lördag, januari 05, 2019

Verifieringsrobotar

God morgon, det är lördag och Trettondedagsafton!

Igår hade jag lite för bråttom. Jag skulle försöka fixa till min blogg så att folk kan kommentera utan att verifiera sig med en massa konstiga övergångsställen, bussar och brandposter, för att tala om att man inte är en robot. Säkerhet i all ära, men...

Detta har jag kopierat från en väns blogg, hur hon och många andra upplever det med roboten. Så ska det ju inte behöva vara!!!

Jag ändrade om kommentarsfältet och samtidigt så trodde jag att jag kunde vara duktig med att rensa kommentarer i inställningarna men självklart så försvann många ur blogginläggen, suck. Vad värre, jag kunde ju ha raderat hela bloggen! Så grattis, ändå!

Vad jag gjort? Jag ändrade kommentarsfältets utseende, från att ha varit "inbäddat" till "popup-fönster". Andra val är "helsida" och "dölj" - (men hur ska man veta? Skärpning, Blogger)!
Jag har "visa ordverifiering - Nej". Som tidigare.

Japp, denna dag, ett liv. Nu skulle jag vilja veta om ni har lättare för att kommentera! Så skriv gärna om det är någon förändring.

💖 Ljus och Kärlek 💖

13 kommentarer:

 1. Jag har inte haft några problem att kommentera hos dig, men jag känner igen dom där hemska verifieringsbilderna... Dom har jag dock inte sett till på länge nu, peppar, peppar *knackar mig i huvudet*.

  Såg att du hade raderat min kommentar i förra inlägget och undrade lite om jag skrivit nåt olämpligt ;-)

  Vilken HIMLA tur att det "bara" var några kommentarer du lyckades radera. Trist när det ska krångla sådär...

  Ännu så länge går det bra att kommentera här i ditt popupfönster i alla fall :-)

  SvaraRadera
 2. Och den kommentaren gick in helt frivilligt och utan att jag behövde verifiera. Ta nu inte bort den bara - håll fingrarna i styr! ;-) :-D

  SvaraRadera
 3. Ama: Ohhh, jag är görrädd om fina kommentarer!! Vill inte känna mig snopen!

  SvaraRadera
 4. Det hoppas jag att det ska vara. Jag håller på att bli nipprig på dessa verifieringar för jag vet verkligen hur en brandpost ser ut. Tur att du inte raderade bloggen i alla fall för då hade det varit skarpt läge!

  Nu håller jag en tumme och önskar dig en finfin trettondagsafton!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det gick superlätt nu :D

  SvaraRadera
 6. Hoppas för det är inte bara hos dig även hos Millan kram kram

  SvaraRadera
 7. gick lätt denna gång tack o kram

  SvaraRadera
 8. Jag har inte haft några bekymmer med att kommentera eftersom jag använder mitt konto i google. Då slipper man allt! (verkar det som. Man får inte var för stöddig.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Vi håller tummarna och hoppas att det funkar bättre med pop-up! Det gjorde det igår i alla fall :) Tur du inte raderade hela bloggen i alla fall! Det hade varit trist!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag tyckte nu det var mycket lättare att kommentera och framförallt att slippa alla konstigheter som kom upp i minut och parti. Verka vara Bloggers "grej" att det är så i de vanliga inställningarna. Tyvärr har Blogg.se också börjat med detta trams.
  Jättebra att du fick till det.
  Använder man Googlekontot har det gått hyfsat men jag vill inte använda dem. Finns ju ingen anledning. De behöver inte veta var jag är och vad jag gör.
  Vilket jobb du gjort! Bravo! Och av kommentarerna verkar många vara nöjda.
  Kram och trevlig lördag

  SvaraRadera
 11. Så skönt om det fungerar, för det är helt klart jobbigt med alla dessa extra knapptryckningar man måste göra....jag ska kolla nu om det funkar :)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det var inga bilder som skulle kryssas i, men jag var tvungen att fylla i att jag inte är en robot...men det gör jag så gärna :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Har tack och lov aldrig haft problem med att kommentera hos dig. Dessa eländiga verifieringar har jag mest råkat ut för hos bloggare som har blogg.se. Ibland har jag stött på dom när jag inte besökt en blogspot-bloggare på ett tag. De flesta problem har jag med Wordpress-bloggare.

  Men nu fick du mig att kolla mina egna inställningar också. Tackar för det.
  Har alltid haft popup fönster, för jag tycker det är så mycket lättare att kommentera när man kan scrolla inlägget igen.
  Sedan har jag såklart också valt "Nej" i rutan "Visa ordverifiering". "Helsida" och "dölj" hittar jag däremot inte. Är inte lika teknisk som du;-)

  Har du problem med att kommentera hos mig?

  SvaraRadera