fredag, januari 17, 2020

Fem en fredag v3 - Google II


God eftermiddag! Det blev en sen bloggtid för mig idag. Typiskt att jag skulle försova mig, när jag skulle till elvafikat med körvännerna i "Sopranen"!  När vi sen kom igång att prata så blev det både länge och väl. Skönt att känna goda energier på detta mysiga Garströms Konditori 😀
Nu är klockan över 16 och det har börjat mörkna. Nu ska jag kolla på fredagens frågor också! Ljus och kärlek 💖

Elisamatildas utmaning fem frågor på en fredag är hämtad från Google II  
 1. Vem ringde dig sist? Äldsta dottern.
 2. Vad händer i din stad i helgen? Lite av varje, såsom Kistetitt på Vänermuseet, Keramik- och skulpturkonst, Villa Lidköping spelar hemmamatch och jag ska på Vasa Orden av Amerikas årshögtid.
 3. När höjs ditt blodtryck? När jag ser vita rockar (white coat syndrom)
 4. Hur många länder har du varit i? Norge, Danmark, Finland, Wales, England, Irland, Tyskland, Holland, Belgien, Andorra, Frankrike, Spanien, alla Kanarieöarna, Kroatien, Ungern, Schweiz, Italien, Vatikanstaten, Monaco, Grekland, Thailand, Egypten, Marocko, USA.
 5. Vart är du på väg? I morse skulle jag skrivit att jag var på väg till fikaträffen. Just nu är jag snart på väg läsa bloggar och att laga mat.

16 kommentarer:

 1. Ser ut som ett mysigt kondis ni valt för era träffar.

  SvaraRadera
 2. Jisses vad många länder du varit i!!! Härligt :) Men du, det måste ju vara jobbigt att ta blodtrycket på en vårdcentral eller dylikt för dig....det blir väl skyhögt då med medicinering till följd som kanske inte behövs ;)
  Håll det lagom lågt nu och njut av helgen :)

  SvaraRadera
 3. trevligt när barnen ringer ❤️

  SvaraRadera
 4. he he white coat syndrom hadde jeg ikke hørt tidligere så det måtte googles ;)

  SvaraRadera
 5. Det är en hel del som händer vid dig. Det där med keramik- och skulpturkonst tycker jag låter extra spännande :D. Gillar sånt där :)

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker byggnad Garströms huserar i, för att inte tala om den läckra neonskylten. Är svag för sådana "gobitar". Å den nya blusen är såååå du!
  Du verkar ha koll på vad som händer i ditt Lisch, och det är inte så lite.
  Inte visste jag att du var "allergisk" mot vita rockar. Jag menar du som har varit i sjukhusmiljö så många gånger med Sarah och dessutom är donator borde ju absolut inte ha det syndromet. Eller, jo... kanske...

  SvaraRadera
 7. vita - rocken - syndromet är nog inte så ovanligt. så roligt att ha varit i så många länder!

  SvaraRadera
 8. Det där med hur många länder hade man nog fått fundera länge på :-)
  Hann inte med denna vecka, så många utmaningar jag vill ta del av men men... tiden räcker inte - kul att läsa andras svar dock :-)

  SvaraRadera
 9. Vasa orden av Amerikas årshögtid, oj, det lät annorlunda! Och sannerligen högtidligt. Va trevlig ni har det när ni fikar tillsammans! Trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Trevligt med "fikaträff" på kondis. Kan tänka mig att det både var gott och väldigt trevligt.
  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Att blodtrycket höjs när vita rockarna är i farten är något vi har gemensamt, jag ska ju kolla upp mitt blodtryck eftersom läkaren ansåg det alltför högt när jag var på koll i början av december,
  det var då jag hörde talas om denna åkomma första gången... jag hade ingen aning om att det fanns ett ord för att blodtrycket stiger då man är inom sjukvårdens väggar.

  kram

  SvaraRadera
 12. Såg att en del av min kommentar försvann....
  Kul att läsa dina svar. Funderade på vad jag skulle svarat när jag läste frågorna. Mycket som händer i Lidköping och det är ju alltid roligt. Bloddtrycket hos mig höjs sällan. Däremot kan det sjunka.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 13. Galet nog verkar mitt blodtryck också bero på vita rockar syndromet, jag som ju jobbar i branschen!!!

  Så många länder du varit i, vet inte hur många jag kommer upp i, måste räkna!
  Konditoriet ser så fint ut, och du med!
  Ha en skön helg!!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Vitarocksssyndromet finns faktiskt t o m inskrivet i min journal så att läkaren ska ta hänsyn till det när hen mäter blodtrycket.

  SvaraRadera
 15. Vilket fint hus! Och vilket mysigt kondis :)

  Jag jobbar inom vården så det där vitarocksyndromet känner jag till. Lite märkligt, men visst vita rockar kanske är småstressande...

  SvaraRadera
 16. Underbart när ens döttrar ringer - jag har ju två stycken. Sonen ringer däremot mer sällan. Men det är väl naturligt, antar jag. Han har sin egen "mamma" hemma.
  Min pappa var läkare så jag är uppvuxen med vita rockar - jag har sparat två som jag har som målarrockar. Men jag förstår hur du känner det efter allt du gått igenom.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera