onsdag, februari 26, 2020

En fet tisdag - idag Askonsdag och smärtfråga

 Men, jag tog dramaten fram till stan i det snöblandade regnet. I övrdragsbyxor och jacka med huva över mössan. Jag kunde ha gått i måndags i det fina vädret, men då gjorde jag annat. Ok, jag fick frisk luft. En paus gjordes på biblioteket för att läsa lokaltidningen och glo på folk.

 Jag var inne i en och annan affär men det blev inte mycket köpt. Här syns blötan. Svinigt kallt dessutom, nej det var inte skönt. Men gott att komma hem igen, tacksam för att jag har ett mysigt hem.

På det stora utbyggda ICA nära mig kan man nu köpa sin egen handlingskorg av återvunnen plast. Då behövs inga påsar och korgen är alltid ren. Ska fundera på detta. Affärerna kommer med många besparingsidéer. Willys har sin Svinnsmart och det välkomnas av många.

Orsakullan frågar efter en smärta jag aldrig glömmer. Jo, jag har haft tarmvred en gång och det var en fasa. Jag åkte in med ambulans och trodde jag skulle dö. Och på tal om döden, så har jag även där känt en stark smärta när någon kär person gått bort.

Det är Orsakullan som håller i temat "Februari 29 dagar" varje dag. 

Idag har jag tvättstugan och till kvällen ska jag klä mig i aska på Askonsdagen. In Chorus ska sjunga på Kyrkans gård och jag tänkte dagen till ära, vara grå, håhå, lite kul får man ha, haha.
Ljus och Kärlek

12 kommentarer:

 1. Jag tycker det verkar smartare med en dramaten än med en kundkorg, då slipper man ju bära. Fast det där kanske är såna där korgar på hjul?

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Kundkorgen tycker jag verkar bökig om den inte ska förvaras i butiken och hämtas ut när man handlar.Inte så smidig att bära eller ta med sig. Ja, kanske om man har bil...Vi tar alltid en vagn för den är lättare att packa upp i kassan och man behöver inte böja ryggen i onödan. (Kostnadsfri inom Ringens köpcentra)
  Ja. är det askonsdag så kan ju en grå klädkod vara både rolig och passande. Kanske blir det även en färgklick.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Fy, vilket väder ni fått! Blött och kalt, ingen bra kombination.
  Smart med betalkundkorg.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 4. De sålde rosa kundkorgar här i stan såg jag också. Det är ju jättebra faktiskt, jag tänker att det är smidigt. Blir nog flera som kommer köpa såna :).

  SvaraRadera
 5. Kundkorgen är hygienisk och smart om man kan sätta in korgen direkt i bilen. Den har inga hjul. För mig är det nog ingen hit, då är dramaten mer praktisk.

  Min mörkgrå klädkod idag kommer att ha en färgklick till sjal i lila och svart, snyggt.
  Tiden går, nu får jag snart iväg!

  SvaraRadera
 6. En kundkorg skulle jag kunna tänka mig, låter som en bra ide då jag alltid handlar med bil :)
  Grå klädsel och så lite lila låter väldigt stilfullt.
  Tarmvred ja fy sjutton... hade det för x antal år sedan, nära döden upplevelse ;-) smärtan när någon kär närstående dör är fruktansvärd.

  Ha en fin fortsättning på onsdagen, kram

  SvaraRadera
 7. en dramaten fick jag min grann gubbe att köpa o han var glad för det :) ja fy slask o blask nu vi har kallt här med :( hoppas du får en skön kväll fina Gerd, varm kram

  SvaraRadera
 8. Samma skitväder hos dig som hos mig alltså, både igår och idag. Inget frivilligt uteväder direkt.
  Kundkorgen tycker jag är aningen korkad. Hade den haft hjul hade jag köpt idén, men att släpa på den lilla korgen som definitivt inte räcker i storlek till en veckohandling är bara dumt. Dessutom väger den en del. Jag kör alltid med kundvagn och packar varorna i återvunna plastpåsar som jag sedan återanvänder för hushållsavfall.
  Då tycker jag att Willys idé med Svinnsmart är mycket, mycket smartare.

  Usch, tarmvred. Har förstått att det gör fruktansvärt ont. Som tur är har jag aldrig fått testa om det stämmer...

  SvaraRadera
 9. Ja blött ser det ut men vackra bilder, här lite snö men så mycket så det blev knöggligt att gå.
  Fy tarmvred låter läskigt!
  Köpa sin egen handlingskorg....att bära den långt tycker jag verkar bökigt, men bra att den är ren, har man bil så då är det väl bra ,-)
  Priset var bra alla fall!
  Har du känt en stark smärta i kroppen när någon gått bort? Det har inte jag men i själen efteråt.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 10. Någon kundkorg skulle jag aldrig köpa. Jag har min korg, inköpt på Madeira och den använder jag plus ett par tygkassar och några nätpåsar för frukt och grönt.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 11. En egen kundkorg förstår jag inte riktigt vitsen med. Själv återanvänder jag mina kassar och det fungerar bra tycker jag.

  Kram <3

  SvaraRadera
 12. Min yngsta dotter kommer att nappa på detta med egen kundkorg. Det har hon önskat länge, även om hon har egna kassar.
  Jag tror att många hänger på där också. Jag själv var väldigt mycket för återvinning och ha smarta idéer när jag var yngre. Jag t.o.m. intervjuade miljökämpen på kommunen, kommer jag ihåg och gjorde ett reportage.
  Men i dagsläget så nöjer jag mig nog med min rygga och dramaten.

  SvaraRadera