tisdag, augusti 13, 2019

Hem till tystnaden

Gomorron, vad ska jag börja med efter denna händelserika vecka?
Jag kommer hem till tystnaden och behöver inte tänka på tyska eller engelska. Behöver inte växla språk. Sjunga på polska, slovenska, kroatiska, franska.

 Vi hade chatrat en "egen buss" och hade gott om plats för den 27 timmars långa färden, som började på lördagen klockan 10.00. Här är vi på färjan mellan Helsingborg och Helsingör.

 Vacker solnedgång i Tyskland på båda bilderna, som är tagna genom bussfönstret.


 Framme i Taizé klockan 13.00 på söndagen.

 Jag fick dela rum med en tyska på 84 år här på El Abiodh. Hon var här för första gången! Vi hade eget badrum, wow.

En sådan underbar trädgård.

Mitt jobb nu är att mota bort en påträngande Mr Cold. Och nu får jag inte heller maten serverad och kan sitta i det gröna och njuta av den. Jag har varit så gott som värkfri också. Min kropp mår bättre i värmen.

Njut av dagen. Carpe diem. Ljus och kärlek.

7 kommentarer:

znogge sa...

Borta bra men hemma bäst. Dock verkar du ha haft det väldigt bra på din resa.

Kram

Ingrid sa...

Välkommen hem igen! Du verkar ha haft en jättefin resa. Det blir många fina minnen att plocka fram när tillvaron känns lite trist.
Ha en fin tisdag och så hoppas jag att den där Mr håller sig borta.
Kram, Ingrid

Ami sa...

Vilken härlig vecka du verkar ha haft....och visst är det så att kroppen trivs bra i värmen :) Hoppas du klarar dig från förkylningen!
Kram

Ama de casa sa...

Så härligt det såg ut :-) Ha det fortsatt gott och välkommen hem! :-D

nalta norrland sa...

Välkommen hem <3

Du verkar haft det bra under Din bortavaro och jag ser framemot att få se flera bilder från Din resa.

Värme är bra för värkande kroppar... tyvärr har Sverige bristfällig värme för närvarandet då sommaren tycks vara på väg bort.

kram

Ditte sa...

Välkommen hem igen! Förstår att du haft en fin vecka med många givande möten och upplevelser.Sen tar det tid att landa hemma igen och sortera allt som hänt.
Stor kram

BP sa...

Borta bra, men hemma bäst, eller?!
Suveränt fina bilder du har tagit. Men en sak förstår jag inte. Trodde att Taizé är ett retreat, och då borde det väl vara tyst där. Ja, det är vad jag trodde, men jag har aldrig varit på ett retreat, så jag vet ju inte;-)

Åsså tycker jag riktigt synd om dig faktiskt. Varje gång du är ute och reser får du en förkylning när du kommer hem. Tur är väl att du inte fick förkylningen i Taizé, men ändå...

Å maten kan man få serverad även här hemma. Man kan alltid gå på restaurang eller köpa hämtmat, och då tänker jag inte på McDonalds o dyl;-)