måndag, september 25, 2017

Glad måndag - Alsace

Glad måndag, får jag säga, då!

Här kommer min Dagens skörd.
Och den som har hitta på detta temat, är bloggvännen Carita..

Vi var  hos en fransk vinbonde och kollade hans vingård. Efter rundvandring och avsmakning åkte vi till en restaurang för lite lunch.
Och mötte de här gossiga nallarna i entrén.

Ett av våra dukade bord.

Så kom förrätten, rätt så mastig och kraftig.

Varmrätten,  ett stycke kokt kyckling med pastakrumelurer, sås och lite grönt.
Efterrätt, sedvanlig glass.

Idag får jag ut med Karin Monark. De vill ha mitt blodtryck på vårdcentralen, och det ska de väl få låna en stund. Vet att det är i sin ordning. Och förkylningen tunnar ut. Så, jag förbliv glad!

💚 Ljus och Kärlek 💚

16 kommentarer:

  1. Kraftig mat i Alsace. Men gott skulle jag gissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svar: Japp och japp. Och gott vackert vin i flaskor.

      Radera
  2. Ingen middag i min smak måste jag säga men förhoppningsvis var vinet desto godare ;-)

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Deet var väl inte världens bästa meny, men det funkade, och vinet var gott.
      Tack och kram!

      Radera
  3. Oj så många nallar "ler"
    Ha det gott!
    Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jopp, många nallar var det, sött!
      Tack och kram 💛

      Radera
  4. Verkligen mastig mat, men det såg väldigt gott ut!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kraftigt och det smakade väl!
      Kram

      Radera
  5. En fin skörd som såg himla god ut :-)

    SvaraRadera
  6. Besök på vingårdar är så trevligt och fint att kunna handla med sig av lokala produkter. Vad gäller maten så vet jag sen förr att den ofta är kraftig här men en kan ju ta mindre...
    Skönt att din förkylning är på bättringsvägen. Verkligen en sak till att glädjas åt förutom din fina resa.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid fint att besöka, smaka och sen handla utav det som man vet lokalt är gott! Nu hade jag redan från förra året skaffat mig ett par favoriter.
      Jaa, tänk, jag känner mig helt frisk nu!
      Kram!

      Radera
  7. Dregel, dregel!!! Dessa speciella patébitar minns jag. Så himla goda dom är, men har aldrig förstått hur dom gör de, än mindre vad de innehåller.
    Kycklingen så aning blek ut, men pastakrumelurerna såg spännande ut. Har aldrig sett sådana. Åsså var det ju vin till för att skölja ned allt på "rätt" sätt också:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Patébitarna är himla mäktiga. Kan inget om dessa.
      Kycklingen var kokt, så klart den såg blek ut. Grillat är godare.
      Men, det blev ordentligt nedsköljt ;)

      Radera
  8. Med minnet av resan med god mat, förkylningen rejält på väg bort och ett bra blodtryck så är det klart du är glad :)
    Önskar dig en glad och bra tisdag också!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart att det blev en glad måndag!
      Tack och kram!

      Radera