torsdag, april 11, 2019

Lidköping kom över!

Morrn! Lisch leder även i år hela Sveriges insamling mot Cancer. Vi kom över förra årets siffror och ligger på 1.018.368 kr för ett par dagar sedan och än finns chans för fler swishade kronor!

Färska bilder på rosor, inköpta den 5 april. De verkar inte ha så brått.

När vi ändå pratar miljonbelopp så kan vi prata om att Västra Götalandsregionen tänker lägga 10 miljoner på att byta namn till Region Västra Götaland. Så mycket kostar det att byta ut alla skyltar! Alla regioner i Sverige ska börja med ordet Region. Jaha, där får det kosta! Sanslöst.

Tillbaka till själsdoktorn. Han som drog många liknelser och historier från sitt arbetsliv.
Han hade också jobbat i Afrika. Där kunde de stå 200 personer utanför och vänta på vård, ojoj. Han fick lära sig av personalen att inte bli trött innan han börjat med första patienten, för man kan bara vårda en i taget.

Så en annan sak som talade till mig. Vi lägger så mycket tid och kraft på att välja och vilja ha det bästa. Vi nöjer oss inte med det som finns tillgängligt utan söker efter det maximala - blir man lyckligare då, eller?

Vad gjorde jag igår kväll då? Vi tar det i morrn.

Idag ska jag inte göra ett fän, bara vara närvarande. Solen skiner men det är minusgrader. Så jag vet inte om jag kan lura i solstolen under filten, det ger sig. Önskar er alla en fin torsdag!

💖 Ljus och Kärlek 💖

7 kommentarer:

  1. Vilket härligt resultat och vilka vackra rosor!

    Kram och god torsdag <3

    SvaraRadera
  2. Vad duktiga ni är i Lidköping och vilka underbara rosenbilder! :-)

    Det där med namnbyte är sååå onödigt tycker jag. För många år sen byttes det från "stad" till "kommun" vilket irriterade mig stort. Nu i närtid har sjukhuset Quirón bytt namn till Quirónsalud... HELT onödigt! Gissar att det var det bytet som gjorde att maten var sämre på sjukhuset nu. Pengarna räckte väl inte till efter alla ändringar av loggor mm. Nåja, det var ju bättre att det gick ut över maten istället för själva vården i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Här har de redan börjat byta ut till region... kostar mer än vad det är värt. Blev irriterad igår då jag såg på nyheterna att regeringen plockat bort pengar som var avsatta för psykisk ohälsa.

    Vårvärmen är långt borta, fast dagarna bjuder på strålande sol.

    Tänker när jag läser Amas kommentar här ovanför att maten på sjukhuset både i Umeå & Lycksele är så pass dålig att om de nu skulle behöva budgetera maten så kommer patienterna behöva ha matsäck med sig när de blir inlagda.

    Ha nu en fin lugn dag, kram

    SvaraRadera
  4. Verkligen bra jobbat av alla inblandade!
    Håller med - så fullkomligt onödigt med dessa dyra namnbyten! Irriterande faktiskt!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att Lidköping drog in så mycket pengar. En stor eloge!bra jobbat av alla som cyklade och alla som skänkte pengar.

    Vilken kostnad för att byta ut alla skyltar. Känns himla onödigt. Byt namn men behåll de gamla skyltarna. Hur är det här med slöseri och miljötänket. Borta?
    Visst läggs mycket tid och kraft på att skaffa sig/ha/få det bästa. Alltför mycket. Men blir man lyckligare? Jag tror inte det.
    Många andra länder i fattiga delarna av världen är mycket lyckligare på många sätt och mängden unga med psykiska besvär är mycket färre. Något som borde funderas på är varför den psykiska ohälsan ökat så mycket. Och varför tiden inte längre räcker till.
    många tankar här.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  6. Men det verkar ju galet att lägga så mycket pengar på att byta namn :(
    Vackra rosor :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Stort GRATTIS till insamlingsrekordet! Lisch levererar som sagt på alla plan, inklusive rosor med lång hållbarhet;-)
    Tror inte att man blir lyckligare att söka efter det maximala, vilket dock inte nödvändigtvis betyder att man ska nöja sig med det man har. Det är ju alltid en sporre att leta förbättringar i tillvaron tycker jag.
    Grattis även till ytterligare en solig dag hos dig. Här hälsade solen på vid klockan 16. Alltid något:-)

    SvaraRadera