tisdag, april 07, 2020

I dessa tider...

Vet ni vilket uttryck som är mest förekommande i dessa tider?

Idag visar jag statyn över Magnus Gabriel de la Gardie, född 1622 i Estland - död 1686 på Venngarns slott och begravd i Varnhems klosterkyrka.

Här blickar han ut över sitt f.d. jaktslott (som en del tror är en kyrka) på torget i Lidköping. Någon har satt en Villa Lidköping BK sjal i handen på honom 😉

I dessa tider satte jag mig igår eftermiddag på en bänk utanför ICA och kollade folk. Det var många som gick in i affärerna, både unga och gamla. Ingen rädder för vargen här, utom jag. Jag lade märke till två personer, som bar munskydd och hade varit inne på apoteket. Känns väldigt surrealistiskt.

 "I dessa tider" är uttrycket som har blivit det mest vanliga i tal- och skriftspråket nu. 

Orsakullan undrar om jag badat utomhus nu i april. Nej, bevare mig väl! 😀

Det är Orsakullan som håller i temat April 30 dagar. Och det är Gerd som önskar en solig dag med ljus och kärlek.
Igår hade Lidköping 17 grader men Mariestad hade sverigehögsta 19,7 grader!

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Vinterbad har aldrig varit min grej!
Ha en skön tisdag!
Kram, Ingrid

Znogge sa...

Själv har jag noterat att jag ofta skriver "i tider som dessa" så ja det stämmer garanterat.

Vi storhandlade klockan 8 och det var förvånansvärt mycket folk. Tyvärr höll alla inte säkerhetsavstånd men vi gjorde. Gummihandskar på dessutom.

Kram och god tisdag!

Ama de casa sa...

I dessa tider... Ja, det läser man lite överallt. Och hör - på TV, för nån annan hör jag inte (utom Anders och ibland grannarna tvärs över gatan, men dom senare pratar spanska och säger inte den frasen. Inte på svenska i alla fall :-) ).

Ha det så gott det går i dessa tider!

Bara vara jag sa...

För några dagar sedan var jag i mataffären och skulle köpa mjölk. När jag höll på att ta några liter mjölk kom det massor med folk som också skulle ha mjölk. De ville trängas med mig. Så jag var tvungen gå en bit bort och vänta tills "skocken" hade tagit sina mejerivaror och gått iväg. Sen kunde jag ta resten av min mjölk. Men där och då rådde det tydligen inte " att hålla avstånd" trots att affären både satt upp skyltar och märken på golvet att hålla avstånd. När jag skulle betala gick det fort. Det stod ingen i kö. ;) stor kram!

wiolettan sa...

Igår var det varmt här också, lite svalare idag, men solen lyser nu.
Jag håller med, det är nu ett mycket vanligt uttryck och jag använder det också.
Det är många som inte går och handlar själv. Jag pratade med 6 st från vår sånggrupp och alla hade de hjälp med maten, gick inte själva och handlade. Men, det är klart, det är kanske flera smittade här.
Däremot ser jag inte många som går med ansiktsskydd.
Var rädd om dig Gerd.
Kram!

Ditte sa...

Kul att du slog dig ner på torget och spanade in det som hände. Kan vara riktigt roligt.
Vi har varit och handlat idag på ICA och här tycker jag folk är bra på att hålla avstånd både i butiken och vid kassorna. Men det kan säkert variera. Skyltar finns uppsatta och jag tycker man följer dem.
Idag har vi haft havldant väder men gårdagen var så ljuvlig med +15 och då med en heldag på Djurgården och 12 km avverkade till fots.
Promenad i dag också men hälften av gårdagen. Men å andra sidan så är det ju tiden utomhus som är bäst och inte längden på sträckan man går. "I dessa tider" hör man ju överallt i dessa dagar.
Stor kram

BP sa...

Den där skulpturen med hästen gillar jag skarpt. Den är rätt ny antar jag.
Ja, "i dessa tider" hör man rätt ofta nuförtiden. Hade faktiskt inte tänkt på det om du inte sagt det. Ska kolla Aktuellt snart, då får jag kanske höra frasen. Å namnet Anders Tegnell är nog också ett gångbart namn i dessa tider;-)

PS. Du verkar vara livrädd för viruset. Jag är i och för sig försiktig jag med, men inte livrädd som du. I riskgruppen är vi ju båda två och de flesta av våra bloggkompisar, så jag undrar varför just du är så rädd. DS.

Freedomtravel sa...

Vi går också in i butiker, ganska ofta faktiskt. Men man tänker helt annorlunda än förut. Försöker att inte ta i saker, håller avstånd, har alltid handsprit med oss ... Konstiga tider!

Susjos sa...

Nej, bada ute i april, hua!
Så cool statyn blev med den där sjalen!
HA det gott, våren är äntligen på väg, härligt!

Lena i Wales sa...

Vinterbad, nej tack!
Sommarbad, jag tack (om det är dryga 20 grader i vattnet).
Kram!

nalta norrland sa...

Gillar bilderna och frasen i dessa tider ja den är gångbar :)
kram