fredag, juli 12, 2019

Spiken

God fredagsmorgon! Igår blev det ju bara en kanondag!! Jag inriktade mig på att strunta i allt vad packning heter och bara dra iväg till något vattendrag. Men först fick jag jobba lite, jag är ju volontär, så är det.
Men vid halv tolv så drog jag ut till Spiken. Med buss.

 Det är fint vid Spikens fiskeläge. Jag var inte ensam om att tycka det. Det vimlade av folk bland de olika restaurangerna (alla verkade hungriga) och i butikerna. Mycket kläder och hemslöjd. Det går att ta turistbåt härifrån och till Lurö och Djurö . Det har jag gjort tre gånger om. Äta bör man, annars dör man. Äter gör man, ändå dör man. Men nog ska en hinna njuta lite först 😀
Två sorters rökt fisk, potatissallad och ett glas vitt, högt uppe på restaurangens tak med utsikt över Vänern!

 Jag gillar att försöka få med personer eller djur på bilderna, för det blir mer liv i dem. 


Många bilder, men lite text 😀
Detta är sista inlägget i realtid, för tidigt i morgon bitti åker jag till Danmark med yngste sonens familj. Ska bli så mysigt att få vara med Lowe och Sally en vecka.

Jag finns på Instagram, det funkar inte att mobilblogga. Må väl. 
Ljus och Kärlek

9 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken härlig dag du fick i går.
Nu önskar jag dig en riktigt fin vecka i Danmark. Vi åker till Grekland på söndag men vi hörs och ses säkert via Instagram.

Kram och god fredag <3

Ama de casa sa...

Så fint det är där ute på Spiken :-)

Lurö låter dock lite lurigt... ;-)

Ha en fin fredag och en toppentripp till Danmark!

Anki sa...

En riktig kalasdag där vid Spiken! Där var vi med husbilen en gång, men tyvärr var det fullt, så det fick bli campingen vid Läckö slott istället.
Önskar dig en trevlig resa till Danmark!
Kram

Susjos sa...

Mums vilken mat, och härliga bilder!! Ha en toppenvecka !!!
Kram

Ditte sa...

Vad trevligt att du tog dig till Spiken denna fina dag. Och det är verkligen fint att komma hit. Har nog kommit per bil ett par gånger och per båt. både allmän och med släktingars.Här ute känns det också nästan som man vore vid havet.
Kan tänka mig att du fick en fin dag.
Önskar dig nu en jättefin och trevlig resa till Danmark och så mysigt att umgås en veckan med barnbarnen. Ja, de andra också förstås...
Stor kram

Ingrid sa...

Ha en riktigt trevlig resa!
Kram, Ingrid

Ami sa...

Vilken härligt dag :)
Och nu önskar jag dig en riktigt härlig vecka också!
Kram

BP sa...

Ljuvliga bilder från en riktig njutflykt som Ditte skulle säga. Så himla fint det är vid Spiken.
Fick ett gott skratt när jag såg din mat och vinaren, samtidigt som jag såg den nakna överkroppen av killen som satt vid bordet framför dig. Big no no om du frågar mig, ja att äta på restaurang med bar överkropp alltså;-)

Ha det så underbart i Danmark! Ska bli himla kul att läsa om din semester i grannlandet sen när du kommer hem. Hoppas att du får njuta för fullt... och inte bara vara barnvakt;-)

Carita Liljendahl sa...

Riktigt underbara vyer!