torsdag, januari 18, 2018

Torsdag, packdag och så lite MOD...

God morgon! Idag är det den stora packdagen inför stockholmsresan i morgon. Ja, stora... tar inte med så mycket, men alltid samma bestyr om det är två eller sju nätter.

  Idag hade jag tänkt ett annat upplägg i min blogg, men så blev det det här. Och det är viktigt. Till och med livsviktigt.
Eftersom alla mina bloggläsare inte har Facebook, så vill jag gärna citera texten, som MOD lägger ut idag, till den gripande videon. 

 "Organdonation handlar om människoliv, framtidstro och kärlek. Det handlar om generösa människor som tagit beslutet att rädda någon annan när deras eget liv inte går att rädda. Det handlar om döende personer som får livet i gåva och kan leva vidare med familj och vänner. Det handlar om sorg, hopp och glädje. Det handlar om frustration. För en person på väntelistan är detta den viktigaste frågan som finns och vi kämpar varje dag för att få fler att förstå hur viktigt det är.
MOD arbetar för att ingen skall behöva dö i väntan på organ. I över fem år har vi arbetat för att de som faktiskt vill donera skall få möjlighet att göra det, vilket inte är fallet idag. Vi hade stora förhoppningar att den utredning regeringen mottog 2015 skulle leda till ett nytt lagförslag, men tyvärr krävs det mer. Idag väntas regeringen fatta beslutet att tillsätta en ny utredning för att ändra lagstiftningen i syfte att undanröja de juridiska hinder som finns i Sverige. Tyvärr kommer inte alla på väntelistan överleva en ny utredning.
Vi har varit tydliga med den djupa oro och besvikelse som många av oss känner för att regeringen ännu inte lyckats hitta en lösning som kan främja fler organdonationer. Vid vårt senaste möte med Socialdepartementet, den 12:e januari, överlämnade MOD ett dokument till regeringen med en sammanställning av historier, bilder och namn som visar hur organdonation berör oss alla. Dokumentet vi överlämnade bestod av över 80 personliga historier och 600 namnunderskrifter samt 55,000 reaktioner från Facebook. Med er hjälp visar vi att bakom all statistik finns individer med unika berättelser och det är vi otroligt tacksamma över.
Vi hoppas att vi med hjälp av denna film kan sprida frågan till några fler. Dela den gärna med era vänner, kollegor, grannar eller släktingar."


Detta är vår dotter Sarah. Ett levande bevis på hur viktigt det är att ta ställning.

 💙 Ljus och Kärlek 💙

14 kommentarer:

Eva sa...

Ja gud ja det är livsviktigt jag håller med, va spännande att du åker iväg , hoppas att fler inser hur viktigt det är , lycka till kramen

Gerd ♥ sa...

Japp, det är "Sjung Gospel" dax!
Hoppas videon berör många och att fler anmäler sig och gör sin vilja hörd!
Kram!

Ama de casa sa...

Verkligen ett viktigt budskap du och MOD kommer med här.

Ha en fin resa till Kungliga Hufvudstaden! :-)

Gerd ♥ sa...

Japp, livsviktigt.
Tack, nu blir det ett återseende med 1,5 månad emellan, kanske jag hittar liiite bättre?? :D

znogge sa...

Nog så viktigt ja och många väntar på ett organ. Hoppas packningen går bra och att du får trevliga dagar i Stockholm!

Kram

Gerd ♥ sa...

Livsviktigt.
Tack, det ska bli skoj i huvudstaden!
Kram

BP sa...

Utmärkt text och gripande video. Hoppas allt MOD har gjort i frågan gör att det händer något hos Socialdepartementet. Det hoppas jag verkligen!
Lycka till med packningen nu! Du slipper troligen ploga genom snöhögar, men gummistövlar rekommenderas på grund av alla pölar.

Gerd ♥ sa...

Ja, det får vi verkligen hoppas. Det är grymt öde att stå på väntelistan. Jag vet.
Tack, jag gör mitt bästa att packa, som alltid, lite velig hit och dit. Men gummistövlar, det hoppar jag, har visserligen ett par korta..

Ditte sa...

Bedrövligt att det ska ta så lång tid att få till en lagändring och inte verkar Socialdepartemenetet raska de heller. Väldigt bra info och en gripande och informativ video.Tack för att du delar! Som vanligt undrar jag om någon av de ansvarigas närstående skulle behöva en organdonation - vad skulle hända då. Förtur eller?
Jag är klar med hur jag gör och hoppas att andra också är det och kan bidra.

Vad gäller Stockholm så kan ett par rejäla promenadskor vara bra att ha med för pölar finns på sina ställen. Men det är också halt så här har sjukhusen fullt upp med fallskador.

Önskar dig en fin resa hit och trevliga dagar.
Kram och många tankar!

Gerd ♥ sa...

Det är nog bra att man ser till att ändra i lagen och därför en ny utredning. För kruxet har och är också att inte vården tar vara på alla möjligheter. Det som är synd, är att första utredningen tagit så lång tid och ändå inget hänt. Ja, detta är så komplicerat, så knappt nån förstår.

Det halkiga vädret får man ta på stort allvar. Jag har inte "råd" att bli liggande, när jag bor ensam.

Tack, det ska bli trevligt att åka till huvudstaden!
Kram!

En rosa fluga sa...

Känslosam film!
Så sorgligt att väntan på organ är så lång hoppas de ändrar.
Tänker på dig och din dotter!
Så himla glad att det gick SÅ bra ,-)
Ja precis packa för två dagar eller fler, det blir lika mycket som ska med ,-)
Ha det nu SÅ fint, spännande! Lycka Till.
KRAM från mig Primrose ,-)

Susjos sa...

Hinner inte se filmen, klockan är mitt i natten och sängen kallar! Minns hur patienterna på dialysen väntade och hoppades på att få en ny njure, tyvärr hann en del inte få någon ny njure...det var så tragiskt!

Så roligt att du ska åka till oss i huvudstaden, medans jag och maken istället åker härifrån i morgon!
Kram och ha en trevlig helg!

Gerd ♥ sa...

Ja, väntan på organ, man vet inte ens om det kommer något, eller om man är i ett sånt skick att det går att transplantera, om det dröjer för länge.

Nu är jag snart på språng, ska bli så kul! Kram

Gerd ♥ sa...

Jo, jag såg att du och maken åker från stan och jag kommer, haha. Jo, det är ju veckoslut. Önskar dig trevlig helg!
Kram!