måndag, februari 11, 2019

Glad måndag i Vänliga veckan

God morgon, vänliga veckan! Inspiratör till Glad Måndag är bloggvännen Carita, som får en förtjänstfull länkning! Visserligen ska alla dagar vara glada, men skojsigt att framhålla en i veckolängden.
"Vänliga veckan är en svenskskapad tradition sedan år 1946, att under en vecka (numera i februari) visa vänlighet mot sin omvärld. Upprinnelsen till begreppet Vänliga veckan härstammar från en trafikräknare, som år 1946 berättade att under hans pass såg han 12 människor som log, 15 som såg nöjda ut medan däremot 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning."
Jag har varit bortrest och haft mys på bästa nivå med yngste sonens familj i Örebro. Lilla Sally har fyllt ett år och Lowe är en stolt fem och ett halvt-åring. Halvan är viktig, där. Ingen liten pojke längre. Och hade jag missat tåget hem, hade jag kunnat få stanna i fjorton dagar hos Lowe, sa han. Gullunge.

Lilla busfröet Sally var snabb i vändningarna och vem kan motstå de stora blå ögonen?? Hon kunde också visa med handen "1 år".

Här var vi på Tekniska Kvarnen, det kommer fler bilder därifrån senare.

Kvällen avslutades med högläsning av "Babblarna". Tror alla barn gillar Babblarna och det finns en väldigt fin historia bakom tillkomsten av figurerna.

💝 Ljus och Kärlek 💝

9 kommentarer:

Anki sa...

God måndagsmorgon Gerd!
Snällt sagt av Lowe - skönt att veta att man är välkommen att stanna :)
Härliga bilder!
Önskar dig en Glad måndag ... och en glad fortsättning på Vänliga veckan!
Kram

znogge sa...

Vilka härliga bilder från din gångna helg!

Kram och ha en glad måndag :D

Gunnel sa...

Vilket härligt barnbarnsnys. Kram

Ama de casa sa...

Vilken härlig mysig helg ni har haft :-)

Fast vänliga veckan? Låter jobbigt... ;-)

Ingrid sa...

Så härligt att ha barnbarnen så nära, så att du får följa deras utveckling. Och vilka fina bilder på dem du har tagit. ♥
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Vilket trevligt besök i helgen! Och klart att barnbarnen välkomnar farmor med stora famnen. Jättefina barn och mysigt att träffas helt klart. Kul här med Tekniska kvarnen och att bygga lego. Jättefina bilder på barnen.
Kram och trevlig måndag. Och jag kör på att alla dagar ska vara trevliga men det ena utesluter aldrig det andra.
Här pågår packning för fullt.
Stor kram!

Eva sa...

Åh vilka gulle barn o visst är det skoj med dessa små varelser :) vänlig ja det är jag nog alltid har det i mig :) önskar dig en fin kväll kram <3

Johanna sa...

Låter som du haft det super mysigt och visst är den där halvan viktig :)

BP sa...

Tack för infon om vänliga veckan! Läste ditt inlägg i morse och smajlade faktiskt åt en massa personer idag. Fick ett leende tillbaka från alla. Men jag brukar ju göra så;-)

Love och Sally är så fina båda två. Tycker att Sally inte bara liknar Sarah utan även din son. Love verkar utseendemässigt likna din svärdotter. Vad tycker du själv?

Sallys ögon är verkligen bedårande. Hur kan man säga "nej" när dessa ögon tittar på en;-)