lördag, november 30, 2019

V 48 Fem en fredag - Advent - svar lördag - Mina bokmärken

God eftermiddag! Jag är nyss hemkommen från Vadstena, på Vätterns östra sida, där jag var tillsammans med yngsta dottern. Jag åkte alltså inte till Värmland utan vi strålade samman i Hallsberg och åkte vidare till klosterhotellet för ett par härliga dagar. Fler bilder kommer en annan dag. 

Idag är också bokmärkesdag. Här får ni mitt, som hittades just i Vadstena.
Kanske BP, Hannele, Älskar att läsa böcker och några fler, också visar bokmärken idag?

Idag den 30:e november, tar jag mig an Elisematildas utmaning! Hon vill veta lite mer om hur jag firar advent.

 1. Gör du något särskilt inför advent? Nej, jag bara plockar fram adventsljusstakarna. Ska köpa ett par julstjärnor i morgon, hann inte idag.
 2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?) Jag pyntar inte längre, utan jag njuter av andras.
 3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul? Jag är som vanligt och köphysterin finns inte.
 4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december? Jag är med i två körer och vi har övat till både advent, 11 december och Annandag jul och konserterna ser jag fram emot. Ska vara kyrkvärd när de små luciorna tågar fram och sjunger. Ser fram emot att åka till äldsta dottern och fira jul.
 5. Använder du dig av en julkalender? Nej, men var nära att köpa en i Vadstena. Såg en gammaldags fin en.
 Trevlig lördag! Nu får jag ta och packa upp. Adventsljusstakarna är nu på plats.
Snöiga, halkiga kramar med ljus och kärlek

6 kommentarer:

 1. fint klostermotiv, jag sportigare:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/11/kopt-en-ny-sportjacka.html

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/11/advent-fem-pa-freda.html

  SvaraRadera
 2. Bra att du gjorde två flugor på smällen. Låter ju hur mysigt som helst - två "tjejer" och kvalitetstid tillsammans - inklusive spa antar jag;-) Hoppas ni njöt!

  Ska också köpa en julstjärna imorgon, då jag som du läste inte lyckades öppna den fastfrusna bildörren. Den kanske inte går att öppna imorgon heller;-)

  Jättekul att du har några konserter som väntar. Min Barbershop-kompis Yvonne och hennes nya kvartett är också inbokade varje helg fram till jul. Hon är som du - älskar att sjunga.

  SvaraRadera
 3. Ingen köphysteri här heller, och det är skönt! Vi köper i stort sett inga julklappar. Kanske en bok till mamma eller så ;)

  SvaraRadera
 4. Så trevligt med ett par dagar på Vadstena klosterhotell. Det är ju så fint där.Och Vadstena i sig är ju en så trevlig stad.
  Roligt att du hittade ett bokmärke att ta med som minne.
  Ja, advent är det i morgon. Jag är i Värmland och har det så bra. Men hemma har adventsljusstakarna kommit upp. Julpynt i mycket liten skala kommer fram vid tredje advent.
  Vad trevligt med jul hos äldsta dottern. Roligt också nu med körer och olika konserter som kommer.
  Stor kram och trevlig första advent.

  SvaraRadera
 5. Så mysigt med ett par dagar med dottern!
  Ja, i morgon är det 1:a advent, och jag har inte ens tagit fram adventsljusstakarna, men i morgon bör jag ju hinna med det!
  Kram och ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Jag älskar julen och har alltid gjort. Det viktigaste för mig är ändå inte allt pynt och annat runt ikring utan att man får träffa barn och barnbarn. Kram

  SvaraRadera