fredag, mars 20, 2020

Fem en fredag v 12 - Väntan

God morgon, denna fredag. Igår tog jag en cykeltur över campingen för att kolla läget. Det var rätt tunt med campinggäster. KronoCampingen, som förra året tog hem priset för bästa camping, höll på som bäst att bygga konferensanläggning och ett område med padeltennis.


Ganska så blött, här och var, små sjöar har bildats.

Min närbutik ICA Kvantum Hjertberg kom ut med ett fint meddelande igår, att fr.o.m. i morse och en månad framåt, så håller de extra öppet mellan 07.00 och 08.00 alla vardagar för enbart alla i riskgrupp. Eller så e-handlar man där och hämtar själv ut sina varor. 

Inga resor inom Sverige rekommenderas nu heller p.g.a. eventuell smitta. Och åker jag till någon, får jag vara beredd på att kanske inte komma hem så lätt.

Här kommer fem en fredag hos: Elisa Matilda och jag önskar Trevlig fredag med varsamhet, ljus och kärlek
 1. Vad väntade du senast på? Att få hämta ut e-varorna på Willys.
 2. Är du den som får vänta eller blir väntad på? Jag är mestadels i god tid och får vänta.
 3. Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött? Det har hänt att jag gått över.
 4. Låter du folk gå före dig i en kö? Jag köar nästan aldrig. Scannar och sköter mig själv.
 5. Hur är ditt tålamod gällande telefonköer? Uselt. Men om det är något viktigt, så passar jag på att göra annat under väntetiden.    

22 kommentarer:

 1. gillar inte att låta människor vänta på mig, visst kan man göra annat när man väntar i telefon, har dock sällan behov att ringa. Ha en bra fredag!

  SvaraRadera
 2. För min del är det en principsak att komma i tid. Visst kan oförutsedda saker inträffa men oftast är det ren nonchalans och det gillas inte. Det är i alla fall lättare med telefonköer när man har en mobil.

  Kram och god fredag <3

  SvaraRadera
 3. Jag förstår av bilderna att du också väntar på våren!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 4. Du verkar vara som jag, inget stort tålamod. Att vänta är inte min grej i vanliga fall.
  Härliga bilder. Tänk att det har kommit så mycket med regn så att träden står i vatten.
  Det är nog bra att inte vara ute och resa nu. Mysingen och jag har ställt i vår resa som skulle ha skett i början av april.
  Sköt om dig väl, var rädd om dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 5. Nu väntar man på sol och värme och på att coronasviruset ska dra dit pepparn växer.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Trots att jag har mitt alias "Trafikpolis-Ama" så tvekar jag inte en sekund att gå mot röd gubbe om det inte kommer nån bil. Jag har dessutom för mig att det sen mååånga år tillbaks inte är straffbelagt att gå mot röd gubbe :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 7. Går oxå mot röd gubbe om det är tomt på gatorna. Däremot vill jag helst gå över på övergångsstället och inte snedda alltför långt bort från ett!
  Brukar nog vara i tid till möten .
  Nyvaken är jag nu mitt på dagen, utsövd är viktigt att vara inför jobbhelgen!
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Skönt att komma ut en vända med cykeln och att öka på orken är ju bara bra. Detta med att ha öppet för riskgrupper har butikerna hos oss haft i veckan och här körs även maten hem om man önskar. Man kan både ringa och beställa eller göra det via internet. Bra att båda möjligheterna finns.
  Roligt att läsa dina svar. Kände igen mig på några av punkterna.
  Här har det nu spruckit upp så kaffe på balkongen väntar. Med jacka på.
  Stor kram

  SvaraRadera
 9. usch ja detta är så trist, man måste ju ut lite oxå känner jag dock inte umgås på större ställen ...fredags kram <3

  SvaraRadera
 10. Ditte: jag tror att ni är lite bortskämda i Stockholm! Här i Lidköping tar man nog undantagsvis beställning per telefon, annars hänvisas till beställning via nätet och kör hem, det gör man inte. Säkerligen personalbesparingsåtgärder.
  Men för min del, jag har ju bara 200 m att gå, precis som vanligt när jag går in och plockar varorna själv, ingen skillnad! Kramkram!

  SvaraRadera
 11. Jag är också ute i god tid, tycker inte man ska missbruka andras tid.
  Uselt är också mitt tålamod om jag råkar komma i en telefonkö :-)

  SvaraRadera
 12. Av dina bilder från campingen att döma måste det ha regnat rejält i Lidköping. Men grundvattennivån var ju så lågt 2019 efter den långa och varma sommaren 2018, så då lär "sjöarna" ju hjälpa till att höja nivån.

  Även här har flera ICA erbjudit "pensionärstimme" mellan kl. 7 och 8. Alltså seriöst - kan dom inte erbjuda en kristen tid istället - mellan 13 och 14 till exempel, då de flesta ju borde jobba hemifrån nuförtiden. Min ICA har valt en helt annan "strategi". Mer om den på söndag.

  Vad gäller frågorna så är vi ganska så överens;-)

  SvaraRadera
 13. Då vårt närmaste övergångsställe med "trafikljus" finns i Vilhelmina 7 mil bort enkel väg är det sällan jag går mot "röd gubbe" :)

  Jag försöker i möjligaste mån vara ute i god tid då jag ogillar låta folk vänta/att behöva vänta själv och tycker det är ytterst nonchalant att inte komma när man bestämt en tid.

  Tänkte på detta med att vissa ICA "söderöver" öppnar kl 7,
  är det nån märklig regel att just pensionärer vill vara uppe före tuppen ;-)
  Min mor är dock sån att sover hon till halv 8 är hela dan förstörd.

  kram

  SvaraRadera
 14. skulle önska att någon mataffär i närheten hade sådan service som din.
  inte ska en låta folk vänta. det säger något om inställningen till medmänniskorna

  SvaraRadera
 15. God morgon! Jag tycker det är ett jättebra initiativ att ha öppet vissa tider bara för de som är extra utsatta. Undrar hur det kommer gå för campingar och sånt till sommaren i dessa virustider. Idag var det hela - 7 grader imorse här i Skåne på gränsen till Halland och Småland. Men solen lyser så det blir en underbar dag. Kram

  SvaraRadera
 16. Jag gillar verkligen inte telefonköer och försöker undvika det så mycket jag kan. Men om inte så sätter jag på högtalartelefonen och gör annat under tiden. Hur bra är inte det att fler och fler butiker hakar på för att riskgrupperna ska kunna handla ostört med mindre risk för att bli smittade.

  SvaraRadera
 17. Det var ju bra att man kan e-handla där du bor. Här kan man men mina föräldrar är digitala grottmänniskor som älskar nokia 3310 och skulle aldrig röra en dator.

  SvaraRadera
 18. Har du egentlig tenkt over hvor mye av livet vi bruker på å vente på andre, vente på at ting skal skje? Vente på at det blir kveld så en får lagt seg, vente på at det skal bli morgen og på tide å stå opp...

  SvaraRadera
 19. Känns lugnast att vara ute i god tid, hellre vänta på plats än stressa iväg i sista minuten.

  SvaraRadera
 20. Vi är rätt lika i våra svar. Däremot handlar jag ingenting på nätet. Kent brukar handla någon gång i veckan sent på kvällen när det nästan inte är något folk i affären.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 21. Lyfter på hatten åt att de flesta är brutalt ärliga med att de går över gatan om det inte är kö trots rödljus, men, ögontjänare också, finns det barn i närheten låter man bli. Devisen Gör inte som jag gör utan som jag säger! stämmer nog ofta. Ha en skön helg du också, vi får anpassa oss till tillvarons kranka blekhet...

  SvaraRadera
 22. Bra att e-handla på Willys, smidigt! Så slipper man trängas med folk och köa.

  SvaraRadera