tisdag, januari 21, 2020

Idag ska jag... - om ingen ringer återbud.

 ... till ögonsköterskan och göra den här synfältsundersökningen! Önska mig gärna lycka till att det är stabilt dåligt och ingen försämring, för bättre blir det aldrig 😀

Igår ringde tandläkaren nämligen och rumsterade om tiderna för den nya porslinskronan. Det är tur hon skickar sms också, för jag tog samtalet i tvättstugan.

Idag vill Orsakullan veta vad jag skulle välja om jag började gymnasiet idag.
Svar: Jag skulle välja Vårdlinjen, eftersom jag med åren blivit intresserad av och fått kunskaper om medicinska termer och sjukdomar. både privat och inom jobbet När inte datorn fanns så slog jag alltid upp i Läkarlexikon om det var något jag funderade över i den otroliga kropp som vi förvaltar. Förr fanns det ju något som hette Läkarsekreterare, men ett snäpp till hade jag nog kunnat tänkt mig 😀
Idag har jag detta tillgodo när jag jobbar med MOD och "Min historia".

- Vilket långt svar! Ljus och kärlek 🙏

10 kommentarer:

 1. Jag önskar dig verkligen lycka till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig lycka till idag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas verkligen att Dina ögon är oförändrade,
  att Du eller rättare sagt Dina ögon inte blivit sämre...

  Jag ska oxå till Sjukstugan i eftermiddag på en liten kontroll,
  då läkaren tyckte mitt blodtryck var för högt... nu ska det kollas å förhoppningsvis är det okey.

  kram

  SvaraRadera
 4. Självklart önskar jag dig lycka till och hoppas att undersökningen gick bra.

  Kram och god tisdag <3

  SvaraRadera
 5. Lite sent att önska dig lycka till nu när jag skriver kommentaren, men jag hoppas innerligt att synfältsundersökningen gick bra!!!

  Tycker mycket om din första bild! Vad är det för gammal bok som ligger på bordet? Hur dekorativt som helst ju!

  Att arbeta inom vården idag är inget jobb utan ett kall, speciellt om man är undersköterska/sköterska/vårdbiträde med hög arbetsbelastning och usel lön. Det gäller delvis även för läkare på sjukhus. Däremot är arbetssituationen betydligt bättre på vårdcentraler eller privata husläkarmottagningar.

  SvaraRadera
 6. Önskar även dig lycka till och att synen inte har försämrats <3

  SvaraRadera
 7. Hoppas och önskar att besöket gick bra. Ja, att det inte var någon försämring.
  Kul tanke med gymnasiet och dina tankar. Och bra att du nu har nytta av allt du slog upp nu i arbetet inom MOD. Ett otroligt jobb du gör där.

  Funderade själv på vad jag skulle valt. Och jag skulle idag på nytt göra det val jag en gång gjorde. Med fokus på språken franska, svenska, tyska, engelska, spanska och historia. Ja, en del till. Ämnen jag tyckte var roliga och där jag visste att jag kunde få A (då det bästa betyget) och sedan komma in vilken utbildning jag ville efter gymnasiet. Kom in på medicin och funderade länge på det men var inte villig att satsa sju år där. Men jag började på GIH - Gymnastik och Idrottshögskolan och fick min beskärda del av anatomi och fysiologi och en massa annat som var roligt. Inte minst alla utbildningar i fjällen.
  Stor kram och trevlig kväll

  SvaraRadera
 8. Hoppas det gick bra idag! Jobbigt när ögon och öron inte hänger med. Å så tänderna på det! Jag har oxå nya tider hos tandläkaren.
  Vårdlinjen ville jag oxå gå efter grundskolan, för de flesta tjejerna i klassen skulle gå den linjen, men jag hade för dåliga betyg då, så det blev social linje.
  Idag hade jag inte valt vårdlinjen, det har varit tuffa år i vården, fast jag älskar att jobba med människor.
  Vete tusan vad jag valt om jag hade haft betygen, veterinär kanske?
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Stor lycka till och stora kramar!

  SvaraRadera