torsdag, mars 26, 2020

Vad händer på torget?

 Jag var ute en sväng med cykeln igår. Ville se hur det såg ut på torget. Det var ändå så torgdag. Men jag var nog lite för sen, för de packade ihop.


 Dock funderade jag över alla inhägnader. Det hade inte funnits plats för så många marknadsstånd ändå.

Vad gör man här, då? Såg lite, eller ja, rörigt och inte välkomnande ut.

Orsakullan undrar om jag minns Windows 95. Om, jag gör! Jag var tidigt ute med operativsystem. Jag var driftadministratör på mitt jobb i flera år. Jo, 95:an var väl en succé, som följdes av XP, sedan 98, Vista och sen 7 och nu är vi på 10.
Kul återblick!
Det är Orsakullan som håller i temat Mars 31 dagar.

Det ser ut att bli en härlig dag. Solsken och upp till 10 grader, även i morgon. Det blir utegång på något vis, vad jag nu ska hitta på, jag som inte sticker in näsan någonstans i butik eller liknande. Ljus och kärlek 🙏

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Widows 95 minns även jag :-) Jag minns också när vi hade torghandel här i Spanien... Det var några veckor sen nu.

Ha en fin dag!

Znogge sa...

Visst minns man alla gamla system och vi var tidigt ute med dem.
Även vårt torg håller på att grävas upp och ska göras om helt. Själv tyckte jag det var helt ok redan tidigare men det fanns tydligen skattepengar över.

Kram och god torsdag <3

nalta norrland sa...

I och med datorn och Internets tillkomst i mitt liv så vidgades mina vyer på så vis att det blev otroligt lätt att hålla kontakten via nätet och jag lärde känna andra människor.

Vädret kan vi absolut inte klaga över.

kram

Ditte sa...

Kul att det händer något men då önskar man att resultatet ska bli trevligt. Här blir det ju spännande att se vad som händer.
Strålande sol här idag och vi har varit ute mycket och gått 2x5 km. Men lunchpaus hemma på balkongen mellan varven. Hämtade jättegod "take away" - thaimat. Stödjer gärna våra nära restauranger.
Njuter extra nu i dessa dagar av att vara ute och samla krafter.Och roligt att se att många är ute och att alla håller avstånd. Många satt idag på uteserveringar och skillnaden mot förr var att beställningar tas upp vid borden och att avstånden mellan bord och stolar är större.
Vi satt ute igår och åt våfflor vid ett café vid vattnet och även där var det stort avstånd mellan alla gäster. Varsamheten ligger i luften och det känns skönt.

Oj, då! Wd 95! Visst minns jag det. Ja, tiderna har förändrats.
Ha det så bra du kan.
Stor kram

Susjos sa...

Fina vårdagar nu med sol! Och visst känner jag igen mej efter besöket i Lidköping förra året!
Jag är inte så bevandrad i operativ system på datorn, så när windows 95 kom, nej jag vet inte?!
Kram till dej på torsdagskvällen!

BP sa...

Först renoverades Rådhuset, eller hur!? De var väl ifjol. Så nu gäller det vaddå - nya vattenledningar, fiber?
Visst var det en härlig dag idag. 12 grader och balkonghäng hela dagen i bara t-shirt, ingen jacka eller kappa.
Visst minns jag Windows 95, innan dess var det väl DOS som man använde för bland annat ordbehandling. Å 95:ans efterträdare minns jag också. Ja, vi har ju hängt med ett tag, eller hur;-)