söndag, augusti 18, 2019

Skyltsöndag - Greta Thunberg

God morgon! Idag visar jag skyltar från någonting, som jag inte trodde fanns att hitta i Taizé. Skyltutmaningen förvaltas så perfekt av vår bloggvän BP 😀

I det här anspråkslösa huset fanns denna Art Together Wanagi Tacanku (betyder Milky Way) med utställning och workshop av unga konstnärer från olika länder och Second Hand!

Vad skådade mitt öga, när jag steg in genom dörren! Va? Greta Thunberg i Taizé? Otroligt. Samtidigt kände jag mig lite stolt över att vara svensk, på något sätt.

En text på kroatiska som betyder "Den förändring du vill se i världen".

På spanska, som betyder "Respektera jorden, är skapelse av Gud".

Träffade en vän, vi kom in på Taizé, hon blev lyrisk. Dit ville hon. Hon trodde, som många andra, att det var en retreat. Det är vanligtvis Meetings. Här kan man läsa om hur allt startade.

I eftermiddag ska jag fram. Det är protestmarsch - Bevara akutsjukhuset i Lidköping. Om jag hinner och orkar ska jag efteråt lyssna på Sommarkonsert med Stenhammarkören. Håller tummarna för att det inte regnar alltför mycket.

💜 Ljus och Kärlek 💜

12 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken härlig skyltning du bjuder på i dag! Helt otroligt att Greta fanns där. Hon gör avtryck men jag förstår inte varför så många vuxna klankar ner på henne? Är det för att de inte själv engagerar sig?

Kram <3

Gunnel sa...

Tänk att Greta fanns med även här. Jag tycker det är en helt fantastisk flicka och undrar precis som Znogge varför en del anmärker på hennes engagemang. Kram

Ingrid sa...

Greta finns lite varstans och henne ska vi lyssna på och framför att ska makthavarna lyssna på hennes budskap, för det är de som i första hand har möjlighet att vända utvecklingen.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Anki sa...

Fantastisk att den lilla tjej skapar respons på så många platser! Härlig skyltning!
Ha en bra fortsättning på söndagen!
Kram

Ama de casa sa...

Ja, det var verkligen oväntat att hitta Greta även där. Hon är verkligen på tapeten överallt nu, och även på skyltar helt klart :-)

Ha en fin söndag!

Veiken sa...

Protestmarscher av det slaget gillas! Hoppas ni protesterar tillräckligt högt så att berörda beslutsfattare lyssnar och agerar!
Roligt att se Greta på en massa skyltar! Kramar

nalta norrland sa...

Svenska skoleleven Greta en världskändis.
Bra skyltat.
Ha en riktigt bra fortsättning på söndagen.
kram

BP sa...

Kunde ju inte låta bli att googla "Wanagi Tacanku". Det lät ju nästan japanskt, men nu har jag lärt mig nåt nytt igen. Har aldrig hört talas om språket Lakota som alltså pratas av enprärieindiansk stamgrupp som tillhör siouxindianerna. Sådan research gillar jag. Byggnaden är inte alls anspråkslös, utan som klippt och skuren för konstutställningar. Läckert!

Jo då, Greta erövrar världen. Hon har visserligen träffat Barak Obama också och nu seglar hon till USA. Så det är nästan självklart att hon även finns representerad i Taizé. Nu ska jag skriva om henne själv nästa vecka i Orsakullans utmaning, så jag ska inte kommentera henne här.

Men vad jag absolut vill säga att du lagt upp ett riktigt toppen bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

Ditte sa...

Vilken intressant skyltning! Roligt att se dessa i Taizé. Och visst är budskapet viktigt. Absolut! Men att skolstrejka för klimatet hjälper ju föga rent praktiskt. Nu tror inte jag att Greta behöver någon skola men många som strejkar gör ju det och inte blir klimatet bättre för att några inte går i skolan. Greta har med sitt engagemang fått många att tänka till och det är jättebra.
Hoppas att protestmarschen idag hjälper. Tänker på BB i Sollefteå där man protesterat i flera år för att få det tillbaka. Men ännu har inget hänt. Lycka till.

Susjos sa...

Wow att få se Greta där! Spännande skyltar också!
Såg på nyheterna i kväll inslaget från Lidköping, förstår att det protesteras! Hoppas de inte lägger ner akuten!
Godnattkram!

Anita Malta sa...

Tänkvärda skyltar och unga Greta upphör inte att imponera. En helt fantastisk tjej som säkerligen kommer att gå långt.
Hoppas protestmarchen skapar gehör hos de som bestämmer!
Kram från Malta!

KajsaLisa sa...

Gillar den tjejen, hon har verkligen slagit igenom med sitt budskap