Fin korg med alla ägg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Finns flera olika äggfärger beroende på raser. Turkosa, chokladbruna och även ljus/crémerosa är några fler. Allt beroende på vilken ras man vill ha, även om det är blandras.
  / Sarah

  SvaraRadera
 4. Vacker äggkorg det där!En äggkvarell :-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Alldeles underbara ägg och där i korgen blir de som ett konstverk :D

  Kram <3

  SvaraRadera
 6. Oj, nu fick man lära sig något nytt, jag hade inte en aning, fin färgblandning.

  SvaraRadera
 7. Vad spännande! Har inte sett annat än vita, bruna och beige ägg tidigare. De gröna var helt nya för mig. Om man inte ser äggen och äter dem är det då någon smakskillnad - ja förutom att de alla är färska förstås. Vackra ägg i korgen och de gör sig fint tillsammans.
  Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen smakskillnad mer än att man kan se olika färger på gulorna beroende på vilken typ av mat de får. På våren och sommaren när de pickar grönt är gulorna fantastiska i färgen. Men ingen direkt smakskillnad på färgerna tycker jag inte. Vi planerar att ha en liten äggbod sedan folk kan komma och köpa när som, och ställa fram en korg med dessa ägg från lyckliga höns hoppas jag kan glädja folk.

   Radera
 8. Njuter av åsynen av denna läckra och oerhört estetiskt tilltalande äggkorg:-) Färska ägg direkt från hönsen går ju inte att jämföra med köpta ICA-ägg. Så himla goda! Å hu f*n blir äggen gröna?

  Hade hönsgård när jag var liten. Då var hönsen vita och tupparna bruna. Det har hänt mycket på den fronten ser jag;-)

  SvaraRadera
 9. Höns & tuppar är så oändligt underbara djur <3 jag var med & stratade dalarnas Rasfjäderfä förening för ca 25 år sedan, pysslade med höns i många år! olika raser, men silkeshöns, Antwerpens, Vithättor & Danska lanthöns var dom jag hade mest <3 vackra Mille flor(tusen blommor) hade jag åxå några år <3 hade dom dock inte för ägg eller för att äta dom, bara för att dom var så gulliga <3 äggen fick jag som bonus ;)

  Ha en härlig tripp med de dina! <3

  Varm kram <3

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra ägg! Våra ägg kommer ju oftast från typ ICA ... men min brorson har faktiskt höns, trots att de bor i en Stockholmsförort, och några gånger har vi fått ägg från dem!

  SvaraRadera
 11. En ståtlig höna och vackra ägg på bilderna "ler"
  Kram ♥

  SvaraRadera
 12. En härlig samling färgglada ägg :) En gång hade jag också lyckan att kunna få såna ägg, men tyvärr är min goda vän som hade de hönsen bortgången och hönsen har flyttat...
  Kram

  SvaraRadera
 13. Tusen tack för era kommentarer. Och här var ju Sarah, ägarinnan till både höns och ägg, inne och förklarade för er.
  Ljuvliga höns och så fina ägg, som smakade kalas. Naturligt, liksom.
  Tusen kramar 💚

  SvaraRadera